PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73328
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.11

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 11 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krótko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

No i macie tego Olliego, niech już stracę :P (zamawiać)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Wiesz co, to był akurat jeden z najbardziej odpałowych snów w moim życiu, nie miewam takich codziennie (i bardzo dobrze xd)

_Joy

Ahahahahahahah Magda padlam i juz sie nie podniose! xD normalnie doszczetnie mnie rozwalilas :P jednego tylko pojac za Boga nie moge ... jak moglas zaproponowac Ianowi Nine a nie mnie? no toz to wola o pomste do nieba! hahaha :P ale generalnie sen boski :P

Ja tam moze jakas wielka fanka 1D nie jestem, ale lubie posluchac ich piosenek i z racji tego iz ogladalam cala edycje Xfactor w ktorej brali udzial uwazam, ze to przesympatyczni i bardzo utalentowani mlodzi chlopcy i nie uwazam, zeby zaslugiwali czymkolwiek na jakis szczegolny hejting! ale wiadomo jak jest ... zbyt duzy sukces, polaczony z piszczacymi na ich widok malolatami i juz pseudo krytycy sobie nie daruja ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Dokładnie, dokładnie ;) Ale co poradzisz, haters gonna hate ;P Szkoda mi tylko chłopców, bo niczym sobie nie zasłużyli na tą falę hejterów, a wydają się naprawdę bardzo miłymi i sympatycznymi facetami...

Jeśli chodzi o ostatnie poczynania Biebera to wgl. nie komentuje, ale zapewniam że 1D (całe szczęście) tak nie gwiazdorzy

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Zobaczymy za jakiś czas jacy będą, jak za rok będą tak samo fajnymi chłopakami to zapoznam się z ich twórczością.

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Ktoś już po najnowszym Teen Wolfie?

uwaga spoilery ;P

Tak myślałam, że Lydia jest banshee! Zwłaszcza jak jakoś w 1 albo 2 odcinku tak krzyczała, to od razu mi podpasowało! Dobrze przynajmniej, że już się tego nie wypiera.

Co do tej kosmitki-nauczycielki, to... Boże, nie mogę uwierzyć, że Derek uprawiał seks z tym... czymś! Przecież ona jest ohydna! Bleee :c

No i mieliśmy więcej scen Allison+Isaac. Szczerze powiedziawszy, to podobaliby mi się razem :D Oczywiście, dalej bym chciała żeby ona wróciła do Scotta, ale jak mają do siebie wracać w takim tempie jak w tym sezonie... ;P

Szkoda mi Stiles'a, biedaczek :< I Dereka też mi szkoda, nie może sobie znaleźć laski, bo albo ją zabiją albo jest jakąś brzydką psychopatką ze zmasakrowaną twarzą ;c (jak to zabrzmiało xd)

_Joy

O co chodzi z Danny'm i bliźniakiem? Są razem, czy jak? Przegapiłam kilka odcinków. :D

ocenił(a) serial na 7
kin1313

No właśnie to jest dosyć ciężka sprawa, bo niby są, ale ten drugi bliźniak mu powiedział, że nie mogą być razem bo zabije Danny'ego (nawiasem mówiąc, uroczy ten jego braciszek, nie powiem ;P). Aczkolwiek ja bym bardzo chciała, żeby byli razem, bo w ostatnim odcinku byli prze-uroczy! :D

_Joy

Mam nadzieję, że jeszcze rozbudują ten wątek :D

_Joy

Ja wlasnie ogladnelam i musze stwierdzic, ze naprawde lubie ten serial, jeszcze na zadnym odc 3 sezonu sie nie nudzilam :) jak poziom sie utrzyma to jak dla mnie spokojnie moga krecic 4 sezon :)

Jak to zwykle ja gubie sie w shipach :P do czego to wszystko zmierza??? do Alison+Scott? Alison+Isaac? Lydia+Stiles? Stiles+Cora? Lydia+Aidan? :P haha a po dzisiejszym odc przyszlo mi nawet na mysl takie cudo jak Lydia+Scott :P hahahaha

Mysle, ze uratuja ojca Stiles'a ;) ale za to ten biedny Derek to za cholere nie ma szczescia do kobiet :P ta mloda w liceum mu ukatrupili, potem byla ta wielka pomylka pod tytulem Kate Argent, a teraz to juz w ogole sobie namotal potworka :P on chyba bedzie mial zwiazkowa traume i juz sie nigdy wiecej z nikim nie zwiaze :P ew. stwierdzi ze jest gejem i rzuci sie w ramiona Stiles'a ku uciesze fandomu TW :P

PS. tak, Dany i Ethan chyba sa razem :P przynajmniej tak to wyglada ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ale skąd oni wgl. wzięli pomysł na Stereka? Serio, bo ja tego pojąć nie mogę xD

No, dokładnie, mam tak samo z tymi shipami, już nie wiem co o tym myśleć ;P Wszystkie wydają mi się fajne (oprócz Lydii i Scotta, to mi wgl. nie pasuje jakoś) i już nie wiem komu kibicować. Ach, te moje życiowe problemy ;P

_Joy

Dla mnie Sterek jest najbardziej wymuszonym shipem o jakim kiedykolwiek przyszlo mi slyszec :D wzielo sie to chyba stad, iz w dzisiejszych czasach kazdy szanujacy sie serial, ie wiedziec czemu, musi miec watek gejowski :P taka moda chyba :D juz wszystko bylo i ludzie szukaja wiekszych wrazen :P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Dziewczyny, Paul się rozwodzi ze swoją żonką! Byleby teraz tylko nie zaczął kręcić z Niną ;o

http://vampirediaries.pl/10144-paul-wesley-i-torrey-devitto-rozwodza-sie

_Joy

Przeczytalam tego news'a wczoraj i az mna cos zatrzeslo! :/ nie pojmuje tego co sie dzieje, najpierw Nian teraz oni :/ smutne to jest :(

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

No, dokładnie ;o Moje shipy się walą ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ogółem, to gdzieś czytałam, że Nina chce jak najmniej Delenowych scen teraz, bo granie z Ianem jest teraz dla niej za trudne... (fani Dobrev niech lepiej tego nie czytają ;P)
Wiecie co, miałam Ninę za bardzo sympatyczną i inteligentną kobietę, ale teraz zaczyna mi nieźle działać na nerwy. Przecież dobrze wiedziała, jak wiązała się z Ianem, że istnieje takie ryzyko, że się rozstaną i dalej będą musieli grać, bo to jest do jasnej anielki ich PRACA. Więc nie widzę tutaj żadnego problemu, skoro podobno jest aż taką "profesjonalistką". Ogółem, podobno (mówię PODOBNO, żeby mnie od razu nie zaatakowali jacyś hejterzy ;P) zerwała z nim, ponieważ on chciał się ustatkować, a ta stwierdziła że jest jeszcze na to za młoda. Wiadomo, różnica wieku. Nawet Paul nie zaprosił Iana na swoje urodziny, bo bał się, że Nina będzie się czuć niekomfortowo. Serio? Zerwała z nim i teraz wszyscy mają na nią chuchać i dmuchać, żeby tylko nie musiała za dużo czasu spędzać w jego towarzystwie? Faktycznie, aż z kilometra widać ten jej "profesjonalizm" ;/

ocenił(a) serial na 7
_Joy

To oni na prawdę ze sobą zerwali, to znaczy Nina i Ian? Ja w końcu doszłam do wniosku, że to tylko plotki. A teraz już sama nie wiem. Wierzę wam, bo co mi innego pozostało.

Wcale jakoś wielce załamana nie jestem. Od jakiegoś czasu było wiadomo, że to nie będzie związek na wieczność. Chodzi o tę różnicę wieku. On już ma sporo za sobą, nic dziwnego, że myśli o ustatkowaniu i pewnie dziecku. Jej też się nie dziwię, bo to chyba najlepszy czas dla młodej aktorki, chociaż Nina to chyba nie ma jakichś wielkich dokonań.

_Joy

Mi tez Dobrev [ z racji tego, ze jestem na nia zla bede sie do niej zwracac po nazwisku! :P] dziala na nerwy ostatnio :/ i nie zwalalabym tego a roznice wieku. Znam takie pary, miedzy ktorymi roznica wieku jest jeszcze wieksza a mimo to sa ze soba mega szczesliwi, wiec nie widze zwiazku :/ dziewczynie po prostu sodowa uderzyla do glowy, zachowuje sie jak taka niewyzyta malolata, ktora niczego w zyciu nie doswiadczyla, a teraz kiedy facet jej nie ogranicza nagle na wszystko moze se pozwolic :/ jak dla mnie to zalosne, ale niestety tak to wyglada z boku ...

A i jesli przez jej tak zwany "profesjonalizm" grubymi nicmi szyty rozwala Delene to autentycznie przestae ja lubic :/

W ogole w sieci kraza ploty, ze to Nina rozwalila malzenstwo Paula, ale w to to akurat nie chce mi sie wierzyc :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ja tam nigdy się Niną nie interesowałam, nie bardzo wiem jaka jest, a jaka była na początku swojej "kariery", więc może i masz rację.

Pomyślałam, że za tym stoi to, że mają inne priorytety na tę chwilę w życiu, ale się myliłam.

katia_2007

Teznie wierze ze nina sie przyczynila do rozwalenia malzenstwa Paula...ale szkoda ich ;( Tak to jest ludzie nie naprawiaja swoich zwiazkow tylko przy wiekszym kryzysie wola go skonczyc, smutne to ;( Co do Niny i Iana to krazy wiele plotek ze do siebie wracaja ;) Pozyjemy zobaczymy;)

Ja PLL ostatnio tlyko urywkami ogladam, musze nadrobic zaleglosci i ten Twisted spr, moz emi sie spodoba ;)))

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Mi tam Nian teraz jest w sumie trochę obojętny, już pogodziłam się z myślą że nie są razem ;P Szkoda mi by było w sumie Iana, jakby się zeszli i miał dalej znosić jej 'gwiazdorzenie'. Chyba że jeszcze jakimś cudem wróci do swojego dawnego, skromnego 'ja', które tak bardzo lubiłam i podziwiałam. Ale niestety wątpię... Teraz będzie już raczej tylko gorzej ;/

Aczkolwiek Delena nie jest mi obojętna ANI TROCHĘ! Nie po to tyle czasu na nich czekałam, żeby ona sobie teraz stwierdzała, że 'to dla niej zbyt trudne' i zrujnowała ten ship (brzmię trochę jakbym miała obsesję, ale musicie mi wybaczyć, Delena to mój ulubiony i najbardziej wyczekiwany ship ;P). Naważyła sobie piwa, to teraz musi je wypić. Proste.

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Nawiasem mówiąc, ostatnie odcinki PLL, są zadziwiająco fajne, przynajmniej dla mnie. Chyba nawet wiem dlaczego - bo nie ma Ezrii, muahahahahhaha :DDDDD

Niech wrobią w morderstwo Wildena jeszcze parę innych osób, żeby było ciekawiej ;P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Mnie się odcinek z zeszłego tygodnia podobał. Caleb i Toby współpracujący, akcja z tym typkiem. Mógłby się jeszcze ten trener od Arii pojawić. ^^

ocenił(a) serial na 7
katia_2007

Dokładnie, jestem tego samego zdania. Jake jest całkiem sympatyczny ^^

W sumie to ostatnio tylko Hanna działała mi na nerwy swoim idiotycznym zachowaniem... Twoja matka jest w więzieniu? Obmyśl genialny plan, że to ty jesteś zabójcą! A na 3/4 pytań odpowiadaj "Nic mi o tym nie wiadomo. Ale to ja go zabiłam.". Głupota tej dziewczyny (w sumie to scenarzystów) chyba osiągnęła apogeum (bez obrazy dla jej fanów, of course ;P). Ja rozumiem że to jest jej matka, ale ludzie, zlitujcie się. Dobrze, że Caleb był tam jedynym trzeźwo myślącym człowiekiem i jej wybił ten debilny plan z głowy.

Sandy, ja też czekam na to, aż on się w końcu okaże A :D Jestem na 90% pewna, że to on zdemolował to auto, więc czekam aż zmieni się w całkowitego psychola ^^ Albo jak się pytał Emily, czy ktoś znowu je szantażuje. Moja pierwsza myśl: "Jakbyś nie wiedział, garbusie!" ;P To była taka zmyła, żeby sobie nie pomyśleli, że jest w A teamie. I Aria jest zdecydowanie najmniej szantażowana, więc to tylko potwierdza naszą teorię ;P

_Joy

W ogole ten ostatni odcinek to byla jakas porazka! :P hahahaha normalnie apogeum idiotyzmu osiagnal w momencie histerycznego placzu matki Emily! :P myslalam, ze tam zejde ze smiechu, prawie sie dlawilam :P

Hanna w glupocie pobija sama siebie w tym sezonie, biedny Caleb musi znosic takie jazdy :/ az sie mu nie dziwie, ze sie przeprowadzi do tego drugiego miasta, tez bym od takiej dziewczyny uciekla do innego serialu :P hahaha

A Garbus byl swietny z tymi tekstami do Emily, ze ktos jej musi pomoc odnalezc sama siebie :P i w ogole jak niby jej wspolczul tego co sie stalo :P i tak juz wszyscy wiedza, ze Ezra jest mozgiem calej operacji, juz by scenarzysci mogli to wyjasnic i jedziemy w 5 sezonie PLL z perspektywy garbusa jako A. przynajmniej bedzie mogl swobodnie rzucac te swoje psycholskie spojrzenia :P can't wait! :D

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ahahahahaha, zabiłaś mnie xD

_Joy

Pamietacie jak sie okazalo, ze Toby jest niby w Ateamie jakimi on potem spojrzeniami a la seryjny morderca rzucal przez kilka odc :p potem sie okazalo, ze jednak jest dobry I nagle znow nie rzuca! Hahaha uwielbiam logike PLL :p

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

To je PLL, tego nie ogarniesz ;P To że ten serial jest pozbawiony jakiegokolwiek sensu powinnaś wiedzieć już dawno ;P Ja już nawet przestałam doszukiwać się w tym jakiejkolwiek logiki ;p

_Joy

Magda,

http://smolderhalderlicious.tumblr.com/post/57245502336/crystal-reed-discusses-b reak-up-with-daniel

;(

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

AHHHHHHHHH, SERIO? SERIO?!

Boże, co się dzieje z moimi shipami? Nie mam już chyba żadnego, który jeszcze istnieje ;__;

_Joy

to z kim ona byla??

izka21gramowa

Z Danielem Sharmanem tez z Teen Wolf :(

http://24.media.tumblr.com/4e975c1a1e1dfbab8e9025618df5e793/tumblr_mqz3oewQzP1sb yvwyo1_500.gif

Oh Dear Lord <3 hehe

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Jak można być takim słodziakiem?! Z jednej strony nie cierpię teraz Daniela, ale z drugiej uwielbiam Isaaca, moje serce jest rozdarte </3 ;P

_Joy

Nooo ja jakos tez przestalam Daniela lubic, ale Isaac to Isaac <3

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Z Danielem Sharmanem. Nie wiem czy oglądasz Teen Wolf, ale on gra tam Isaaca. Sytuacja podobna jak u Niana, bo oni też teraz muszą ze sobą nagrywać romantyczne sceny, tyle że Crystal wykazuje się tutaj dużo większym profesjonalizmem niż Dobrev i wykonuje swoją pracę, a nie narzeka jakie to jest wielce dla niej trudne/

_Joy

Teraz wszystkie zwiazki sie sypia co za ludzie...;/

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

No, jakieś fatum ciąży nad hollywoodzkimi parami, zwłaszcza tymi które lubiłam ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ale z drugiej strony, dowiedzieliśmy się że będzie coś więcej pomiędzy Alisson i Isaaciem! :D

Chociaż i tak jestem smutna ;c

_Joy

O tym samym pomyslalam! :P ze sie Crystal troche wygadala ;D ale tak czy siak ona jest ostatnio moja estetyczna ulubienica :) za Alisson nie przepadam, ale Crystal jest fajniutka i ten Daniel to kretyn! :P [niemniej jednak, Issac <3 hehe].

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Zauważyłam po tych avatarach ;P Ale ja też ją bardzo lubię. No i Holland Roden. Ona też jest przepiękna i urocza <3

_Joy

Jest, jest :) uwielbiam je obie! :) a no i sugerujac sie Twoim avkiem Phoebe Tonkin tez jest! i Claire Holt :P hehe <3

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Hahahah, dokładnie <3 A Claire to już wgl. moja piękności <3 W sumie nie wiem dlaczego aż tak bardzo nią jestem zachwycona, ale po prostu uważam że jest cudna <3

_Joy

ja wlasnie nigdy jej nie uwazalam za pieknosc ale teraz wyladniala musze przyznac i nawet mi sie teraz podoba ladna dziewczyna. Choc piekna to jej nazwac nie moge.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ja za to mam tak z Candice Accolą. Owszem, jest ładna, ale naprawdę nie rozumiem czym tu się ludzie zachwycają. Wiesz, są gusta i guściki.

_Joy

Albo Kat Graham ..... hahahaha xd ups! sorka, nie moglam sie powstrzymac! :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH

O Boziu, aż mnie brzuszek boli od śmiania XDDDD

_Joy

a ja to co guscik??:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Nie no, coś Ty ;P Ty jesteś Izzy, moja soul sister ;*** xD

_Joy

Heh dzieki kochana;* ;D
Selenka owszem sliczna dziewczyna. Mi takim idealem piekna sie wydaja Nina choc juz za nia nie przepadam i Blake. A no i ta co ja Sandy kiedys pokazywala mi ale nie pamietam imienia, tez przesliczna dziewczyna ;)

izka21gramowa

O tak, Blake Lively <3

czekaj, czekaj kogo pokazywalam ? :P

sandra_crashdown

taka ladna bardzo co miala teledysk z Coltonem:p mowilas ze czasami Ci ja przypominam:P