PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016604}

Rezydencja

The Residence
2025
6,7 3,8 tys. ocen
6,7 10 1 3794
7,0 3 krytyków
Rezydencja
powrót do forum serialu Rezydencja

Durni biali hetero, wspaniała czarna detektyw… :((

ocenił(a) serial na 7
Xenonek

Właściwie jak się zastanowisz, to tu pokazali bardzo różnych ludzi, w mojej opinii, bardzo fair nadając jednym cechy pozytywne, innym negatywne, bez względu na kolor skory! Generalnie: durny Azjata (no chyba pierwszy raz w historii kina :p), ale była też uważna i dobra Azjatka ze służb specjalnych; klasyczna meksykanka, ledwo wiążąca koniec z końcem, z dzieckiem i byłym mężem (hiper klasyk); głośna alkoholiczka, krnąbrna czarna (tak prawdziwe, że aż szok, że w tych czasach można takie postacie tworzyć); i typowa stara baba, również alkoholiczką :) ; neurotyczna, bogata blond białaska; głupiutki, nic nie znaczący homo; banda głupich białych facetów, którzy za młodu na bank gnietli puszki czołem, a teraz rządzą krajem; wspaniała biała rangerka, mądra, marząca, ale stopajaca twardo po ziemi, uważna.

ocenił(a) serial na 7
nikki-tikki

Tu były wszystkie klasy społeczne, wszystkie kolory, wszystkie charaktery. O tym o czym piszesz, myślałam przy pierwszym odcinku. Dobry czarny policjant, dobra czarna pani detektyw, nerwowy głupi bialas.. ale z czasem poznajesz cały kalejdoskop charakterów, osobowości itd. Bardzo nietypowe dla netflixa i tych czasów :)

ocenił(a) serial na 8
nikki-tikki

Wcześniej czytałem Pani komentarz po pierwszym odcinku i miałem się nie zgodzić ale wracam po skończeniu serialu i zgadzam się ze wszystkim co Pani napisała