Proponuję otworzyć nowy temat w ktorym bedzie dalszy ciąg zabawy w pytanie i odpowiedzi, ponieważ stary temat z tym quizem został już przepełniony. Więc kto zaczyna?
Betty_10 / Próbuję sobie przypomnieć ^^ :) I chyba mi przypomniałaś, miało to miejsce pod koniec jednego z odcinków gdy Joey i Phoebe byli w kawiarni. Wiem że w odpowiedzi, w tym opowiadaniu musi wystąpić każdy z przyjaciół. (ale teraz sobie nie przypomnę, może ktoś inny spróbuje) :) ^^ :)
Betty_10/ Takie jest aktualne ...
poprostu madzia / Pyt. Jaka przyszłość czeka Phoebe and Joeya wg wizji Pheebs(opisac cała historyjke)?(po tym jak Joey zastanawiał się czy powinni się spiknąć);]
A mi sie wydaje, ze siedzieli tylko J i P. Bylo cos takiego ze J mowi ze Rachel ma dziecko z Rossem, Monica i Chandler sa razem, moze i oni powinni zrobic cos razem? A Pheebs mowi, ze wszystko w odpowiednim czasie, ze najpierw Rachel sie spiknie z Joeyem i beda mieli ladne dzieci, potem sie rozwioda, Pheebs bedzie z Chandlerem dla kasy i sie rozwiedzie zeby zdobyc majatek a potem w koncu beda razem, Pheebs i Joey. Ale nie pamietam jak to dokladnie bylo. Jaki to odcinek?
Betty_10/ Sprawdziłem i wiele w tym opowiadaniu brakuje, nie będę dopowiadał skoro zaczęłaś ... ^^ :) więc jeśli możesz to ... opowiedz tą wersję wspólnej przyszłości Phoebe i Joey'a :)
Wpierw Chandler i Monica pobiorą się i będą obrzydliwie bogaci. Ale im nie wyjdzie. Wtedy Phoebe poślubi Chandler'a dla pieniędzy, a Joey ożeni się z Rachel i będą mieli piękne dzieci. Ale potem Phoebe rzuci Chandlera, a Joey Rachel i dopiero wtedy się pobiorą. Będą mieli pieniądze Chandler'a i dzieci Rachel i będą się nimi opiekować, co będzie bardzo łatwe z powodu problemów Rachel z piciem.
Joey: A co z Ross'em?
Phoebe: Nie chcę się w to zagłębiać, ale rozmówimy się z nim i później go zabiję. ;D
Rzeczywiscie! Ale i tak pamietalam jakies 80 procent z tego :)
PYT: z czego Monica robi swoj wlasny srodek do czyszczenia?
Gdy już wydawałoby się że możemy zacząć ^^ :) poally mogłaś zadać następne, ale chyba wybaczysz Betty_10 :) A z czego robi ten swój środek do czyszczenia, wiem że nie powiedziała tego Chandlerowi :)
Jestem jak Monika:) Nie popuszczę. Jak gram to tylko wg zasad:P Niech to rozstrzygnie poprostu_madzia ;)
Rozwiazanie czego? Czy wy mowicie caly czas o tych planach Joeya i Pheebs?
A moje pytanie nie zostalo wyczerpane, odpowiedz istnieje! :D
Jeśli chodzi o pytanie Betty to wiem że ten płyn był w butelce z dzióbkiem :)
Z dziobkiem, dziobkiem, ale sa trzy skladniki, w tym jeden sekretny, jakie sa pozostale dwa? :D Monica to wariatka... :D
Betty znalazłem taki przepis :) (w scenariuszu) dwie części amoniaku i jedna soku cytrynowego. A najważniejszym składnikiem jest...wiesz co ??? Dopiero co się poznałyśmy. Czy taka odpowiedź może być ;) ? Jeśli tak to chcę aby następne pytanie zadała nam czarna kocica poally :)
poally sobie pospacerowała dalej (mam nadzieję że nie pomachała nam ogonkiem i popatrzyła na nas przeszywającym kocim spojrzeniem) ... to może zacznę :)
W jednym z odcinków Rachel i Ross zaśpiewali razem piosenkę, Rachel wtedy miała na sobie landrynkową sukienkę a Ross toksido, czy też garnitur ...
Poproszę o pierwsze linijki tego utworu razem z refrenem ^^ :)
Piece of cake:
Her name was Lola, she was a showgirl
Copa, copa cabana, the hottest spot north of havana
copa, copa cabana, where music and passion were always in fashion :)
Myslalam ze chodzi tylko o pierwsza linijke, potem jest:
With yellow feathers in her hair, and a dress cut down to there
She would merenge and do the cha-cha
And while she tried to be a star, Tony always tended bar
Across a crowded floor, they worked from 8 untill 4
They were young and they had each other
i refren :)
nice :) a widziałeś klip obrazkowy ? :) http://www.youtube.com/watch?v=KKsVhyiISY8
fajne!
inaczej jak spiewa to rachel, inaczej jak ten facet :)
PYT: Jak dokladnie wygladal, warstwa po warstwie, deser Rachel na swieto dziekczynienia?
Pamiętam że skleiły się jej strony i zrobiła pół na pół ^^ :) ale co było ? same pyszności :D
Trifle
Trifle is a British dessert dish made from thick custard, fruit, sponge cake, fruit juice or, more recently, gelatin desser...
:D :)
+ Sheperd’s Pie :p :)
Nie pamiętałem więc musiałem sprawdzić :)
It’s a truffle. It’s got all of these layers. First there’s a layer of ladyfingers, then a layer of jam, then custard, which I made from scratch, [Joey and Ross make impressed faces] then raspberries, more ladyfingers, then beef sauteed with peas and onions, [Joey and Ross look like something’s wrong.] then a little more custard, and then bananas, and then I just put some whipped cream on top!
A po polsku ... tradycyjne angielskie ciasto + zapiekanka irlandzkiego pasterza
"To ciasto. Ma wszystkie warstwy. Pierwsza to zmielone paluszki, potem warstwa dżemu, potem polewa, którą zrobiłam z wiórek, potem maliny, więcej paluszków, potem wołowina smażona z grochem, potem jeszcze trochę więcej polewy i banany i na wierzch krem!"
A nie można było w jednym poście?;>
Nie, nie pomachałam ogonkiem;P
Jeść mi się chce..
Od kogo przez cały serial Joey oberwał (był oklepywany, bity ...) najwięcej razy, jak ona miała na imię (?) ^^ :)
Jeśli chodzi ci o tą dziewczynę Joey'a co go okładała pięściami;) to miała na imię Katie.
Dodawałem przed chwilą (zacząłem) okładki z nowego wydania na dvd do przyjaciół. hmmm.... nadal czekam na Twe pytanie czarnowłosa kocico ^^
Dobra, widzę że poszłaś na spacer ... :) dodam jakąś ciekawostkę i też będę szedł :) do zobaczenia ...
:) Kto tak powiedział do Rachel: "You are horrible horrible person (...) it's a terrible terrible plan" ??
W samolocie jak leciala na slub emili i rossa. Powiedzial to dr.house;)
PYT. Na jaki nr w ruletce Ross chcial postawic 20$.( za pomoca JOeygo)?
poally trafiłaś odpowiedzia w moje pytanie ;]
odp na pytanie Ross postawił na czarnia 15
Oczywiscie,ze podpowiem ;] sezon 6 ;] a złota rybka to zdecydowanie za mało :D
Przecież ona tam dużo rzeczy wyjmowała. Mam wrażenie, że dajecie zagadki po tym jak świeżo obejrzeliście jakiś odcinek i kozaczycie. Nie mówię teraz tylko o tej złotej rybce tylko w ogóle. Jestem pewna, że połowa osób biorących udział w "zabawie" nie opierając się na wiedzy z serialu tylko "wiedzy" z googli. Jaki jest sens takiej zabawy?
Wydaje mi sie ze byl tam trampek, jajko, ten woreczek z rybka a reszty nie pamietam :P
Zaliczam;]Teraz Ty zadawaj pytanie :)
Norma_Jean44 to nie tak. Ale te powierzchowne pytania szybko się kończą,a co to za zabawa kiedy pytanie sie powtarzają?
PYT: Jak wyglądała lista Rossa sławnych kobiet, z którymi móglby iść do łózka?
Jak wygląda... hmm... jest na niej pięć kobiet, przedstawionych z imienia i nazwiska. Lista jest wielkości wizytówki by można było ją trzymać przy sobie, aby się nie zniszczyła Ross dał ją do laminacji. :) A jak nazywały się kobiety? Może ktoś inny spróbuje ...
Mogę podpowiedzieć że podczas tego klasycznego dialogu, została także wymieniona Isabella Rossellini. ^^ :)
Dobrze wiedzieć że czytając moją odpowiedź uśmiechnęłaś się :) znam ten dialog .. widzę że nikt nie chciał spróbować, więc ...
"Uma Thurman, Winona Ryder, Elizabeth Hurely, Michelle Pfieffer, oraz... Dorothy Hammill"