PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352800
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Zabawa cz.2

ocenił(a) serial na 10

Proponuję otworzyć nowy temat w ktorym bedzie dalszy ciąg zabawy w pytanie i odpowiedzi, ponieważ stary temat z tym quizem został już przepełniony. Więc kto zaczyna?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

guciops / Czy to jest podchwytliwe pytanie? Nie wiem, może w kocie?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

czar_odziej / Russ to był nowy chłopak Rachel, a nie jak powiedziałeś Julie.

Sunny

no tak, ale pozniej jak julie go zobaczyla to od razu sie w nim zakochala:) zaraz po tym jak rachel z nim zerwala..

ocenił(a) serial na 10
Sunny

czar_odziej / :) Właściwie masz rację, w końcowej scenie była Julie i Russ. A imię (Ben) dla dziecka Carol i Rossa wymyśliła Phoebe?

Sunny

w sumie chyba to ona wymyslila...ale dlaczego takie;) w jakich okolicznosciach?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Dobra sprawdziłem, na imię Ben wpadła Phoebe. Gdy byli w pomieszczeniu gospodarczym, Phoebe włożyła jednoczęściowe ubranie jednego z pracowników szpitala na ubraniu którym widniało imię "Ben".

Kiedy Ross jedzie do Chin po kość, mówi o swojej podróży dziewczynom w kuchni, a następnie chłopakom, którzy przygotowują grilla. Co na balkonie Ross przekazał Chandlerowi (?)

Sunny

prezent dla rachel. byla to jakas spinka;)

jaka piosenke ross zamowil dla rachel w radiu w ramach przeprosin?

ocenił(a) serial na 10
czar_odziej

Wiem że Ross zamówił piosenkę w radiu by Rachel mu wybaczyła. Tą piosenkę można jeszcze usłyszeć w innym odcinku, ale jak się nazywała ... hmm... nie wiem.

ocenił(a) serial na 10
Sunny

na pewno ... U2

ocenił(a) serial na 10
Sunny

"With or Without You" ^^ U2 http://www.youtube.com/watch?v=_Ye8GLPUVsM

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Gdy Susan i Carol zostawiają Bena pod opiekę Rossowi, prócz maskotek, zabawek i mleka, zastawiają mu ciuszki. Jaki napis jest na białej koszulce Bena (?) (podpowiedź napis jest w kolorze czerwonym i z serduszkiem)...

Sunny

kocham moje mamy

jaki jest tytuł książki, którą Joey przeczytał Emmie?

ocenił(a) serial na 10
pr2em0

W tytule było coś o lokomotywie, bucikach, czy też coś o torciku ... hmm... albo o kaczuszce hmm... "Yellow duck" ???

ocenił(a) serial na 10
Sunny

... a odpowiedzią do poprzedniego było "My Mommies (Love - serduszko) Me"

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Tytuł książki "Love you forever"

Kim był Max?

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

Max był przyjacielem Davida, chłopaka Pheebs.
pyt.Jak miała na imię córka Richarda, byłego chłopaka Moniki?

ocenił(a) serial na 10
thevodka

Wiem że prawdziwy ojciec Moniki (Courteney Cox) także nazwał się Richard (Richard L Cox). Ale jak ma na imię córka Dr. Richarda Burke (Tom Selleck), nie wiem. Syn ma na imię Dr. Tim Burke (Michael Vartan).

ocenił(a) serial na 10
thevodka

Ma na imie Michel.

Co Charlie mówiła o swoi ojcu?

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

"Jakby spotkała takiego mężczyznę, wiedziałaby co ma zrobić" (?)

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

ze był alkoholikiem
po czym spytała czy to było niezręczne??

jakie pseudonimy artystyczne przyjmowal Joey (co najmniej 3)??

ocenił(a) serial na 10
Digital

Kevin Adams,Joseph Stalin,Holdin McGrowing(<- nie jestem pewna jak sie pisze ;])

Jak wg Monici wygląda idealnie pościelone łóżko? :D

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

Nie wiem, będę zgadywał. Prześcieradło naciągnięte i schowane z każdej strony pod materac. Narzuta położona tak by z każdej strony łóżka zwisające jej części materiału miały tą samą długość. Poduszki znajdujące się na łóżku powinny być ułożone do zagłowia w kolejności od największej do najmniejszej. A najlepiej jakby nikt na nim się nie kładł ponieważ nie chce mi się znowu ścielić łóżka.

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Nie ;] Podpowiem->tłumaczyła to Richardowi ;)

poprostu_madzia

Co do odpowiedzi poprostu_madzi mam 2 uwagi.
O ile pamiętam to był Ken Adams i chyba Joey nie używał tego pseudonimu na scenie tylko do podrywania koleżanek Rachel:) więc nie wiem czy to o to chodziło.
A ten ostatni pseudonim moim zdaniem brzmiał "Holden McGroin" (groin to okolice pachwiny:D
Pozdrowienia

ocenił(a) serial na 10
pr2em0

może ... łóżko powinno być zawsze posłane różami (?)

ocenił(a) serial na 10
pr2em0

ustalmy ze podrywy Joego to sztuka i artyzm zaliczam:)

ocenił(a) serial na 10
pr2em0

Chyba chodziło o to, że metka od prześcieradła/kołdry ma być w dolnym prawym rogu.

ocenił(a) serial na 10
poally

podpowiadam bardziej-to było w 2gim sezonie,kiedy Richard i Monica byli razem.richard szukał jakiegoś swojego dziwactwa,żeby monica lepiej sie poczuła ... ;]

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

wiem, pamietam ten odcinek, ale nie pamietam dokładnych dialogów;)

ocenił(a) serial na 10
poally

(nadal zgaduję) ^^ :) Idealnie pościelone łóżko ta takie z pościeli którego wygląda Richard (?)

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

hehe już wiem:P
to było tak:

Metka od prześcieradła/kołdry ma być w prawym dolnym rogu.
Kwiatki powinny być na górze, nie na dole, bo na górze, od strony głowy jest słońce.:D

<3KOCHAM ten serial!!;D

dobra, moje pytanie:

Do kogo tak oto zwróciła się Phoebe:
"Jesteś jak Święty Mikołaj na prozacu w Disneylandzie, do kwadratu!!" ??

ocenił(a) serial na 10
poally

Do uroczego Parkera (Alec Baldwin), z którym Phoebe się spotykała przez jakiś czas :)

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Skąd Ross wziął kwiaty dla Rachel, gdy ubrany w smoking taty szedł na bal maturalny z Rachel (?)

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Kurcze nie pamiętam, dostal je chyba od ojca, czy jakoś tak

ale mam za to pytanie, z kim Monicka doświadczyła swojego pierszego pocałunku ?:)

ocenił(a) serial na 10
wyszka_85

ja juz zadalem to pytanie ;p
Z Rossem

W kim zamieszkal duch matki Phoebe( tej nie biologicznej;p)

ocenił(a) serial na 10
guciops

a co do pytania Sunnego to Ross nie dostal tych kwiatow od ojca tylko wzial je z wazonu ;p

guciops

na pytanie qucios: w ołówku

w którym roku Monika miała swój pierwszy pocałunek?

ocenił(a) serial na 10
guciops

W kocie ;]

A czyj duch zamieszkał w Phoebe?

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

Duch kobiety, którą z tego ca pamiętam masowała Pheebi.

ocenił(a) serial na 10
wyszka_85

Ile urodzilo się dzieci w czasie kiedy rodzila Reichel?:)

ocenił(a) serial na 10
wyszka_85

Jeśli mnie pamięć nie myli a pytanie jest napisane właściwie, odpowiedź to ... - Emma (1). Gdyby jednak pytania miało zawierać każde dziecko, które urodziło się w szpitalu w czasie kiedy Rachel czekała na poród, na narodziny swej córki, to (nie wiem czy w dobrej kolejności) ... spójrzmy ... Jak przyjechali do szpitala jedna matka wyjeżdżała Rachel wjeżdżała do porodowej poczekalni (1), otwarci na doświadczenia rodzice (2), spolegliwi rodzice (2), ciekawski mąż i strofująca go żona (3), Janice (4) ... hmmm... moja odpowiedź jest ze znakiem zapytania - (4) ?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Jak ja to policzyłem ^^ :) (5) ? ? ?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

No 5 było,więc teraz Tobie należy się zadanie pytania:)

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

No to jak nikt nie chce zadac pytania, to ja zadam.
Ile razy w całym serialu Joey mówi : How you doin'? Żartuje :D

PYT: Jaka jest ulubiona piosenka Marcela?

ocenił(a) serial na 10
Betty_10

In the jungle the lion sleeps tonight.

Pyt. Jaka przyszłość czeka Phoebe and Joeya wg wizji Pheebs(opisac cała historyjke)?(po tym jak Joey zastanawiał się czy powinni się spiknąć);]

ocenił(a) serial na 10
poprostu_madzia

poprostu madzia / zadałaś pytanie i sobie poleciałaś ... a ja zaglądałem co jakiś czas by dowiedzieć się czy miałem rację. :) Tak więc, dlatego tez nie odpowiem tym razem. Poczekam na inne pytanie :) Na pytanie od kogoś innego. ^^

ocenił(a) serial na 10
Sunny

a... to wyszka 85 zadała to pytanie, no dobra w takim razie ... Czy to było gdy Ross i Rachel zeszli się razem?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Hej, jakie jest w końcu pytanie?

.

ocenił(a) serial na 10
Betty_10

Betty
Twoje zostało zignorowane, ponieważ chamsko się wepchnęłaś.
Na przyszłość - jeśli ktoś nie odpowiada dłużej niż kilka dni - wtedy próbuj, ok?

ocenił(a) serial na 10
Sunny

Przypominam sobie że ta sytuacja miała miejsce w odcinku, w którym każdy z przyjaciół zastanawiał się nad przyszłością, każdy z nich rozważał o kolejnych krokach w partnerskich relacjach ... hmmm... To był już chyba w sezonie, kiedy Rachel i Ross byli razem w stałym (jeśli można tak powiedzieć) związku, a Chandler i Monika zastanawiali się czy widzą dla drugiej osoby miejsce w swoim prywatnym życiu.