SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 9 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P
Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.
A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.
A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa
DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy
DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown
DLA ANDREW
Środa-_Joy (zamawiać, zamawiać!)
Coooo? Do 2014?! Słodki Jezu, dobrze że przynajmniej w międzyczasie wyjdzie ostatnia część "The Infernal Devices", bo bym chyba nie przeżyła ;P
No wlasnie zrodla roznie podaja :/ jedne, ze 2014, wczoraj czytalam, ze koncowka 2013 i juz sama w koncu nie wiem :/
A Infernal Devices to od tej samej autorki co dary Aniola tylko, ze traktuje o przodkach tych bohaterow z sagi o darach ;) nie wiem czy cos zrozumialas z tej paplaniny ;P mam nadzieje, ze tak :)
No, fajny, fajny. Nie jest taki wymuszony jak ten w Mortal Instruments. To jest chyba pierwsza seria, w której nieważne kogo pod koniec wybierze główna bohaterka i tak będzie mi cholernie szkoda tego drugiego, bo obu równie mocno uwielbiam ;P
Czekalam na taki trojkat od dawna :)
Magda widze, ze podobal Ci sie najbardziej krytykowany film tego lata, czyli Dom w glebi lasu :) musze przyznac, ze mi tez. Nie wiem jak Ty, ale ja dostrzegam w nim drugie dno :P nie wiem moze za bardzo kombinuje, ale mysle, ze autor mial cos wiecej na mysli niz cwiartowanie ludzikow na kawalki ;P
No to mi wytłumacz jakie jest to drugie dno, bo ja chyba jednak za tępa jestem, żeby to zrozumieć;P
Madzia to chyba pierwszy trójkąt o jakim słyszałam, że mogą faceci się obaj podobać;D Jakoś zazwyczaj jest tak, że jednego się uwielbia a drugiego nie znosi względnie toleruje albo jest obojętny;D A kobita wkurzająca jak większość czy też zaskoczenie??:P
Generalnie to byla taka troche parodia wszystkich horrorow i gosciu do tego mial swoja wizje, ktora zgrabnie wplotl w calosc :) i ta koncowka, w ktorej glowni bohaterowie podsumowali ludzkosc, ze czas dac szanse komus innemu ;) no moim zdaniem mocne ... ale ze nie lubie rozlewu krwi to dalam tylko 7/10, co nie zmienia faktu, ze doceniam fabule tego filmu i jakbym byla wiekszym fanem horrorow to bylaby to dla mnie pozycja obowiazkowa ;)
No może ja się nie znam:P Jak dla mnie to dalej pozostaje rozwalanie ludzi opakowane w pseudo- lepszą otoczkę;P Nawet jeśli tam było przemyconych kilka mądrości to dalej to jest film, żeby pokazać fruwające części ciała i masę krwi:P
Wlasnie nie ;D to byla grzana ze wszystkich stereotypowych horrorow ... kalka tych wszystkich motywow o dziewicy, idiotce, gwiezdzie sportowej, zamknietych w chatce posrodku niczego ;D otwieraja sie drzwiczki od piwnicy i tamci oczywiscie schodza bla, bla, bla ... potem grzana ze wszystkich horrorowych "madrosci", czyli rozdzielamy sie bo wtedy mamy wieksze szanse albo ze w kazdym horrorze musi byc sex scene i duzo innych takich smaczkow ... Mi sie naprawde podobalo jak to wszystko zgrabnie wpletli bez takiego ewidentnego nalewania sie po chamsku jak w tych wszystkich Strasznych Filmach itp. obylo sie przy tym bez glupkowatcyh tekstow i prostackich zartow ... No nie wiem no ... po prostu mysle, ze chodzilo o cos wiecej niz flaki, krew i te inne takie ;)
A to, że to był pastisz najbardziej znanych horrorów, motywów i wątków to się zgadzam. I, że ponoć zgrabnie zrobiony i nawet słyszałam zabawny. Jak dla mnie to tylko tyle;) może ujmę to tak: z tego co opowiadasz to jakby hołd złożony dla gatunku horroru. Ale nadal uważam, że to tylko tyle;)
Wiesz co, jak dla mnie Tessa (imię głównej bohaterki które nawiasem mówiąc uwielbiam ;P) jest całkiem w porządku, naprawdę ;D Aż mi jej czasami szkoda, bo dziewczyna jest między młotem a kowadłem, ale nie zachowuje się przez to jak wielka księżniczka na ziarnku grochu, przez co zdobyła moją sympatię co zdarza się BAAARDZO rzadko ;P
Ja też właśnie zobaczyłam w nim drugie dno. Co prawda, nie kapowałam na początku o co chodziło i czemu się ścigają z tą Japonią, ale to taki drobny szczególik ;P Podobało mi się że tam przedstawili 'pozycje obowiązkowe' w horrorach np. głupiutką blondynkę, mózgowca, nieśmiałą laskę, która (prawie) zawsze przeżywa itd. No i zgadzam się też z tym sławnym "powinniśmy się rozdzielić"-bez tego tekstu nie ma horrorów xD Co prawda oglądałam też "Straszny film" i to z tego co pamiętam wszystkie części i owszem, spodobało mi się, ale "Dom w głębi lasu" był (tu znowu napiszę praktycznie co Sandy, ale co tam ;P) takim wytykaniem wad, ale ze smakiem i dobrym gustem, podczas gdy w "Strasznym filmie" jest to po prostu ordynarne.
Aaa, Sandy, zapomniałam jeszcze dodać że obaj kolesie którzy skaczą dookoła Tessy są parabatai i najlepszymi przyjaciółmi, więc to jeszcze bardziej komplikuje sprawę ;P
Heh, sprawiasz, ze mam coraz wieksze watpliwosci odnosnie tego za jaka ksiazke sie teraz zabrac ;D a tak btw. znajoma mojej mamy nazywa sie Tessa :P
Dzieki za poparcie z tym Domkiem ;) jak widzialam te wszystkie negatywne oceny to juz zaczynalam sie zastanawiac czy moze ze mna jest cos nie tak :P oczywiscie jest ze mna cos nie tak, ale to juz temat na osobna dyskusje :P
No, jak zobaczyłam średnią tego filmu to aż pomyślałam że może ja sobie to wszystko zmyśliłam i to jednak był zwykły, głupi horror ;P A to że z Tobą coś nie tak to już wiemy od dawna Sandy ;P Nie przejmuj się, nie jesteś sama ;d
ja ustałam na 3 cześci jakoś na początku i mam kiepsko wersje ebooka na telefonie i ciężko się czyta. a jak siedzę na kompie to oglądam seriale tym bardziej że wzięło mnie na skazanego na śmierć do tego zaczynają się moje ukochane seriale np kości. cieszę się że jest przerwa w PLL to trochę odpocznę i nabiorę chęci na ponowne oglądanie a z utęsknieniem czekam na TVD, nikitę i nowy odcinek Glee
ja oglądałam ale dla mnie jedynka zdecydowanie lepsza trzy metry nad niebem. odnośnie el barco zaczęłam oglądać pierwszy odcinek ale nie spodobał mi sie i zaprzestałam oglądania, moźe jeszcze się za niego wezmę ewentualnie za inny serial.
Monia bo pierwszy odcinek jest nudny jak flaki z olejem, nie sugeruj się nim tylko oglądaj kolejne, bo dalej jest tylko lepiej;)
Standardowe pytanie: za jaką parą jesteś: H&Jin czy H&Babi??
Ja już się przymierzam do przeczytania książek na podstawie, których powstały filmy. Słyszałam, że świetne i czytałam fragmenty. Tym bardziej mi się podoba, ze narratorem jest Hache a nie jak to zwykle bywa jakaś baba:P
Zgodnie z obietnica zamykam glosowanie w grupie I i ku wlasnemu zdziwieniu oglaszam wszem i wobec, ze zwyciezca tejze grupy zostaje: TYLKO MNIE KOCHAJ.
Zapraszam do glosowania w ostatniej grupie, po ktorej rozpoczniemy glosowanie w nastepnej rundzie naszych wyborow na najlepszy film :)
GRUPA J:
WYWIAD Z WAMPIREM
WLADCA PIERSCIENI
WERONIKA POSTANAWIA UMRZEC
W RYTMIE HIP HOPU
Nie zapomnijcie o oddaniu swojego glosu raz dziennie, glosowanie zamkne w nocy z piatku na sobote :)
Wiedzialyscie, ze Lucy i Chris sie rozstali?! :P teraz ponoc spotyka sie z Jacksonem z TW :)
http://static.wetpaint.me/pll/ROOT/photos/310/lucy-and-colton-michael-buckner-91 512-152061413-1440233308063232222.jpg
Czytałam już o tym:P Niby on się tłumaczył, że jest dla niej za dobry czy coś podobnego:P
A ten nowy mi się dużo bardziej podoba:P I co to jest TW??:P
Zgaduję że Teen Wolf, chociaż nie kojarzę gościa bo nie zaczęłam jeszcze drugiego sezonu ;P
No może ja się nie wczytywałam tylko nagłówek przeczytałam, ale skoro tak to też już się jej w tym łebku poprzewracało z tej sławy. Nie mówcie, że gra tam wilkołaka, bo ja już nic nie pamiętam z tego serialu jak do niego wrócę to będę musiała oglądać od początku:P On grałw takim innym serialu co mało odcinków było, bo go szybko zdjęli właśnie wilkołaka.
Gra kapitana druzyny lacross, do ktorej nalezy glowny bohater i generalnie odkad dowiaduje sie, ze Scott jest wilkolakiem to tez chce nim zostac :) ja nie wiem jak wy ogladacie te seriale ;P
No bo Teen Wolf to ja oglądałam, ale w zeszłym roku ;P Teraz tylko zobaczyłam finał 1 sezonu i stoję w miejscu, nie mam czasu żeby nadrobić bo teraz namiętnie książki czytam i się uczę ;P
Za to ja ogladnelam juz 11 odcinkow New Girl i jestem zachwycona :) Jess to najfajniejsza ze wszystkich glownych bohaterek seriali, ktore ogladam :D
Jess wymiata ;D I Schmidt i jego słoik z sucharami ;D Wgl. wszyscy tam są zajefajni ;D
No grzana na maksa ;D uwielbiam tam wszystkich, ale Jess najbardziej co mnie strasznie dziwi! w ogole ona jest tak slodziutka i kochana, ze mam ochote ja przytulic. Do tego ma tak piekne i duze oczy ... jestem nia zachwycona! <3
Muszę powiedzieć że już daaawno się tak nie śmiałam oglądając komediowy serial. Nawet zaczęłam kiedyś oglądać How I Met Your Mother, ale wgl. mnie nie wciągnęło, nie wspominając już o rozśmieszaniu, którego poziom był zerowy ;P
"Who's that girl? It's Jess" :D:D:D HIMYM tez do mnie nie trafilo, podobnie Californication :/ jakos nie moj humor ... za to lubie TBBT :)
Ja oglądnęłam 2 odcinki TW i to dawno to co sie dziwisz:P Ale myślę teraz nadrobić te wszystkie seriale, nie wiem co prawda jak mi czasu starszy ale no plan jest:P
jej on taki nie podoy do siebie a tym zdjeciu ze nie poznalam go, ja dalej mam nie aktywe literki b i n wiec ciezko pisac. glosuje na wladce pierscieni.
Skoro wszystkie zaglosowalysmy na ten sam film to mysle, ze mozna zamknac glosowanie wczesniej i przejsc do Cwiercfinalow :)
Okay moje najkochansze :* oto chwila na ktora czekalysmy, czyli CWIERCFINALY naszego konkursu na najlepszy film.
Bedziecie glosowac w 5 grupach, z ktorych kazda zawierac bedzie po 2 tytuly, ktore oczywiscie wybralyscie w poprzednim glosowaniu. Po zakonczeniu glosowania, do kolejnego etapu przejdzie 5 filmow, plus jeden dodatkowy, czyli tzw. Wild Card, ktora zostanie wyloniona w osobnym glosowaniu ze wszystkich przegranych pozycji.
W kolejnym, polfinalowym glosowaniu, zmierzy sie wiec 6 tytulow, ktore powalcza o awans do finalu, gdzie glosowac juz bedziecie na scisla 3-ke. Mam nadzieje, ze zasady sa jasne dla wszystkich. W razie watpliwosci prosze pytac, chetnie odpowiem :)
Podpisano, wasza dyr Naczelna - Sandy :)
W pierwszym Cwiercfinale zmierza sie zwyciezcy grup A i B, czyli: ARMAGEDDON i DIRTY DANCING.
Glosowanie zostanie zamkniete w sobote w nocy :) ENJOY!