Są już zapowiedzi i może być naprawdę ciekawie.
promo:
http://www.youtube.com/watch?v=bLJfvx1ZTj0
sneek peek'i:
http://www.youtube.com/watch?v=onKdJU9PnHk
http://www.youtube.com/watch?v=9b1HwVpnIt4
http://www.youtube.com/watch?v=6IdvZYRFHS8
ciekawy odcinek
zdziwilo mnie, ze pomineli 'rozszyfrowanie' jednego zdania wypowiedzianego przez Mone, czyli
Miss Aria You're A Killer Not Ezra's Wife' --> MAYA KNEW
czyli potwierdza sie, ze Maya zginela, bo zorientowala sie, kim jest 'A'
Nie zrozumiałam całego, bo nie wspierałam się eng sub
Ale końcówka dobra, ciekawi mnie kolejny odcinek, co z ta strona internetowa.
Spencer pewnie bedzie miala klopoty jak wyjdzie na jaw sprawa Jasona
No i ciekawe jak z ta krwia sie skonczy
Mama Arii tez byla dobra :D jeden z lepszych z sezonu 3, jak nie najlepszy poki co :)
Dziewczyny tlumaczyly zdania wypowiedziane przez Mone wedlug szyfru Alison, czyli czytajac pierwsze litery i wlasnie z tego wyszedl adres strony i stwierdzenie 'not safe'. A to zdanie o Arii jakos pominely.
Mama Arii najlepsza :D Chociaz troche mnie zbulwersowalo jak po rozmowie z Hanna Aria na pytanie o co chodzi odpowiedziala 'Nothing, my mom is a slut'. Wiem, ze to zart, ale jednak nie powiedzialabym tak o wlasnej matce nawet w zartach;p
A pastor tez niezly podrywacz :D
no to zrozumiałam, tylko wlasnie jak te szyfry brzmialy pi razy drzwi :P
Haha tez sie usmiechnelam jak to do Hanny powiedziala, z pastorem to sie spodziewalam, ze spotkaja mame Hanny, no ale nie :P
pewnie to zdanie przypomni sie Hannie w następnym odcinku. zgodnie z polityką serialu nie dziewczyny jeszcze nie mogą sie domyśleć dlaczego Maya została zamordowana ;P
Miss Aria You're A Killer Not Ezeras Wife = Maya knew
No, I miss my Dolls = NIMMD ( first name initials, Nate, Ian, Melissa, Mona, Darren )
Password is MayaKnewNIMMD 13 letters.
co wy na to? :D
Dość skomplikowane, ale sądze, że gdyby dziewczyny zacytowały wszystko słowo w słowo Spencer od razu by to skumała.
Napisy są już na n24.
Nie bierzcie wierszyków Mony na poważnie, przetłumaczyłam je tak, żeby zgadzały się z literami.
w ogole ten serial jest pelen absurdow - ojciec Ali nienawidzi Hanny za to, ze dala mu nadzieje, na to, iz Ali zyje. Przeciez Hanna byla wtedy dzieckiem i to jeszcze dzieckiem w szoku po stracie przyjaciolki.
Albo Spencer, ktora zostawia otwarte drzwi samochodu. W Polsce juz by go nie miala :D
No nie takim dzieckiem, ale fakt. W ogóle historia niby nagle wyszła na światło dzienne.
Dla mnie absurdem było 1. zachowanie Spancer - zostawiła auto otwarte, włączone i zapewne z torebką w środku (by chociaż je wyłączyła i zamknęła skoro tak bardzo chciała pomóc Jasonowi)
2. Od kiedy detektyw, który zajmuje się sprawą morderstwa gania za właścicielami otwartych samochodów?!
3. Wychodzą dziwne wspomnienia na jaw, o których wcześniej sie nie mówiło (własnie np. przewidzenie Hanny)
4. Przede wszystkim - największym abusrdem jest ten dyktafon!!! Przecież A zawsze wszystko wiedziało itd, i ok, zgodzę się, że używa sprzętów, by być wszędzie i wszystko słyszeć, ale... zazwyczaj jak coś słyszy/podsłuchuje - reakcja jest natychmiastowa - sms, list, whatever. A tu nagle dyktafon, do którego trzeba podejść i odsłuchać wiadomość... Patrząc na wcześniejsze "reakcje A" nie wierzę, że używa takiego sprzętu...!!!
Poza tym potwierdza się tylko moja teoria, że Maya nie umarła (Nate widział kolczyki, które dostała Maya na tydzień przed śmiercią i zmieszany rzucił, że widział na zdjęciu) i pokazują oddział psychiatryczny dla dzieci - może siostra Ali tam własnie planowała swoją zbrodnię?!
No i ostatnia scena, jak A podchodzi do łóżeczka, a tam dwie lalki - takie to wymowne według mnie.
Pomijam też fakt, że zakapturzona kobieta (nadgarstki wydały mi się bardzo kobiece, gdy sięgała po lalkę) ubrana na czarno weszła do szpitala, na zamknięty oddział po godzinie wizyt niezauważona...:D
tam w ogóle musi być niezła ochrona, skoro dwie smarkule bez problemu wchodzą na oddział psychiatryczny :)
Jakbyś zobaczyła wypadek znajomego to byś wyciągał kluczyk ze stacyjki i zamykał swoje auto? Zachowała się głupio zostawiając tak samochód, ale zaraz zjawiłaby się pewnie policja lub świadkowie. Z drugiej strony ile dziewczyny teraz mają lat? 18? Każdy popełnia błędy..
Clearfruit Maya raczej nie zrobiła tej strony, podejrzewam, że to sprawka A.. A co jest na stronie dowiemy się w następnym odcinku przy pomocy Caleba (mam nadzieję, że będzie coś ciekawego z tym związane). Oglądając te ostatnie odcinki wychodzi na to, że Maya sporo musiała wiedzieć..
A ja myślę, że hasło "Aria is a killer, not Ezra's wife" - czy jakoś tak jest hasłem i pewnie wpadną na to później.
z wikii
Miss Aria Your A Killer Not Ezra's Wife = Maya Knew :)
Watpie by to bylo haslo, Caleb wlamie sie na strone pewnie, zreszta zobacz promo do nastepnego odcinka - Emily cos wpisuje i nic :)
Wiem, jak pisałam wyżej nie widziałam jeszcze promo. Co nie zmienia faktu, że to hasło o Arii pewnie coś znaczy...
Wg mnie nie znaczy nic poza tym, że Mona wiedziała, że Maya wie :] Jakkolwiek to brzmi.
Maya musiała wiedzieć więcej niż przypuszczamy, a co do jej śmierci to nie mam wątliwości - siostry blizniaczki ani w serialu ani w ksiązce nie ma, wiec DNA musialo wykazac, ze ona to ona..
Chyba nie rozumiem Twojego rozumowania i ja się trzymam swojej teorii.
Nie wiem co według Ciebie hasło: "Miss Aria Your A Killer Not Ezra's Wife = Maya Knew" - gdzie w ogóle dla mnie to nie ma sensu - mówi, i co z tego miała wiedzieć Maya, no ale pomijając to... Wiele wskazuje na to, że w tej teorii coś jest, więc póki nic tego nie obali - zdania nie zmienie;)
co Maya wiedziała? W poprzednim odcinku Holden coś o niej wspominał, żeby ktoś miał motyw do jej morderstwa musiała wiedzieć za dużo.. Tu nie ma wątpliwości.. Może dowiedziała się, kto zabił Alison? To mogło być cokolwiek co sprawiło, że ktoś się poczuł zagrożony.. Szczerze to nie pamiętam, było powiedziane JAK Maya zginęła?
Teraz mi przez głowę przeszło, że na tej stronie mogły by być fotki z miejsca zbrodni.. Ehh ta wyobraźnia :)
Może nastepny odcinek cos wiecej wyjasni, pozostaje czekac :)
Hmm.. nie przypominam sobie, by Holden powiedział, że Maya często tam bywała - więc to są tylko domysły. I na moje to ona żyje i któryś raz już jej kuzyn nam daje ku temu powód.
Nie powiedziano jak zginęła, nie było jej pogrzebu (nikt w nim nie uczestniczył, jej rodzina wyjechała i nie ma z nimi kontaktu)...
No oby, ale oby też nie przeciągali tego wszystkiego...
W finale sezonu mamy się dowiedzieć, kto ją zabił, więc sądzę, że jednak nie żyje ;]
No wiesz, wiele miało sie wydarzyć, a Mona nie miała być A, więc ja już nic nie wierzę z tego co mówią. A wszystko co mówił jej kuzyn wskazuje, że jej śmierć nie jest taka pewna;)
Wiem, wiem :D Wydaje mi się jednak, że Maya nie żyje. Bardziej skłaniałbym się ku teorii, że to ten Nate właśnie zabił Mayę, bo wyraźnie widać, że coś jest z nim nie tak. Choć też nie ma on za bardzo żadnego motywu.
To raz, a dwa pojawił się dopiero po jej śmierci - scenarzyści sami by założyli sobie sznurek na szyję w ten sposób;)
A nie było jakiejś wzmianki o tym, że był pogrzeb Mai, ale jej rodzice nie chcieli na nim nikogo spoza rodziny?
Nate też mi się nie podoba - na początku myślałam, że jest jej mordercą, ale teraz wydaje mi się, że z jakiegoś powodu podszywa się pod kuzyna Mai, bo mam wrażenie, że nie wie o niej zbyt dużo.
Mówili, że był pogrzeb, ale nikogo na nim nie było, więc równie dobrze Maya będąc w niebezpieczeństwie mogła wyjechać z rodzicami i oni w trosce o nią wmawiali, że pogrzeb się odbył.
A właśnie może to też jakaś wskazówka - najpierw wyjechali rodzice Ali, później Mai. Może coś w tym jest :D.
Hehe, może po prostu są kolejnymi bohaterami, których "wyprowadzili", ale jest to jakieś podobieństwo pomiędzy rodzinami :P
jak zyje jak wynosili jej zwoloki, chyba ktos je musial rozpoznac.napewno nie zyje
A widziałeś je? Ostatnie zdanie w tym odcinku brzmi: myślą, że to Maya. A potem okazuje się, że Em nie była nawet na pogrzebie (jako dziewczyna!), rodzice wyjechali i nie można się z nimi skontaktować. Kuzyn coś kręci i wie o rzeczach jakie posiadała Maya na tydzień przed domniemaną śmiercią - coś tu śmierdzi...:)
W ang napisów (z serwerów USA) tekst brzmi: Miss Aria, you're a killer, not ezra's wif - i tak mi się wydawało, że słyszałam jak oglądałam rano, ale zwątpiłam i musiałam sprawdzić:D Nie użyła też nigdzie stwierdzenia, że "Maya knew".
a mnie się wydaje, że "Maya knew"odnosi się do tego, że informacja jest na stronie May'i - jeśli znasz hasło, Maya powie ci, co wie
To nie jest aż takie dziwne. Ludziom zaginęła nastoletnia córka, przez rok nie ma o niej żadnych wieści, nagle jej przyjaciółka twierdzi, że jak gdyby nigdy nic widziała ją przed domem, co daje rodzicom kolejną nadzieję, a nagle znajdują jej zwłoki. Nic dziwnego, że rodzice Ali są źli na Hannę i uważają, że zrobiła im głupi żart.