Przed momentem zakończyłem oglądanie S01E01 i... jestem pod wrażeniem. :)
Z pewnością będę oglądał dalej!
Ps. Scena Omara z piłką i ścianą... co Wam to przypomina? :D
Po pierwszym odcinku serial bardzo przyjemny, a po obejrzeniu promo następnych odcinków zapowiada się jeszcze lepiej.
Coś mi się kojarzy ta scena, w sumie nawet kilka rzeczy, ale nie mogę sobie przypomnieć, gdzie to widziałem ;/
Interesująca produkcja, przynajmniej do momentu, gdy zacząłem podejrzewać, że to wariacja francuskiego serialu Les revenants a potwierdziło się już po seansie, bo niestety wiadomo do czego całość zmierza, o ile twórcy niczym nas nie zaskoczą, i to jest najsłabszy element produkcji - przewidywalność wynikająca ze znajomości oryginału. Ale nie do końca rozumiem motywu zastosowania wymiaru globalnego, włączenie do historii Chin, agenta federalnego oraz jego przełożonej, jak ma się to do oryginału,ale ogólnie ogląda się to nieźle i, o ile historia nie będzie przesadnie sztampowa, to postaram się wytrwać do końca, mimo solidnych podejrzeń - wiedzy - odnośnie kierunku w którym zmierza historia, i jak całość zostanie zakończona...Osobiście serial wam polecam.
Śmierdzi "Les Revenants" na kilometr, ale raczej chodzi tylko o samą główną ideę powracania i problemy z tym związane.
Jednak "Les Revenants" to nie tylko pomysł powracania, to także cała niejednoznaczna otoczka i oniryczne "uniwersum Tamy".
"Les Revenants" oglądało się na szpilkach myśląc "wtf!", tu się zapowiada raczej twardy klimat sensacyjno-obyczajowy.
To nie jest żaden remake. Resurrection jest oparte na powieści Jasona Motta "Przywróceni". Tematyka jest podobna, ale to nie to samo, co francuski serial. Więc jednak nie wiadomo do czego to zwierza i można spokojnie sobie oglądać.
Podepnę tutaj, bo i tak chodzi o 1 odcinek :p
"W niedzielę wystartowało "Resurrection", które miało świetną oglądalność - 13,31 mln/3,6" -> a tu więcej o tym :) http://tvbythenumbers.zap2it.com/2014/03/10/tv-ratings-sunday-once-upon-a-time-r eturns-up-the-good-wife-sinks-resurrection-premieres-well/243322/
Jestem oficjalnie zaintrygowany. Pilot nie porwał mnie jakoś szczególnie, ale podoba mi się pomysł i zwyczajnie ciekawi mnie, jak pociągną fabułę i co najważniejsze, chcę wiedzieć co wskrzesza zmarłych, mam nadzieję, że nie ufo. Oby nie przekombinowali.
też własnie obejrzałem, ciekawie się zapowiada. Przypomina troszkę 4400, jeżeli ktoś oglądał to będzie wiedział o co chodzi. Na pewno będę oglądał dalsze odcinki.
Świetny pilot!
Mi niczego nie przypomina, ale domyślam się, że masz na myśli podobną scenę w innym serialu?
Obejrzałam, zryczałam się masakrycznie. Mam nadzieję, że nie zepsują tego serialu. Nie wiem o czym był francuski odpowiednik i wolę nie wiedzieć.
Pilot mi się spodobał. Nie mam nie wiadomo jakich oczekiwań bo nie chcę się znowu przejechać jak na Sleepy Hollow. Trzymam kciuki żeby był dobry...
A na początku myślałem, że ten dorosły przybysz to jest właśnie dorosła wersja dzieciaka, ale jednak nieee
A mi to zalatuje Alcatraz. Co prawda oprawa zupełnie inna ale jak będzie to wyglądało tak, że co odcinek nowy powrót i mniej pytań niż odpowiedzi dostaniemy kolejny serial zakończony cliffhangerem po 1 sezonie a byłaby naprawdę szkoda bo chociaż to dopiero 1 odcinek to zapowiada się interesująco.