nie da sie juz dodac posta w zabawie nr 7 :|
oczywicie nie monika. podpowiem, ze chlopek ;)
Gdy Ross urządzał się w nowym mieszkaniu, kupił kanapę którą oddał tego samego dnia żądając zwrotu pieniędzy, jaką kwotę udało mu się odzyskać?
Do jakiego wieku rozpoczęcia inicjacji seksualnej przyznał się swojej młodszej siostrze Joe?
tak, 25, podpinam już tu, bo tam sie robi malo miejsca ;p
Odp: Nazywal się Bobby Corso, miał zespół o nazwie Numb Nuts
Ile kosztował "król Kaliforni"?
Jedynce co znalazlam w skrypcie to: "Check it out! Four ninety-nine for a pillow top queen set! I’m going medieval on prices..." no chyba ze to pytanie "obrazowe" :):) pzdr
Rozwinę trochę poprzednią odpowiedź. Ja znalazłam, że:
499 dolarów kosztował 1,5 metrowy materac z poduszkami
599 dolarów kosztował 2 metrowy materac
Są to ceny po obniżce. Mąż Janice obniżył ceny, ogłaszając to w reklamie telewizyjnej za powód podając fakt, iż jego królowa go porzuciła (byli w trakcie rozwodu), mówiąc ze dlatego podetnie sobie...ceny.
O taka odpowiedź chodziło? Podam pytanie, jak dasz znać czy odwiedź jest poprawna. Chyba, że poprzedniej osoby była poprawna to oczywiście pytanie zada myszowatek81 ;)
A gdzie to Celika znalazlas???? Bo jezeli w normalnym skrypcie to ja wyrzucam moj do smieci:):)!!!
http://www.filmweb.pl/serial/Przyjaciele-1994-33993/discussion/Gra+najlepszy+naj gorszy,1450072?page=2
Naprawdę was bardzo proszę kto wybrał swoje typy niech zagłosuje.
Co miała na sobie za małego Rachel?
że tak wtrącę: friendsfan zeby zadac pytanie trzeba najpierw na jakies odpowiedzieć. teraz zadaje celika :) chyba celika, czy myszowatek, to juz musi rozstrzygnąć kazami :D
Buzzkill wróciłeś nareszcie,czy możesz mi z moim temat naprawdę chce żeby on ruszył?
skąd miałem wracać jak cały czas tu jestem, a to nie jest miejsce na takie pogawędki ;p wiec jak cos to napisz prywatną wiadomosc a co do twojego tematu to juz sie wypowiedzialem. w nim.
A jak gdzie te PW napisać wkurzyłeś się na mnie buzzkill ja naprawdę chce żeby temat jakoś ruszył w końcu sam napisałeś że głupio.
Dobra to ja zadam pytanie, jak nadal nie jest rozstrzygnięte, kto powinien je zadawć, by dalej można grać. Możecie nie odpowiadać, jak ktoś uważa, że teraz nie moja kolej na zadawanie ;)
Chandler rozstając się z Janice, usłyszał od niej, że dzieki ich miłości zrozumiała znaczenie słów pewnej piosenki. Po rozstaniu był smutny i słuchał oraz śpiewał tą piosenkę. Dołączyła się do niego Pheobe. Pytanie brzmi: Co to była za piosenka? (proszę podać tytuł i orginalnych wykonawców)
Domek dla lalek Pheobe chyba był z tektury lub kartonowego pudełka. Miał 4 pokoje. Z tego położonego najwyżej zjeżdżało się na zjeżdżalni, która była zamiast schodów do pokoju cukierkowego z jadalnymi meblami (łóżko gościnne miało rolki z dropsów). Obok znajdował się pokój zapachowy. Na całym domku były światełka, które można było włączyć i się paliły. Z domku wylatywały bańki mydlane.
Jeśli opis jest dobry to mam pytanie: W jednym z odcinków sezonu 6 jest mowa o tym, że Chandler nie potrafi płakać ze wzruszenia. Zauważyłam, że nie jest to do końca prawda, gdyż w serialu były momenty, gdy płakał, zarówno przed jak i po tym odcinku, no i w tym odcinku pod koniec. Pytanie więc brzmi: Kiedy płakał w serialu Chandler? Wymień 4 takie sceny/powody (można więcej jak ktoś znajdzie), z tym że jedynie 2 mogą pochodzić ze wspomnianego odcinka.
no wiec tak- łkał troche przy zareczynach, a w w/w odcinku raz jak ross i rachel nie mogli sie dogadac, a raz na samym koncu, ze Jill odeszla. na bank bylo wiecej scen, ale tak dawno nie ogladalam, ze nie potrafie wiecej wymienic :/. a Ty co masz buzzkill?
ja pamietałem wlasnie to o Jill jak "otworzyły sie w nim wrota" :D a tak to kompletna pustka w głowie, moze jakas podpowiedź?
3 sceny wymienione przez satie333 są oczywiście poprawne ;)
tak myślałam, że najtrudniej będzie wpaść na tą 4 ;P
ja jak pierwszy raz oglądałam wspomniany odcinek próbowałam sobie przypomnieć czy rzeczywiście nigdy nie płakał i oprócz zaręczyn, gdzie ze wzruszenia ledwo mówił w końcu przypomniał mi się taki jeden krótki moment, gdzie wyraźnie wiadć, że płacze i to w odcinku z wcześniejszego sezonu niż odcinek "The one when Chandler can't cry"
jeśli chcecie konkretną podpowiedź to ok:
w tej scenie wzruszył się nie tylko Chandler, ale płakali też Joey i Ross ;)
wiem, wiem, wiem, wiem!!!!!!!!!!!! Już prawie spalem jak sobie przypomnialem, zerwalem sie z łóżka, włączam komputer specjalnie zeby to napisac!!
4 sytuacja byla u weterynarza jak kaczka połknęła pierscionek!!!!!!!!!!!!!!!! wzruszyli sie wtedy wszyscy trzej, Chandler tez!!!!!!!!!
ulzylo mi! :D
brawo buzzkill :) mysle, ze ty powinienes teraz zadawac, bo ta 4-ta scena byla chyba najtrudniejsza do przypomnienia sobie ( dla mnie na pewno- jak widac ). celika przyznasz racje chyba? :)
no dobrze, choć z kolei ja bym nie wpadł na pomysł sceny przy zaręczynach ;) ale jesli pozwalasz, to zadam ;)
Kto porównał się do Erin Brockovich?
tak! dokładnie o to chodziło, był to odcinek 22 sezonu 4,kaczka połknęła pierścionek zaręczynowy i u weterynarza Ross powiedział im, że jednak obaj będą świadkami na jego ślubie i wszyscy płakali ;)
dobrze, że sami rozstrzygneliście, kto ma zadawać teraz pytanie, bo ja bym nie wiedziała kogo wybrać ;)
do Erin Brockovich porownala sie Amy, siostra Rachel, gdy wydawalo jej sie, ze rozpoczyna samodzielne, niezalezne zycie.
wymien jak najwiecej scen, w ktorych jedzane sa lody. powiedzmy, ze 4 minimum
To ja mam 2:
- Chandler podczas rozkminy zwiazku z Janice, w sumie potem Rachel i Monika w tym samym odcinku
- Ross, kiedy Marcel kreci film w NY
very good :) czyli polowa jest :) mala podpowiedz - w jednej z innych scen uczestniczy ross i pewna kobitka ...:D
Ja pamiętam jeszcze jedną inną. Przyjaciele organizowali przyjecie niespodzianka z okazji urodzin Rachel (miała być niespodzianka duża, bo urodziny miała dopiero za miesiąc). Monika przygotowywała wszystko, a Pheobe powierzyła zajęcie się kubkami i lodami. Z tego, co pamiętam, przygotował mnóstwo kubków i lodów w różnej postaci, także zwykłe rożki, które wszystkim smakowały i jadł je np. Chandler.
Ponieważ wymieniłam jedną scenę to jak coś ustępuje zadanie pytania ;)
Jeszcze skojarzyla mi sie scena, kiedy M zerwala z Alanem, wtedy ktos na pewno jadl lody.
Monika karmila Bena lodami przed obiadem.
Ross i pewna kobitka - na razie pustka w glowie..
Celika, tez o tym myslalam, ale w scenie, ktora opisujesz byl lod, a Satie pytala o jedzenie lodow, wiec to chyba odpada.
Wiem, że chodzi o jedzenie. W scenie którą opisuje Chandler jadł lody i Joey też. I być może jeszcze ktoś;)
drogie dziewczątka, wiedzialam, ze wygrzebiecie cos co mi umknelo :P mialam na mysli scene po zerwaniu z alanem ( prawie wszyscy jedli lody, koniec 3 odc 1 serii) i jak ross umowil sie z elizabeth, jedli lody i jak zobaczyl ktoregos profesora to ja popchnal na bok. czyli chyba itomahawk zadaje?
No tak z Elizabeth, taka charakterystyczna scena. Chyba ja zadaje, bo podalam najwiecej.
Jakie prezenty przywiozl Monice Pete z podrozy do Japonii?
Mini szamponik i odżywkę z hotelu. Ile i jakie rodzaje ręczników miała Monika w łazience?
11
" Ross: Ew! No! Her ear! All right, Monica categorizes her towels. How many categories are there?
Joey: Everyday use.
Chandler: Fancy.
Joey: Guest.
Chandler: Fancy guest.
Ross: Two seconds...
Joey: Uh, eleven!
Ross: 11. Unbelievable. 11 is correct"
sory, ze wklejam gotowca, ale zawsze mam problem z przetlumaczeniem slowa fancy
to z tej samej beczki- ile lat mial chandler, kiedy pierwszy raz dotknal kobiecych piersi?
a w fancy w tym kontekscie ja sobie tlumacze jako cos wysokiej jakosci, na specjalna okazje itp.
brawo buzzkill, dzieki tez za podp w tlumaczeniu. ale gdzie nastepne pytanie? :)
nie bylem pewny tej 19, wiec nie zadawalem.
pytanie: W jakim kontekscie pojawil sie zart nawiazujacy do Diany Ross (co to byl za zart, kto z kogo zazartowal)?
odpowiem bez sprawdzania, ze chodzilo o fryzure Moniki. zartowala Phoebe, cos typu o zespole Diany, "Supremes" na Barbados
podaj nawiazania do Meksyku - geografia, potrawy, whatever- powiedzmy, ze 3