PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73326
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.11

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 11 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krótko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

No i macie tego Olliego, niech już stracę :P (zamawiać)

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Sandy, widziałaś już te wszystkie dzikie proma AHS? Jeśli nie to proszę bardzo: :D

http://www.youtube.com/watch?v=pxuaET8unO8

Stara fryzura Evana, o taaaak <3 (Tate na zawsze w moim sercu, nawet jako psychol xD)

Oczywiście nic z nich nie kapuję, ale to AHS, przyzwyczaiłam się do braku logiki (zwłaszcza po Asylum... wątek z kosmitami to dopiero było coś xd). Jest też Taissa (Violet), więc pełnia szczęścia ;D Tylko mnie wkurza to, że będzie tam grać Emma Roberts. Nie, żeby mi to zalatywało tym, że to Evan ją tam wcisnął, bo to jego dziewczyna... (no sorry, ale nie cierpię takich ról po znajomości, ale przecież wiecie po moich narzekaniach na teraz-już-byłą żonkę Paula ;P)

A propos Paula, podobno spotyka się z Phoebe :) http://www.justjaredjr.com/2013/09/26/paul-wesley-phoebe-tonkin-new-couple-alert /
Szykują nam się nowe słodziaki! <3 ;3

_Joy

Jesli to rzeczywiscie prawda to ja jestem tym faktem zachwycona! :) uwielbiam Phoebe, uwielbiam Paula, wiec jestem na tak! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Fh2jpO9CK-0

Emmy Roberts nie cierpie prawie tak bardzo jak Lily Collins ;P i tez mie to wkurza, ze musieli ja wcisnac na sile do AHS jakby nie bylo innych aktorek :/ a czy Taissa i Evan beda grac znowu pare czy bedzie mial watek romatyczny z ta pozal sie Boze swoja dziewczyna? :P zaraz musze ogladnac te wszystkie zwiastuny bo jestem z tym do tylu :P

Za to ogladnelam Glee iiiiii .... "Yesterday" zlamalo mi serducho ;( od razu pomyslalam o Corym i nie moglam pohamowac lez :( ale prawde powiedziawszy to byl jedyny mocny punkt tego odcinka, wiec troche sie rozczarowalam. O zareczynach, ktorych od poczatku bylam przeciwnikiem, juz nawet nie wspomne :/ aaaa i plusik za Granta Gustina <3 zawsze milo sie na niego patrzy, nawet jesli tylko przez kilka sekund ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Hmm, mi się wydaje, że Klaine jest tu teraz tak wrzucony na siłę, żeby tylko zapełnić tą pustkę po Finchel...

_Joy

Ogladalyscie juz laseczki, ktorys z seriali po powrocie? zarowno Revenge jak i OUaT mialy mocne wejscia i szczerze wam polecam oba odcinki :) przyznam, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona bo bylam przygotowana na mocna sredniawke, a tu prosze jaka niespodzianka :) mam tylko nadzieje, ze to nie dlatego, ze sie za nimi po prostu stesknilam :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

odcinek Glee z' beatelsami do dup.yyyy nie pdoobał mi się wcale, smuty jakich nihdy i te oświadczyny na koniec beznadzieja.... OUTA zaptrzestałam oglądać..... a odcinek revenge super :)

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Oglądałyście TVD? Powiem jedno... DELENA <3 Napiszę jutro jakąś recenzję, dziś za bardzo się tym podekscytowałam xD

_Joy

A ja napisze co innego ... DEREMY <3 moje nowe OTP w tym serialu :p hehe

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Powiem Ci, że też mi to przeszło przez głowę xD

_Joy

Ta ich scena byla taka cudowna<3 w koncu sie polubia slodziaki nasze<3

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

A co sądzisz o naszym ogierze Mattcie? Już dawno się tak nie śmiałam, jak przy tej scenie... I ta jego mina... Aahahhahaha xD

_Joy

Hahahaha ja tak samo :P on jest takim materialem na trojkat jak ja na zakonnice :P hahahahaha

_Joy

No jak kot nie powiem co robiacy na pustyni:P ta scena ogolenie byla zalosna z jego udzialem:P on tam wygladal jak wstawiony w photoshopie:P ale ze tez jak krecili te scene to im to od razu nie pasowalo??:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Bo Matt to ogółem na nic się nie nadaje... Dziwię się co ta postać jeszcze robi w tym serialu, szczerze powiedziawszy.

_Joy

Coz poradzic zawsze sie musi znalezc taka sierota w kazdym serialu jak np EzrA:P choc nie no on teraz swieci triumfy rzucajac psycholskie spojrzenia i trzaskajac drzwiami od szafy hahaha:P

Ogladacie Revenge?? Znowu kocham ten serial<3

izka21gramowa

Wczoraj ogladnelam drugi odc 3 sezonu i faktycznie - trzyma poziom :) Daniela dalej nie znosze (ojeju! wielka mi rzecz, ze nie zdradzil swojej narzeczonej :P no tak, zapomnialam, ze jak na niego to heroiczny wyczyn i trzeba mu oltarze zaraz stawiac z tego tytulu :P ) ... czyli nic sie w tej kwestii nie zmienilo :P Jack jest kochany i uwazam, ze powinien byc z Emily <3 po prostu ich razem lubie! natomiast sama dla siebie bym wziela Aidana :P haha moje serce mi podpowiada, ze wcale nie chce zniszczyc Emilki tylko jej ostatecznie pomoze i wykiwa Victorie :P w koncu jej przeciez nie powiedzial, ze Emilka to tak naprawde Amanda :P wiec jeszcze nic straconego :P

sandra_crashdown

No mi podpadl szczerze mowiac ale moze sie zrehabilituje:P chyba ze to nie Daniel tylko on poszczeli ja:P ale jakie oltarze??:P on przeciez nei zdradzil Emily:P czepiasz sie go po prostu! wielka mi rzecz ze nie zdradzil:P slyszysz sie w ogole??:P to tak jak bys powiedziala wielka mi rzecz ze sie z kim przespal:P tak o kazdym mozna powiedziec:P
Ale nic ci sie nie podoba syn Victorii??:P

izka21gramowa

Chodzilo mi o to, ze to zaden wyczyn! to powinna byc normalna kolej rzeczy, a nie cos SPECJALNEGo i EXTRA, ze nie zdradzil :Pnie wiem dlaczego jakies podwojne standardy :P gdyby ktos sie przy emilce rozberal a ona by grzecznie podziekowala to nigdy by jej za to nie wychwalal, ze "jaka cudowna kobieta sie oparla meskiemu penisowi!" :P hahaha a Daniel to juz krol niebios na wszystkich forach bo sie z inna laska nie przespal :P blagam! :P

sandra_crashdown

Jakich wszystkich forach??:P ja tu mowie o swoim zdaniu a nie o jakichs tam forach! co mnei obchodza jakies fora?! ;p Ja go chwale, ale chwalilabym Aidena czy jakiego kolwiek innego chlopa jakby sie tak zachowal a nie jak dupek i to wykorzystal:P

izka21gramowa

Ale tu nie ma za co chwalic bejbe! xD chodzilo mi o tok rozumowania kobiet dlatego powiedzialam "na wszystkich forach", bo duzo osob tak uwaza, ze jak facet nie zdradzi to mu sie nalezy nagroda :/ a tak nie powinno byc :P

sandra_crashdown

no bo sie nie nalezy:P i to powinna byc norma:P ale ja sie cieszylam ze on sie nie okazal dupkiem i jej nie zdradzil:P i nie okazal sie znowu moim rozczarowaniem:P

izka21gramowa

Ok, rozumiem ;) wiesz, ze ja jestem uprzedzona do Daniela, wiec nie wazne co sie stanie i tak go nie polubie to pewnie tez ma w tym wypadku wplyw na moj generalny odbior tej sytuacji ;)

sandra_crashdown

No a ja go lubie:P znowu:P i mi sie podoba jako facet! Ciacho z niego <3

_Joy

Ogladalam Arrow!<3 jak jak kocham ten serial<3 tak za nim tesknilam<3 cala ekipa byla i walter wrocil, tylko Tommy mi psuje ten nastroj;(
Ale Ollie<3 Az sie zapowietrzylam z wrazenia haha:P

izka21gramowa

A jest juz Grant Gustin ??? :P <3

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

I czy jest hetero? xD

_Joy

jaki grant gustin??:P

_Joy

A wiem juz:P No on Flasha ma grac:P nie jeszcze nie chyba w 4 czy 8 ,ma sie pojawic pierwszy raz:P i watpie zeby byl homo:P hehe

_Joy

Magda .....

http://www.youtube.com/watch?v=iyK9Rlc75FA

Pamietam, ze ten facet przestal byc dla mnie gejem w tym momencie <3 hehe

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

No dokładnie Sandy! Najlepszy performance w Glee, bezkonkurencyjnie! <3

_Joy

A wiesz, ze chyba sie zgodze :) nigdy tego wprawdzie nie analizowalam, ale jakbym miala na szybko wybrac swoj "all time favourite" to rzeczywiscie wybralabym "Smooth Criminal" :)

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Izzy, czy Ty jesteś na bieżąco z Supernatural? Bo ja właśnie zobaczyłam najnowszy odcinek i umarłam <3

_Joy

Cos Ty kochana nie jestem;) a co bylo ciekawego??:)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

No ogółem to nie mam pojęcia czy oglądałaś finał, ale on mnie rozniósł na kawałki <3 Sam i Dean mieli taką chwytającą za serce scenę... No i 1 odcinek nowego sezonu to jest kontynuacja akcji tego starego no i znowu Sam i Dean mnie roznieśli na kawałki tym, czym są w stanie dla siebie zrobić... Ale ten serial ogółem wywołuje u mnie strasznie silne emocje, więc może przesadzam, nie wiem ;P A zresztą, co Ci będę spoilerować i psuć radość z oglądania, sama zobaczysz ;P

Powiem jedno: po porażce z sezonem 7 i lewiatanami sądziłam że może być tylko gorzej. Ale byłam zachwycona sezonem 8 no i pierwszy odcinek 9 już mnie urzekł :D Wróciło stare, dobre Spn <3

_Joy

Dziewczyny, odcinek Glee o Finnie mnie rozniosl ... jestem wrakiem ... nic wiecej nie bede pisac bo nawet nie umiem zebrac mysli :( to trzeba ogladnac ...

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Cześć dziewczyny, odcinek o Finnie skłonił mnie do wejścia tutaj, jak to dobrze, że ciągle tutaj jesteście.
Odcinek jakby poza oceną, tylko po wszystkim pomyślałam, że oni wszyscy na prawdę muszą się razem trzymać, nawet reżyser i reszta to doceniają, bo poświęcili odcinek Coryemu. Sporo było przypadków gdzie wcale nie wspomniano o zmarłym aktorze, albo tylko na końcu dali napis.
Poza tym, nie wiem, może mi się wydawało, ale w wielu aktorach widziałam ich prawdziwe emocję, a nie jakąś tam grę.

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Też właśnie zobaczyłam. Nie wiem nawet jak mam to skomentować... Płakałam od początku do końca. Cudowne pożegnanie, cudownego człowieka.

_Joy

A tak w ogole to dzisiaj w koncu ogladnelam Miasto Kosci :P [tak, wiem :D to wstyd, ze dopiero teraz :P chyba juz nie moge nazywac sie najwieksza fanka Simona na swiecie skoro czekalam z tym tak dlugo :P]. Ogolne wrazenia bardzo pozytywne, duzo zmian, ale tego sie w sumie spodziewalam. No i to co najbardziej mnie w sumie zdziwilo to moj brak irytacji glownymi bohaterami :P nie od dzis wiadomo, ze nie darze szczegolna sympatia ani Lily ani JCB, ale naprawde wypadli przekonujaco w rolach Clary i Jace'a :) a co najbardziej mnie zdziwilo to fakt, ze nie irytowali mnie jako para tak bardzo jak irytowali mnie razem ksiazkowi Clary i Jace :P

Az zaczynam zalowac, ze nie bedzie drugiej czesci :/

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Kolejny sezon Teen Wolfa został oficjalnie potwierdzony :)

ocenił(a) serial na 7
_Joy

http://www.pudelek.pl/artykul/57122/emma_roberts_pobila_chlopaka/

Boże. Od teraz jej szczerze nienawidzę. Wcześniej po prostu za nią nie przepadałam, ale teraz mam ochotę ją udusić i wydrapać oczy. Niech ten facet przejrzy na oczy i ją zostawi, bo taki związek nie przyniesie mu nic dobrego.

_Joy

slyszalam o tym :P ta dziewucha ma nierowno pod sufitem :P biedny Evan :( ... ale w sumie moze i nie biedny skoro sie daje :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ja Was podczytuje ale nie zawsze mam czas coś napisać :) Odcinek o Corym oglądałam trzymając córkę na rękach i ją karmiąc... dziwne że Julka nie obudziła się od mojego płakania... oglądałam po eng...jaki był powód w odcinku że finn nie żyje ?

Arrow jest boski i czekam na każdy odcinek z utęsknieniem

Madzia co z tego że Teen Wolf potiwerdzony jak kolejne odcinki dopiero w styczniu

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Nie wyjaśniono przyczyny śmierci Finna, to podobno celowy zabieg, żeby nie oceniać itd.

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Wytrzymamy Monia, musimy :D

A co sądzicie o The Originals? Ja przyznam bez bicia, że do tej pory mi się podoba :D

ocenił(a) serial na 7
_Joy

ja jeszcze nie widziałam bo za dużo tego oglądam ... :P ale może przybiorę się do Miasta Kości :)

_Joy

Ja ogladam The Originals i tez mi sie podoba :) uwielbiam Hayley <3 no i Rebekah <3 ost odcinka jeszcze nie widzialam, ale planuje nadrobic w najblizszym czasie :P

Brakuje mi tego Teen Wolfa dziewczyny w mojej cotygodniowej ramowce tym bardziej, ze te ost odc byly naprawde dobre!

A wlasnie Madzia bo mi sie przypomnialo, ze ostatnio o tym rozmawialysmy :P natrafilam wczoraj zupelnie przypadkiem na klip z Glee jak Jessie spiewal "Bohemian Rhapsody" i musze go bezapelacyjnie dolaczyc do listy tych ulubionych ;) heh

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

dziewczyny potrzebuje w pdf kolejne części miasta kości - miasto zagubionych dusz i ta kolejna i wczęsniejsza, jk macie to poproszę na e-maila

monisia99

Poszukam Ci tego Monia jutro, o ile jeszcze nie znalazłaś ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Sandy znalazłam w formacie txt i czytam na telefonie :) a Ty przeczytałaś wszystkie części które wyszły ? Jestem w trakcie oglądania miasta kości i potwornie podoba mi się Lily Collins jak gra i też dlatego wróciłam do czytania :) Jak obejrzę dam znać jak film :P

Phoebe nie cierpię wrrrrr

monisia99

A właśnie Ci wysłałam :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

I jak wrażenia po halloweenowym odcinku PPL?