Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73550
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.9

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 9 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

DLA ANDREW
Środa-_Joy (zamawiać, zamawiać!)

ocenił(a) serial na 8
katia_2007

Patrzcie na to :D
http://kwejk.pl/obrazek/1419971/pll-a-team.html
Jak dla mnie idealnie :D
DIRTY DANCING

alexxa

Dla mnie tez by bylo idealnie, ale dlaczego Aria i Ezra mieliby miedzy soba rozmawiac o A jak oboje by byli w Ateamie?! ;D przeciez ezra jej robil wyrzuty o A. nawet ...

DIRTY DANCING

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

kochane w końcu mam nową klawiaturę i mogę normalnie pisać :) oczywiście głosuję na DIRTY DANCING :)

monisia99

a ogladalas juz Glee??? Calkiem fajny odcinek, ale poprzedni byl lepszy :) Uwielbiam Brody'ego - jest boski! No normalnie jak ona wroci do Finna to jej siekne :/ facet jest niesamowity! I coraz bardziej lubie Marley, szkoda mi jej strasznie bylo :( ten Jake mi jakos nie pasuje no :/ Sam byl taki slodziutki dla Britt :) ale jako pary ich nie widze, wiec mam nadzieje, ze ich nie rozkochaja w sobie :P

sandra_crashdown

a i jeszcze zapomnialam, ze Blaine byl cudowny wykonujac "Boys", nie moglam oderwac od niego wzroku :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

a jest już nowy ? łałłłłłłłł siadam do oglądania w takim razie

monisia99

Siadaj, siadaj ;D I podziel sie wrazeniami jak tylko ogladniesz :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

dla mnie odcinek średni nie to co ostatni, z piosenek to uważam że występ Rachel był cholernie seksowny i to był chyba najlepszy performance ze wszystkich jej występów w całym Glee........ pięknie wyglądała i do tego te zboczone tańczenie boskie :P Brody jest świetny i ten tekst że za każdym razem myśli o pocałowaniu jej fajny. Jakoś wykonanie boys średnio mi się podobało. Młody Pucerman jest fajny i jak będzie z Marley gdzie na razie pewnie się nią pobawi. Wykonanie Jenny, Sama i tego z dredami było natomiast bardzo fajne :P Jenna wygląda okropnie w co oni ją ubierają ?

monisia99

No wiadomo, ze ostatni byl lepszy ;) ale Brody jest slodziutki <3 to chyba bedzie moj ulubieniec w tym serialu teraz :P nie wiem dlaczego, ale odnosze wrazenie, ze ten romans Jake'a z Marley to taki na sile troche ... ktos sie orientuje czy Santana, Puck i cala reszta beda sie pojawiac teraz w Glee tylko tak na pare chwil? nie beda juz mieli zadnych konkretnych watkow? jak tak to lipa taka z leksza :/

sandra_crashdown

DIRTY DANCING

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

DIRTY DANCING

_Joy

ARMAGEDDON

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

DIRTY DANCING

plotki chodziły po necie że serialowa Quinn ma wogóle nie pojawić się w serialu, jednak to jednak nie są prawdziwe info odnośnie niej. Ma być za jakiś czas.

Szczerze to Quinn mi brakuje w serialu, zaś Pucka, Finna i Mercedes nie bardzo .

monisia99

Mi tez bardzo brakuje Quinn. Chyba najbardziej ze wszystkich postaci. Moze dlatego, ze zawsze byla moja ulubienica <3 Za Puckiem nie zdazylam sie stesknic bo nie bylo go tylko w pierwszym odcinku ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

A dla mnie to Jake to gorsza wersja Pucka, którego zawsze lubiłam, i może nie tęskniłam, ale ten mi wcale go nie zastąpi.
Wykonanie Rachel też mi się bardzo podobało. Może jednak nie będzie z Finnem, bo przecież zamazywała jego imię na ścianie. To chyba znaczy, że pójdzie do przodu.
I wątpię w związek Britney i Sama, za to jestem za Samem i Marley, o czym już wiadomo od pierwszego odcinka.
Ten był może trochę gorszy od pierwszego, ale i tak lepszy od kilku w trzeciej serii.

katia_2007

Bo Sam jest o wiele fajniejszy od Jake'a :) Puck tak samo! Jak bym to ja miala decydowac to bym popchnela Marley w ramiona Sama i to z efektem natychmiastowym ;P

katia_2007

Ale generalnie, tak tylko na mala obrone Jake'a, chcialam tylko dodac, ze byl zdecydowanie mniej irytujacy niz w pierwszym odcinku :P chyba wole Jake'a kobieciarza niz Jake'a agresora ;P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Podobał mi się tylko kiedy śpiewał, bo głos nie jest zły.

Nie musi tak od razu padać w ramiona Sama, byle w ogóle to się stało, i na trochę dłużej.

katia_2007

Kasia oglądasz Bitwe na głosy??:)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

ja oglądałam mam talent i teraz oglądam boks i czekam na walkę Włodarczyka z Palaciosem, jutro komputer jest mój cały dzień to obejrzę wszystkie możliwe nowe seriale i oczywiscie odcinki x-factora co były na żywo :P

monisia99

U mnie wlasnie lecial pierwszy dzien Bootcampu w Xfactor :) juz mam swoich faworytow i generalnie sie zalamie jak nie przejda do odcinkow nazywo :P Monia, Ty tam sledzisz te wszystkie spoilery, moze wyczytalas kogos wybrali ostatecznie do liveshows???

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

czekaj czekaj ale który Ty Sandy oglądasz ? bo ja akurat oglądam liveshow z x-factora w Australii

monisia99

Nie, ja ogladam swoj brytyjski i jeszcze nie ma liveshows ... jutro beda dopiero wybierac kto sie dostanie do domu jurorow ...

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

to jak Ty oglądasz u siebie to masz więcej info jak ja :P ja oglądam z opóźnieniem na youtube i szczerze to nie czytam spojlerów odnośnie tego kto może przejść...... bynajmniej też mam swoich ulubieńców: Jahmene Douglas, Ella Henderson's, Kye Sones' i paru innych :)

monisia99

Zadna babeczk mnie jakos szczegolnie w tym roku nie chwycila za serducho, ale jest kilku fajnych kolesi :P nie pamietam jeszcze imion, ale jak juz sie zaczna wystepy na zywo to dam znac za kogo trzymam najbardziej kciuki. Ten gosciu co spiewal piosenke Tulisy na przesluchaniach jest genialny! dzisiaj tez byl swietny :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

no jak tylko pojawi się w sieci to obejrzę sobie na psokojnie, może nawet dodadzą jutro :) mnie za serce chwycili właśnie Ci co ich wymieniałam zobaczymy jak sobie poradzą dalej

monisia99

Kochana zdecydowalam komu bezwarunkowo kibicuje :P James Arthur ladies&gents :P

http://www.youtube.com/watch?v=FD_bzaBtKYc

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

tak oglądałam i strasznie się wkurzyłam

katia_2007

Ale czego sie wkurzyłaś?? Chodzi Ci o wywalenie Gawlińskiego?? No mnie też to strasznie zdziwiło, stawiałam, że wywalą kogoś innego;/

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Z tego, że na Julę zaślepione fanki głosują, a potem odpadają lepsi, na na nią jest pięć milinów głosów.

No i tez uważam, że akurat zespół Gawlińskiego był na tyle dobry by jeszcze nie odpadać. Ludzie nie potrafią słuchać tylko kierują się tym co akurat popularne, a niekoniecznie wartościowe.

katia_2007

Ja jakąś fanką Juli nie jestem, zresztą uważam, że powinno się głosować przez pryzmat całej grupy a nie lidera. Co do Gawlińskiego to uważam,ze jego wczorajszy występ był najlepszy ze wszystkich. Lubię jego zespół i szkoda, że odpadł, bo jego podejście i rockowe doświadczenie wiele by wniosło do programu i posłuchalibyśmy wtedy wiele świetnych wykonań. Ale wyszło jak wyszło... Ja obstawiałam, że odpadnie Piasek, choć nic nie mam do faceta to jakoś ta jego grupa mi się wydaje taka bezpłciowa. A Ty masz jakiegoś faworyta??;)

P.S. Ciebie też wkurza ta Węgorzewska??

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

I Jagielski też, zaczął się uważać za jakiegoś speca od kiedy jest szefem radia Zet.

Moim faworytem był zespół Gawlińskiego właśnie. A poza tym jeszcze bardzo podoba mi się ten Beaty Kozidrak i Afromentalu. I myślałam, że Rubik odpadnie, kierując się tymi wszystkimi ludźmi, stwierdziłam, że jego popularność przygasła i nie będzie miał tyle głosów.

katia_2007

O właśnie zapomniałam o nim, on też jak dla mnie mógłby odpaść.
Mnie Afromental też pozytywnie zaskoczył a Beate lubię od dawna i ten jej zespół taki wyrazisty jest. Moim faworytem jest Liber, choć się boję o niego. Wkurza mnie Farna też jej się nie wiadomo co wydaje a myślałam, że ma lepiej podkładane w głowie dziewczyna.
Co do Jagielskiego to też mnie wkurza właśnie przez to, że mu się wydaje nie wiadomo jakim ekspertem. A Zielińska tak samo, ledwo się wysłowić potrafi a teraz jeszcze myśli, że jak powie, że się jej nie podobało to będzie wyglądać na mądrzejszą, niestety nie wyszło.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Chyba poprzedni skład jury był dużo lepszy. Bohosiewicz się tak nie wywyższała i w ogóle.

Do Libera się jeszcze jakoś nie przekonałam do końca. Ale co by nie było, jest o niebo lepszy od Juli i Farnej.

katia_2007

Dokładnie o niebo lepszy. Wiesz Jula nie ma może jakiegoś głosu jak np, Farna, ale przynajmniej sie jej nie wydaje, że jest nie wiadomo kim jak Farna. Ja Libera słucham od dawna można powiedzieć tzn, od takich czasów jak już się facetami interesowałam i wiążą sie z nim moje wspomnienia dlatego mam sentyment do niego. Ale nie tylko, lubię go też jako człowieka, przez tyle lat mimo wszystkiego co osiągnął potrafi być skromny i palma mu nie odbija. Mam nadzieję, że się do niego przekonasz;)

Masz rację tamto jury było dużo lepsze.A nie ci wiecznie niezadowoleni i naburmuszeni.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

I co ich w ogóle upoważnia do takiego mówienia, przecież oni w większości nie mają odpowiedniego wykształcenia

katia_2007

Dokładnie i do tego nie mają nawet gustu muzycznego. Diva coś ma, ale ona z kolei jest chamska, nie umie się wypowiedzieć normalnie tylko musi być bezczelna, żeby zabłyszczeć, tak mnie to irytuje, że szok.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Aż szkoda, że zrezygnowali z jesiennego The Voice na rzecz czegoś takiego, choć trzeba powiedzieć, że występy nie takie złe, bo kilka zespołów daje radę.

katia_2007

Masz rację, kilka zespołów fajnie sobie radzi. Wiesz ja myślałam, że jak zostanie jakieś 4 drużyny to Gawliński na pewno wśród nich będzie, ale patrząc na to co się działo to teraz nie wiem czy Beata nie odpadnie;/

Wydaje mi się, że w tej edycji postawili na jakieś agresywny i sensacyjne zaciekawienie widza co mnie kompletnie nie porywa.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Jak dla nie to właśnie odpycha widza, i nie wiem czy do końca edycji wytrwam jak tak dalej będzie.

katia_2007

Mnie też to irytuje, ale mam nadzieję, że jakos mi sie uda wytrzymać do końca.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

a jak będzie finał Jula vs. Farna to już wiem, że na bank odpuszczę

katia_2007

No niestety jeśli tak będzie to też odpuszczam zaraz po wysłuchaniu piosenek pozostałych zespołów, bo zawsze są w finale.
Na yt nawet nie potrafili wrzucić całej piosenki Gawlińskiego z wczoraj, jaka zła jestem;/

katia_2007

Boze to o co chodzi w tej Bitwie na Glosy?! Ile tam jest gwiazd?! :P to to nie jest cos takiego jak x factor? czy to taki x factor dla podupadajacych gwiazdeczek??? xD

sandra_crashdown

No wię tak: jest 8 gwizd( w zasadzie 9, bo z Afromental jest ich dwóch), czyli każdy lider wybierał w mieście gdzie się urodził 16 osób do swojej drużyny. I w każdym odcinku odpada jedna po wykonaniu jakiejś piosenki. Jest jury, ale oni się właściwie nie liczą, tylko tradycyjnie smy widzów. W tej edycji jest: Jula, Kozidrak, Thomson i Baron z Afromental, Liber<3, Farna, Piasek,Rubik i odpadł wczoraj Gawliński.

izka21gramowa

Kurcze to taka wyzsza szkola jazdy ;D a kto jest w jury??? mozna to gdzies w necie ogladnac??? czy tylko same wykonania na YT?

sandra_crashdown

Wykonania są na specjalnym programie tvp bitwy i tam masz wszystkie wykonania. Co do całych odcinków to jest na ich stronie internetowej, tylko mogą troche ciąć:P
Jaka szkoła jazdy??:P Rozwiń myśl:P

sandra_crashdown

W jury jest : Jagielski, któremu się wydaje, że zna się na muzyce, Zielińska(pseudo aktorka polska), Titus Pukacki, który jako jedyny trzyma poziom no i moja "ulubienica" Węgorzewska- super chamka.
Tu masz ich str:
http://www.tvp.pl/rozrywka/programy-muzyczne/bitwa-na-glosy/wideo
A tu str yt:
http://www.youtube.com/user/bitwanaglosy

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

w jury Wojciech Jagielski, diva operowa(?) Alicja Węgorzewska, Kasia Zielińska i Tomasz "titus" Pukacki wokalicja Acid Drinkers

katia_2007

Hahaha tak Titus jak wyjechał z tą divą to myślałam, że padnę;D
Kasia ślicznie Ci uzupełniła Sandy;)
A jak się Alicja podniecała wczoraj, że Titus ma podobne zdanie co ona, no żenada, myślałam, że się posika kobieta:P