Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Przedostatni już odcinek tego lata.

1.Opis: (przetłumaczyła youhaveamessage):

Związek Emily z Paige nie jest łatwy, ale Emily wreszcie odczuwa, że ich relacja idzie w dobrym kierunku. Kiedy Spencer przychodzi do niej (Emily) z okropną historią o przeszłości Paige z Alison, Emily nie jest gotowa jej posłuchać. Spencer wie o brutalnej przeszłości Paige i krwawych porachunkach z Alison zaraz przed zaginięciem Ali i nie może pozwolić, żeby jej przyjaciółka zbliżyła się do potencjalnego wroga. Czy Spencer przekroczy granicę i upewni się, że Emily dowie się, kim Paige jest naprawdę?
Aria czuje, że musi pomóc Ezrze odsunąć się od przeszłości, jeśli ich związek ma iść naprzód. Dowie się czegoś nieoczekiwanego.

( http://prettylittleliars.us/photos/thumbnails.php?album=468 zdjęcia )

2.Promo:
http://www.youtube.com/watch?v=Q_AOslfD-ZM

3.Zdjęcia:
http://www.youtube.com/watch?v=wEG7B3pdqqQ

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

Moze ten kolczyk w torbie Paige zostal po prostu podrzucony przez A. Wkurza mnie ze wymyślają i co raz to bardziej kręcą, chocby z tą Paige i Alison. I wątpie, zeby Jenna widziala Nate'a jak zaatakował Mayę bo to by bylo zbyt oczywiste.

użytkownik usunięty

Jestem przekonany,że kolczyk podrzucony został przez A. Kto normalny trzyma kolczyk wykopany z grobu? Takie poszlaki łączące kogoś A trzyma się w bezpieczniejszym miejscu niżeli podręczna torebka.

ocenił(a) serial na 7

zacznijmy od tego ze Page nie jest normalna! Ale chyba aż tak głupia nie jest żeby taki dowód po miescie wozić.

A może to po prostu identyczny kolczyk. Kto mógł wiedzieć, że dziewczyny będą przeszukiwać torbę Paige? Równie dobrze ona sama mogła znaleźć ten kolczyk, zdziwić się co to i go wyrzucić :D.

ocenił(a) serial na 7
Aguslava

Spencer jest "A" dlatego zawsze pierwsza "odkrywa" jakies tajemnice;D nie, nie. Wydaje mi się, że Paige jest "czysta"(pomimo wszystko). Bardziej Nate jest nie teges. Jennie na "setę" chodziło o niego właśnie. Kolczyk został podrzucony przez Cee Cee, która nie jest "A" jest po prostu suką;) jak Alison.

ocenił(a) serial na 7
Bisexidryna

a skąd CeCe miałaby ten kolczyk..?

ocenił(a) serial na 7
ilovecinema

A skąd miałaby go ktokolwiek?;D bohaterka pojawiła się nagle, kopia Alison, a Alison Paige nie lubiła. Może kupiła ten kolczyk, albo go znalazła? albo "A" jej wysłało? nie musiała od razu odkopywać zwłok;) Zresztą, takie rozkminy nikomu nie wychodzą na dobre;) czego my się dowiadujemy, czy coś sie wyjaśnia? Niet. Podgrzewamy atmosferę, dociekamy, szukamy, wymyślamy...;D to jest chyba lepsze niz sam serial, który staje sie coraz bardziej pogmatwany, a raczej bezsensowny. A my w tym bezsensie próbujemy cokolwiek poskładać;D zajęcie, może wciągnąc, ale sam serial przestaje sprostać wymaganiom. Błagam, teraz każde rozwiązanie byłoby rozczarowujące, albo nie -w-pełni satysfakcjonujące;D

ocenił(a) serial na 7
Bisexidryna

rozumiem cię doskonale, byłam ciekawa co odpowiesz :)

ocenił(a) serial na 8
Leo_Wyatt

Moim zdaniem:

- Paige zabiła Ali, nie maję (pamiętacie laleczkę i napis 'It's my turn to torture you? A Paige użyła sformułowania, że Alison ją torturowała);
- Ezra jest A (kasiasty, a nieraz pokazane było, że A ma hajs + to, że po co inaczej tak by hołubili Ezrę?);
- Nate zabił Mayę (wszystko to, co mówiliście);
- jeszcze jedna rzecz, aczkolwiek naciągana: w stanach pary lub duety nazywa się od połączonych imion dwóch osób. Na Hannę i Caleba można mówić Haleb (tak jak tu nieraz padało). 'H' może być czytane jako nieme, tak jak hour - ałer, a nie hałer (oczywiście transkrypcja ciut uproszczona). Więc mamy 'ejleb' (A-leb) zamiast 'hejleb'. Scenarzyści mają nieraz, hmm... dziwne? oryginalne? pomysły, więc może to jakaś aluzja?

ocenił(a) serial na 8
angs

Scenarzyści maja i owszem ciekawe pomysly do tego kompletnie oderwane od kontekstu :) , ale nie stawiam na az tak wielki spryt i możliwość wymyślenia zespołu Haleb . Odnosze wrażenie, ze odpowiedz będzie bardzo prosta (czytaj książkowa)..
Okrucieństwo Ali mnie nie dziwi, sama bywam sukowata (no nie żebym zaraz niszczyła pól miasta ale zdarzyło mi sie nazwac kogos przezwiskiem czy oceniac po wygladzie, pracuje nad sobą ech! )...dziwna jest wielka moc i wszytkowidzenie .
Aria mnie rozwala , naiwna sierotka modląca sie do swojego boża Ezry. Normalnie syndrom maltretowanej żony.. co by nie zrobił wybaczy .
Spencer ma za wysokie mniemanie o sobie, nie słucha innych ,wydaje wyroki (nagle wyskakuje z opinia , że ten/ta jest A ) tylko ona ma racje , jej teorie sa zawsze trafione ..masakra..
Em, oprócz braku zorientowania w swojej orientacji seksualnej, nie może sie zdecydować czy jest silna czy słaba.
Osobą która mogłaby zdradzic jest Spencer (jezeli wmówi sobie bądz da sie zmianipulowac ,że to jej wlasna decyzja)
Em bo ostatni odcinek pokazał zgrzyt miedzy dziewczynami.
Aria bo musi przecież złożyć sie w ofierze u stóp Ezry
Hanna tylko jezeli to by miało uratować jej mamę lub Caleba.
Mam jeszcze tak jedna teorię , szalona , że może pastor jest z policji ,i bada sprawę ..

ocenił(a) serial na 7
sift

Rzeczywiście szalona teoria :D Według mnie to by było totalnie bez sensu. Infiltracja w postaci pastora? To bardziej komicznie niżeli wiarygodne :D

ocenił(a) serial na 8
tomaszooify

heheh Cytując Blake : To co dziś dowiedzione , niegdys jeno sobie wyobrażano" !! wiec, komiczna teoria moze stac sie objawiona, bo ja mam wrażenie, ze scenariusz piszą tak troche w tą myśl, i zasadę jakoś to będzie :>

użytkownik usunięty
sift

Zgadzam się co do Spencer, zanim o cos kogos oskarzy mogłaby miec więcej dowodów i byc trochę bardziej dyskretna.

ocenił(a) serial na 7

Zgadzam się, Spencer jest za bardzo przekonana co do swoich racji i nie zabardzo uznaje fakt iż mogłaby się mylić. Przykład? Toby, przecież to ona go pierwsza oskarżyła a teraz jest jej wielką miłością.

ocenił(a) serial na 5
poziomka4

A później oskarżała Jasona o to samo, a teraz mówi "He is my brother" :)

ocenił(a) serial na 7
angs

wątpię żeby wpadli na coś tak dobrego!

ocenił(a) serial na 8
poziomka4

Ja już nawet nie próbuje policzyc ilez to osób Spenc oskarżała o bycie A: Bo byłLukas, Nate , Janson, Toby , Garet, Jenna ... no chyba wszyscy sie załapali na bycie A. Troche fanatycza.
Oglądam już naprawdę tylko po to by poznać motyw działania A. Bo , ze jest kilka osób to jestem przekonana, zdecydowanie w rożnym wieku, bo jak obserwować i dorosłych ?powodować wypadki,kraść dokumenty..bozesz jak Mossad i byłe KGB co najmniej...

ocenił(a) serial na 5
angs

A mi nie daje spokoju to słuchanie płyty przez A na końcu! To musi być Ezra, w końcu on lubi taką muzykę!

ocenił(a) serial na 6
Leo_Wyatt

moim zdaniem Paige jest dobrą dziewczyną, zacznie bardziej podejrzany wydaje mi się Nate:)

jeśli ktoś byłby zainteresowany moim tekstem nt. odcinka, to zapraszam na: http://mimesisnamalymekranie.blogspot.com/2012/08/single-fright-female-pretty-li ttle.html

ocenił(a) serial na 10
Piotrek099

Nate zdrając byż nie może bo nie ma go na tej liście,którą podało ABCfamily ;(( i teraz jesteśmy w kropce bo Paige podobno ma uratować Emily w finałowym odcinku ;/ więc kto jest tym zdrajcą ?

duperak3

Nate pewnie nie jest kuzynem Mayi. Jeżeli teraz tak oskarżają Paige to znaczy, że ona nikogo nie zabiła ani nie jest A. Bo na ten serial za łatwo by to poszło. Jeżeli się na kimś tak skupiają to znaczy, ze on jest niewinny.

P.S. Sory za to jak składam zdania, ale chyba przez te wakacje mój mózg nie pracuje w 100% i czasami brakuje mi słów, których mogłabym użyć i łatwiej byłoby mnie zrozumieć. :D

duperak3

w takim razie już nikt nie pasuje ;/ może dadzą Noela lub Cece? Zieeeeeew
Podejrzany jest ten cały pastor

VanillaCream

Ja myślę, że jeżeli chodzi o A. to będzie ktoś z tych takich głównych bohaterów. Może niekoniecznie któraś z czwórki przyjaciółek, ale też ktoś po kim się tego nie spodziewamy. (np. Ezra. Choć nie mówię, ze to Ezra)

A co do zabójcy Mayi to sama nie wiem. Nie mam pojęcia. Nie wiem czemu jestem skłonna ku mamie Emily [Pam]. Nie wiem dlaczego.

ocenił(a) serial na 10
Zo0ik

zdrajcą nie bedzie ani Lucas,ani CeCe ;(( ani Nole ...ponieważ oni występują w tym mini serialu co będzie w przerwie do halloween ;/ tak to by pewnie kolejne 'A' poszło siedzieć do więzienia,albo zdrajca;/ a jak ci grają w tym mini serilu,który stanowczo jest częścią PLL i nawiązuje do niego to ja też nie wiem kto to będzie;/ może jednak mama Hanny ? ona jest typowana do zdrajcy i Hanna płacze,albo Caleb bo on nie gra w tym mini serialu..

duperak3

Dlaczego do więzienia? Przecież nie ujawni się policji, tylko widzom.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

no szczerze o tym nie pomyślałem ;)) sorka..bo ciągle się kierowałem finałem 2 serii..wtedy też sie zastanawiałem jak to będzie..czy tylko my poznamy 'A-mone' czy i dziewczyny ;D teraz bez zastanowienia stawiłem od razu na dziewczyny..ale to dlaczego Emily ma zakrwawione ręce,czemu Hanna płacze..czemu jest policja ;/ ?

duperak3

Przecież ta sytuacja nie musi mieć związku z odkryciem pomocnika A.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

no mi się zdaje,że to będzie raczej mieć coś wspólnego z tym zdrajcą,czyli kto zabił Maye..no,ale zobaczymy ;))

duperak3

Ale to nie musi być ta sama osoba. Zdrajca jest w A-teamie, a zabójca niekoniecznie. Poza tym niepotrzebnie spoilerujemy w tym temacie, może lepiej przenieśmy się do tematu do 3x12 albo jakiegoś innego o tym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

no w sumie racja ;))
nie,nie...ja sam nie czytam spoilerów ;D
to wszystko wiem z facebook'a bo mam tam PLL w znajomych i zawsze przez przypadek coś przeczytam ;D
to ja kończę dyskusje i przepraszam ;))

youhaveamessage

Zdrajca i zabójca to ta sama osoba ;) Spencer potwierdziła to w wywiadzie.

wikitoriwikens

Nie, powiedziała że jej się WYDAJE, że to ta sama osoba.
"The killer and betrayer, I think that they are the same person."
Obsada nie wie, kto jest zdrajcą, ponieważ nakręcono kilka alternatywnych zakończeń, żeby właśnie ani obsada, ani ekipa nie dowiedziała się, kto to jest naprawdę.

ocenił(a) serial na 8
Leo_Wyatt

Btw, co do obserwowania dorosłych...

Pastor. Skąd on się tu nagle wziął i z tylu babek na portalu randkowym wycelował akurat w Ashley i Ellę? Ciekawi mnie to, ponieważ ojciec pewnego bliskiego Hannie blondyna był pastorem. Mam na myśli Seana, tego, co na nią 'Hanna - Banana' mówił. Zemsta za synka, z którym Hanna się dość niemiło obeszła? Może taki miał zamysł, a że A werbowało wspólników, to dał się skusić...