PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016604}

Rezydencja

The Residence
2025
6,7 3,8 tys. ocen
6,7 10 1 3794
7,0 3 krytyków
Rezydencja
powrót do forum serialu Rezydencja

kopiująca - nieudolnie i sztucznie - detektywa Blanca. Zrozumiałe, że Craig wziąłby krocie za taki serial, ale po co robić słabą kopię?

ocenił(a) serial na 6
sucinum

Odniosłam to samo wrażenie - w ogóle jakby twórcy chcieli zrobić coś mocno w stylu "Na noże", ale średnio im to wyszło.

sucinum

Rozumiem, że poświęcając czas na napisanie tego, poświęcił Pan też czas na sprawdzenie tego, że jest to na podstawie książki. Tak samo niezwiązanej z detektywem Blancem jak serial :)

ocenił(a) serial na 6
MissPollyM

Nie rozumiem takiego upartego przywoływania książek jako jedynego słusznego argumentu w przypadku adaptacji. Serial to osobne medium i jak najbardziej można go oceniać bez odnoszenia się do literackiego pierwowzoru. Ten konkretny serial i postać detektyw Cupp mocno kojarzą się z serią "Na noże" - więc pretensje w tym temacie kieruj do twórców, którzy zdecydowali się na takie rozwiązanie.

ocenił(a) serial na 5
MissPollyM

Rozumiem, że poświęcając czas na napisanie tego, poświęciła Pani też czas na sprawdzenie o czym jest książka, którą inspirowali się twórcy serialu, a nie kręcili na jej podstawie.

ocenił(a) serial na 8
sucinum

a ja się bawiłem świetnie na tym serialu a o to w tym chyba czasami chodzi