SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 11 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P
Zanim przypomnę Wam wszystkim krótko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.
A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.
A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa
DLA TOBY'EGO
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy
DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown
No i macie tego Olliego, niech już stracę :P (zamawiać)
Mi sie po prostu wydaje ze ona go dalej kocha ale nie wiem chce zeby to on do niej wrocil?? nie wiem co siedzi w glowie tej ldziewczyny ale jak na 24 lata ma zdecydowanie gowniarzowate zachowanie, juz rzygam tymi jej zdjeciami na tumblr itd. no lodowke sie boje otworzyc! ;/ :P
Ta, a tu wyskakuje taka Nina i zaczyna pokazywać jak dobrze się bawi bez Iana xD Będę mieć koszmary w nocy ;o
http://24.media.tumblr.com/063a4837a2a0b7d6e028a9443a3148eb/tumblr_mqo1kzch341qi k2bvo1_500.png
Nawiasem mówiąc, uwielbiam Stevena xD
Akurat tego mu nie brakuje ;P Choc moglby miec lepszy gust co do panienek:P A nie takie pustookie :P
http://thistvd.tumblr.com/post/56103758199
Paula też uwielbiam ;D I jego nieodłączny sarkazm ;P
http://thistvd.tumblr.com/post/57227847084/mcqueeninchains-poetry-by-zach-roerig -x-x
Nie wiedziałam, że z Matta taki romantyk <3
nie no fajnie :) ja mam wymówkę :) co gorsza mam skierowanie do spzitala dla małej bo ma dalej żółtaczkę.... jutro idziemy się kłaść mam nadzieję że coś poradzą i wyniki moczu będą ok u malutkiej aj
Ojej, ale się porobiło.
Co prawda żółtaczka u niemowląt jest dość częsta, ale i tak wielki strach.
Mam nadzieję, że wszystko będzie szybko dobrze. :)
Ja zaraz po urodzeniu też żółtaczki dostałam z tego co mi mama opowiadała. I moja siostrzenica tak samo. Będzie dobrze, dużo zdrówka dla Juleczki ;*
Harding dostał Teen Choice? Serioooo?! A już myślałam że te nastolateczki sobie wybiły garbusa z głowy ;C
Chyba najlepsza postać dramatyczna, tak mi się wydaje.
Wren's back! Na pocieszenie
Poprosze o wiecej szczegolow! gdzie, co i jak, kiedy??? :P bo to mnie akurat bardzo interesuje!!! :D:D:D
Madzia, ogladalas nowego Teen Wolf'a? .... Stydia <3 moje nowe OTP i tyle w temacie :P <3
http://struckbystiles.tumblr.com/post/58187574093/whyd-you-do-that-i-uh-read-onc e-that-holding
:):):)
Jeszcze nie, ale postaram się dziś zobaczyć ;D Spoko, przeżyje wszystko oprócz Stereka xD
Mysle, ze Sterek nam nie grozi :P psychofani nie maja chyba az tak wielkiego wplywu na serial, zeby zmienic orientacje bohaterow z odcinka na odcinek :P:P:P
Ok, już obejrzałam, tylko nie bardzo rozumiem wątek Wrena.
Poza tym płaczący Ezra, to już było, teraz było tylko trochę bardziej ckliwie, te łezki i drżące usta.
Mona jak to Mona, ale i tak ją lubię. Ona jedna wnosi coś do tego serialu, chociaż to mało realne, żeby nastolatka była taka sprytna i cwana.
UWAGA SPOILERY!!! :D
No z Wrenem chodzilo chyba o to, ze pomaga Ateam'owi :/ bez ladu to i skladu, ale no tak sobie Marlenka wymyslila, wiec co poradzisz :/ oczywiscie idac tropem marlenkowej logiki musial rzucic kilka psycholowych spojrzen bo inaczej by nie mogl wyjsc na jaw jego czarny charakter :P ale juz watek, w ktorym jak psychol siedzial i kolorowal ten plaszczyk na czerwono byl mega pojechany :P haha generalnie mam to gdzies! evil Wren czy nie i tak go kocham! <3
A Ezra mial jak zwykle scene placzu sezonu! hahahaha, za niedlugo jego watki beda tylko oscylowac wokol lzawych scen :P hhahaha co za koles! nic tylko sie zakochac <3<3<3 hahahahaha :P
Właśnie o mi nie pasuje wątku Wrena. Jak mógłby być w Ateamie skoro pojawia się w jakichś 3 odcinkach na sezon. Mógłby w Cece współpracować, ale po co miałby w to wszystko wrabiać matkę Spencer. Wiem, że ten serial już od dawna jest pozbawiony logiki, ale ja cały czas jej w nim szukam.
W sumie to mnie też jest wszystko jedno, czy jest dobry czy zły, ważne, że ma brytyjski akcent. <3
Hej kochane ;) Wybaczcie, że mnie tu tyle nie ma, ale nie mam internetu i nie mam pojęcia, kiedy będę mieć go znowu ;/ Kurde, tyle czasu bez seriali, jak ja przeżyje?! ;P
A co sie stalo, ze nie masz neta ??? :( kurcze to taka troche lipa bo ten ostatni odc Teen Wolfa przed przerwa byl kozacki! ;P a Ty biedna sobie nawet nie ogladniesz :(
Router mi się popsuł. Nie wiadomo tak właściwie co się w nim popsuło, więc zgaduję że szybko go nie naprawią ;/ Niby mam internet na stacjonarnym komputerze, ale mój tata używa go do pracy i lipa ;c Jak już się dopcham na ten komputer to nie na dłużej niż 30 minut, także nawet się nie biorę za seriale ;P Ale postaram się nadrobić jak najszybciej, może dziś pójdę do siostry i zobaczę xD
Zobaczyłam Teen Wolf! W sumie to spodziewałam się troszkę czegoś innego, ale i tak mi się bardzo podobało ;d
Wiedziałam że z tym wujkiem jest coś nie tak, WIEDZIAŁAM! To było podejrzane, że on tak z własnej woli im pomagał ;P Ale cieszę się, że zabili tego paszczaka Jennifer xD Co do deucaliona - coś tak czuję w kościach, że jeszcze wróci ;P No i w sumie to się cieszę, że bliźniaki żyją, bo zdążyłam ich polubić (chociaż cierpię... R.I.P. Stydia xD)
Kurcze, ja chyba się nie doczekam tego stycznia ;P Z jednej strony chcę więcej Allison i Isaaca, a z drugiej chciałabym żeby wróciła do Scotta... Jestem rozdarta ;P Chociaż Scott ma sobie podobno znaleźć jakąś laskę... Żeby tylko się nie okazała jakąś psycholką ;P
Jadę dziś o kina na Miasto Kości! Co prawda na komputer już się dziś raczej nie dopcham, ale postaram się dać jakąś recenzję najszybciej jak się da :D (Nawiasem mówiąc po TYGODNIU cudowni panowie z serwisu uraczyli mnie odpowiedzią, że muszę kupić nowy router... Byłam wściekła ;P)
Ja tez sie w sumie ciesze z blizniakow, ale ... no .... Stydia :( kurde, mam nadzieje, ze jeszcze jest szansa :P
Za Scalisson jakos nie tesknie :P nigdy nie bylam ich fanka ... i chce zobaczyc wiecej Alisaac'a :D chemia jakos nie wylewa sie z ekranu, liczylam na wiecej, ale mimo to wzbudzili moja ciekawosc i chce zobaczyc jak to sie rozwinie :P
Co do Miasta Kosci ... kurcze tez chce to zobaczyc, musze zorganizowac jakis wypad do kina w najblizszych dniach :) czekam na recke w takim razie i oby zachecajaca :P
Okay, w końcu się dopchałam do komputera! :D Ale w środę już całe szczęście przyjedzie pan z nowym routerem, więc muszę wytrzymać ;P
Miasto Kości nie było złe (przynajmniej nie aż tak złe jak się spodziewałam ;P). Podobało mi się, że niektóre wątki zostały zmienione, a niektóre były całkiem nowe, przynajmniej od czasu do czasu nie wiedziałam co się za chwilę stanie ;P Podobały mi się bardzo sceny walk, postarali się z nimi (co jest dziwne, bo ja z reguły nie przywiązuję do takiego czegoś wagi ;P). Nawet przyzwyczaiłam się do aktorów! (okrzyk zdziwienia xD) Brwi Lily Collins nie były aż tak bardzo widoczne, co przyjęłam z niemałą ulgą ;P Aczkolwiek Isabelle i Alec byli zdecydowanie za starzy! No ale mogło być gorzej, więc przymknę na to oko ;P
Jednym z minusów było jednak to, że wszystko działo się zdecydowanie za szybko i czułam się nieco przytłoczona tą wieczną akcją ;P Przydałoby się dodatkowe 30 minut, żeby to jakoś lepiej rozplanować. No i na początku był wręcz natłok informacji o Łowcach, Podziemnych, Mundanes (zapomniałam jak to było po polsku xd) itp., tak jakby się starali wytłumaczyć to wszystko za jednym zamachem, przez co ludzie nie obeznani z książką łatwo mogliby się pogubić. No i jeszcze muszę się troszeczkę przyczepić do Campbella za kreację Jace'a :P Nie popełnił jakichś mega błędów, ale czasami grał zbyt poważnie jak na mój gust... Np. podczas sceny po pocałunku, gdy mówi do Clary "Jak łatwo zaprzeczasz naszej miłości". To miało być wypowiedziane w taki żartobliwy, pseudo-dramatyczny sposób, a on zrobił to z taką poważną miną, że ludzie nie zaznani z książką bankowo pomyśleliby, że on mówi to na serio ;P Ale prócz tego, to byłam z niego całkiem zadowolona, bo podołał tej roli i spełnił moje oczekiwania. Oczywiście gra aktorska Collins też mnie czasem irytowała, ale nie narzekam, bo w Porwaniu była dużo gorsza ;P
Ogółem, film fajny, ale nie aż tak fajny żeby dać mu 10/10. Jak dla mnie idealny dla ludzi, którzy są obeznani z Mortal Instruments. Dlatego mocne 8/10. No i do ulubionych, bo mam sentyment do MI :D
Echhh narobilas mi tylko smaka :P chce juz do kina isc!!! musze wygospodarowac jakis wieczor w tygodniu :P mam nadzieje, ze porazkowa Lily i porazkowy JCB mi nie zepsuja generalnego odbioru :P
jak natrafię na miasto kości to z miłą chęcią obejrzę jak znajdę czas ale poczekam sobie na ładną wersję... nadrabiam tenn wolfa i jestem na 9 odcinku
Dziewczyny obejrzyjcie ostatni odcinek PPL. Powiem tylko tyle, że w końcu się doczekałyśmy. Resztę obejrzyjcie same.
Chodzą słuchy, że to nie jest tak jak byśmy chciały, ale ja będę żyła tą nadzieją do stycznia xD