Proponuję otworzyć nowy temat w ktorym bedzie dalszy ciąg zabawy w pytanie i odpowiedzi, ponieważ stary temat z tym quizem został już przepełniony. Więc kto zaczyna?
sorki jeszcze pytanie, jaka nazwe nosil fotel ktory Rachel kupila po "smierci" Rosity?
Twoja drużyna zaliczy lepsze dymanko niż Twoja siostra:PP
wymieńcie conajmniej 3 osoby które wzięły Chandlera za geja.
Dlaczego Monica nie chiała pokazać Chandlerowi schowka w ich domu, i co wg. Chandlera się tam znajdowało???
Pychu, zatkałeś wątek ;)
odp na pytanie o 2 klasie: wg Phoebe w 1 klasie nie wiesz co jest grane, a w 3 cala polityka i gierki psychologiczne
pyt: Jaką "mega tajemniczą" zagadkę na temat kaczora Donalda odkrył Chandler?
Kaczor Donald nie nosi spodni, a po wyjściu z pod prysznica ma ręcznik przwiązany w pasie. Dlaczego???
Co kupił Joey na urodziny Ursuli??? <siostrze bliźniaczce Phoebe>?
odp: czarny sweterek
pyt: jakie jest słowo/ szyfr oznaczające niebezpieczeństwo dla Joey'ego i Chandlera?
odp: 72
pyt: jaki tytuł miał film z Joey'm, na którego premierze zasnął Chandler?
"Over There"
pyt: Jaki jest sceniczny pseudonim ojca Chandlera?
Sory, rzeczywiście zatkałem wątek :D
do AL: Tak, żyjemy ich życiem. Ja osobiście zamierzam poddać się już ósmej operacji plastycznej, żeby wyglądać tak, jak Rachel.
Odp. Helena Handbasket.
Pyt. Dlaczego Joe nie chciał ruszać, przemieszczać 'Rosity' - specjalnie użyłem imienia...
Odp: Do Salem, w Oregonie
Pyt: Jak miał na imię mężczyzna, który wg. Phoebe był Ralphem Laurenem?
Odp. Na bank nie wiem ale chyba Iridium.
Pyt. Co Ross najbardziej lubi w Restauracji Hard Rock Cafe - jak sam twierdzi a co chyba naprawdę...?
Mycha.
Trochę na skróty z odpowiedzia na to moje pytanie o Rositę ale skoro już poleciałyście dalej to OK NIECH BEDZIE...;-)
Mówi, że lubi jedzenie, a tak naprawdę lubi wsytrój w stylu "Purple Rain" ("Purple Rain" display - nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem)
pyt: kiedy joey rozstawał sie z dziewczyną, która go biła, ile miał ubranych swetrów na raz?
Wiesz co taki dobry to z angielskiego nie jestem. Myślałem raczej że chodzi najprawdopodobniej o teledysk który puszczają gdzieś na monitorze w knajpie lub wręcz samą muzę ale teraz to już sam nie wiem.
Anyway - ZALICZAMY!
Odp: Na twoje - 6.
Pyt: W jakiej sytuacji Richard Burke pocałował ...Rachel?
odp: Kiedy Rachel miala 7 lat, przewrocila sie na rowerze przed jego domem, i pocalowal ja w czubek nosa, zeby przestala plakac
pyt: dla jakiej marki Rachel miala pracowac w Paryzu?
Odp:Louis Vuitton.
Pyt:Przed tym jak Cassie nocowała u Rossa to w jakich okolicznościach widziała go po raz ostatni?
Kiedy rozbił namiot w kolejce do kina na powrót Jedi.
Pyt.Dlaczego ostatecznie Joey nie dostał roli do filmu gdzie grał Al Pacino.
Odp: Ponieważ reżyser powiedział mu, że jak na dublera jego pupy, za dużo gra ( Joe próbował jak najbardziej się popisac w scenie, gdzie był pod prysznicem)
Pyt: Jakie było pytanie doktora Rogera ( w odcinku ,, co by było gdyby" ) i odpowiedź na nie? ( dot. ziarn i orzechów? )
Pytanie to bylo "Jakie jeszcze źarno podszywa się pod orzech"? A odpowiedzi to była bodajze "orzech australijski".
Pytani: Jak nazywala sie piosenkarka która zastąpiła Phoebe w kawiarni?
odp: Stephanie Schiffer (zastąpiła, le nie na długo ;))
pyt: w którym odcinku friendsi wchodzą do central perk... a tam kanapa zajęta i wychodzą?
Jeszcze do DirrtyLarry: a właśnie że nie australijski tylko brazylijski!
Odp na Satie: 1-wszy w 3 serii o "Princess Leia"
Pyt: Jak Joey wyprowadził się na jakiś czas od Chandlera to w nowym mieszkaniu miał stolik w kształcie... czego?
W kształcie pantery.
pyt: Wymień kilka zajęć, którymi Joey dorabiał poza byciem bezrobotnym aktorem. Niekoniecznie muszą być pokazane w serialu, mogą być też takie, o których była tylko mowa.
aktor, kelner w Alesandro, kelner w Central Perk, w jakimś centrum jako promotor perfum, w Vegas jako gladiator, dawca spermy :P, chyba starczy?? ;)
Pyt. Jak nazywa się sąsiadka mieszkająca pod mieszkaniem Joeya i Chandlera?
jeszcze pozowanie do zdjec typu what mario is not telling you, reklama ( ichiban), sprzedawanie choinek, praca jako elf, udzial w teleturnieju, sterylizacja kotow ;P
na Twoje mycha pytanie juz nie mam dzisiaj sily ;)
mycha...z tego co pamietam to imię i nazwisko tej sąsiadki nie było wymienione, tylko Joey w odcinku "Ten ze słodyczami" powiedział , ze to ta Pani co głośno uprawia sex...Niewiem czy dobrze więc nie zadaje narazie pytania :-)
Pani Chatracus. Odcinek w którym Monica robi dziury w ścianie i jedną w podłodze ;]
pyt: Jakiego muzykalnego robaka Ross dał Rachel?
Oczywiście Bonnie i Abby, która była wspomniana wcześniej w serialu.
pyt: do czego Joey i Chandler używali stanika Rachel?
Odp. Do strzelania balonami z wodą.
Jeśli tak to:
Pyt. Kiedy Frank Jr ma urodziny??
25 października...
Z jakich kwiatów były wiązanki, które miały Phoebe i Rachel na slubie Monicki i Chandlera?
Odp. Kalie :D Moje ulubione kwiatki, razem z frezjami :)
Pyt. Jak się nazywa właściciel Central Perk??
Terry.
pyt: Ile razy chłopak, z którym Monica poszła na bal maturalny, oglądał Gwiezdne Wojny?
ps. po wyczerpaniu 1000 postów i zmianie tematu zabawa strasznie podupadła ;]
Odp: 317 razy...
Pyt: O której dziewczynie Joey myslał, że mógłby mieć z nią dzieci?
PS: A może podupadło, bo nie każdy jeszcze zajarzył że otworzony jest Nowy Temat...
Odp: Erin.
Pyt: Na ile wycenia Joe śniadanie które zjadł u dziewczyn? Czyli taka oszczędność jako sposób na zarabianie kasy...
3,50
Jaki rozmiar stanika ma Rachel? Powiedziała to facetowi wpuszaczającego na pokład samolotu, kiedy chciała polecieć do londynu.
ps. pierwsze co zrobiłem jak zobaczyłem że jest 1000 postów, to zajrzałem czy nie ma kontynuacji ;] no ale spoko czekanie nic nas nie kosztuje, oby tylko znaleźli ;]
Odp: 32C
I to było jak leciała do Paryża a nie do Londynu...
Pyt: Jakie zapędy miał Joey, w związku z tym że ma włoskie pochodzenie?
Klnął po włosku:)
Pyt:Na jakim pytanie Rachel i Monica nie znały odpowiedzi i w ten sposób straciły swoje mieszkanie?
Czym się zajmuje Chandler. (odp Rachel że jest transporterem:D )
Pyt. Kiedy Rachel miałam wziąć ślub?? Podać obie daty ;)
Tzn Rachel 2 razy podawała daty swojego ślubu i za każdym razem inne. Jakie one były?
Troche ciężkie to pytanie, bynajmniej dla mnie... Nie łape o jaki slub chodzi...
Jedna z dat potencjalnego ślubu Rachel to 2 luty. Nie mam pojęcia o jaką drugą chodzi :)