Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73550
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.9

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 9 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

DLA ANDREW
Środa-_Joy (zamawiać, zamawiać!)

sandra_crashdown

Właśnie jak to z pilotami bywa jest taki sobie, więc raczej nie zachęci do dalszego oglądania.

<pocieszacz> Mam nadzieję, że szybko wyzdrowiejesz. Mi by też się przydał urlop od rzeczywistości najlepiej, bo mimo, że nie pracuje to wciąż jestem zajęta i mam coś do zrobienia i do tego jestem notorycznie nie wyspana, więc padam ze zmęczenia, masakra normalnie;/

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

ja oglądam Lekarzy ale nie wciągnęło mnie to jeszcze za bardzo :/

patii12

A mnie tak:P Spodobał mi się choć byłam do niego sceptycznie nastawiona mimo Małacha, ale teraz mi sie zdecydowanie podoba:p I nie mogę się doczekać następnego odcinka;D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Małach teraz zbrzydł i to bardzo. A pamiętam jeszcze tego przystojniaka z Magdy M. :(

_Joy

No zbrzydł i przytył, ale w dalszych odcinkach chudnie:P Ale mimo tego w tych jego oczkach dalej jest to "coś":P A serial jest bardzo fajny i zawsze mi poprawia humor;D

_Joy

Jejku, jak ja kochalam Magde M. ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Nooo, to chyba jedyny serial gdzie każdy odcinek oglądałam w TV a nie w internecie, a to już coś jak na mnie :P

sandra_crashdown

A ja szczerze mówiąc to tak średnio lubiłam główną bohaterkę:P

Co Sandy lubiłaś tam Piotrusia??:P

izka21gramowa

Piotrusia ... Wojtusia ... Mariolke xD wszystkich lubilam <3

sandra_crashdown

A tamtych to też lubiłam i tą postać co ją grał Bobrowski też:p Ale Magda to mi działała na nerwy często gęsto:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ja pamiętam jak mnie wkurzyła, kiedy Piotr ją poprosił o spotkanie kiedy przyjechał z tej kliniki a ona sie na niego rzuciła i wali teksty typu "Jak mogłeś mi to zrobić ty draniu!". Nie ogarniałam jej momentami i tej jej 'logiki' ;P
Uwielbiałam za to wątek Bobrowskiego i Widawskiej, świetni byli &lt;3 Ale na końcu ona była z Poniedziałkiem. Po prostu olali ich wątek -,- No i Wojtuś i Mariolka, oni też super byli &lt;3

_Joy

Kurcze zapomnialam o Bobrowskim :) zawsze bardzo lubilam tego aktora i do jego postaci w magdzie M. tez mialam slabosc ;D

_Joy

Kochana miałam tak samo!;D Też mnie tak wtedy wkurzyła, że go tak olała, no owszem on się zachował jak się zachował, ale nie zrobił jej na złość tylko chciał ją chronić. A ona tylko wciąż, że on ją oszukał i tak w kółko:P Zresztą to nie tylko to mnie u niej tak wkurzało:P Latali Ci faceci wokół niej i się jej wydawało nie wiadomo co:P
A Wojtuś i Mariola i te ich rozmowy;D A co do Bobrowskiego i Widawskiej to też ich uwielbiałam;D Taki wybuchowy związek, byli boscy i jak na końcu ich rozdzielili to myślałam, że się wścieknę za takie potraktowanie ich wątku. W ogóle to beznadziejnie poprowadzili te wątki w tym 4 sezonie.

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

Magda M. to mój ulubiony serial,, po prostu go kocham i jak są powtórki to zawsze oglądam <3

ocenił(a) serial na 7
_Joy

no trochę zbrzydł to fakt tak ogólnie patrząć po mimo że nie oglądam lekarzy, zaś moje uwielbienie pozostało :

Madzia jakim cudem wy macie w liceum plastykę ? to jakaś parodia, współczuje Ci tej wrednej nauczycielki bladzi ja to nie wiem jak można tak perfidnie traktować uczniów, po prostu nie podobasz się jej i na Ciebie się uwzięła menda jedna,.....

oglądać mi dziewczyny Revenge raz raz bo muszę z kimś pogadać.

Po 19 odcinku hart of dixie jestem wkurzona, co to za cyrki nagle się tam odprawiają prawie ciut druga moda na sukces. Nagle to George się dowiaduje o zdradzie Lemon, na drugi dzien choćby jakby nie wiadomo co zachowuje się jak porażony i do tego ta kiepska randka Zoe i jego w New Orleanie, do tego te całowanie i obiecywanie nie wiadomo czego, a najśmieszniejsza jest ta terapia u księdza co ma ich pogodzić.

Zoe jest paskudna, chamsko potraktowała Wadea biedaczka mojego kochanego a ten chciał jej wyznać prawie że miłość, niech menda w takim razie trochę pocierpi przez Goerega i niech z nim nie będzie.

monisia99

Monia, Ty tam zostaw George'a w spokoju :) raczej Zoe to tam sie nie nacierpi zbytnio poki co :P raczej inni beda przez nia cierpiec :P

cos sie nie moge za te revenge zabrac :/ ogladam Walking Dead xD

monisia99

Uwielbienie do Małacha mam rozumieć??:P
A Sandy wiesz, że ja go wcale nie zaczęłam uwielbiać w Magdzie M.??:p
Spodobał mi się w Oficerze, bo grał tam takiego psychola;D A ja mam jakąś dziwną słabość do takich uroczych psycholi:P

izka21gramowa

Hahaha i Ty mi jeszcze probujesz wmawiac, ze Tate z AHS nie jest slodziakiem :P po slabosci do uroczych psycholi juz nie uwierze :P mowie Ci, musisz sie bardziej wciagnac w ten serial to sama zobaczysz :) Tate jest genialnym przykladem slodkiego psychola, ale psychola do kwadratu! :D

sandra_crashdown

To Małach vel Grand był "tylko" psycholem:P No dobra dla Ciebie kochana zacznę oglądać ten serial i wtedy postawię ocenę:P
No także tego, liczę na rewanż:P

izka21gramowa

Hahahah no ja juz sie zapowiedzialam, ze ogladne specjalnie for You :*

sandra_crashdown

Tylko, że powiedziałaś, że oglądniesz tylko pilot a ja oglądnę cały sezon:P
Ale na serio przecież do niczego nie zmuszam:)

izka21gramowa

Wiesz, chyba jeszcze nigdy nie poprzestalam na 1 odcinku :) musze ogladnac przynajmniej kilka, zeby stwierdzic czy chce ogladac dalej :)

sandra_crashdown

W takim razie musisz chociaż oglądnąć do "pocałunku":P

A chciałam zgłosić zażalenie, bo nikt mi nic o moim avku nie powiedział a sądzę, że temu panu należy się zainteresowanie szczególnie w naszym gronie:P

Ja lecę, bo coś się kiepsko czuje, zmarzłam dzisiaj;/ A i mi tematu nie zamknijcie, bo już nie dużo brakuje a ja chcę kandydata zaproponować do grafiku tylko już dzisiaj nie dam rady...;/

izka21gramowa

Dobra, to mamy niepisana umowe, ze ogladam do pocalunku ;) a jak mi sie spodoba to wtedy dalej ;D

No piekny masz avatar, piekny <3 ;) w ogole cos cicho o naszym grafiku ostatnio a juz nowa czesc sie zbliza wielkimi krokami :P czy ja w koncu dostalam tego Andrew na czwartek czy nie, Pani Prezes?! :P

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

ja go lubię, ale to słabośc z Magdy M. przez co już nigdzie mi nie pasuje bo kojarzę go zawsze tylko z Piotrem :P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

"Filmweb znalazł film w twoim guście: Nae meroisokui jiwoogae"

WTF? Czemu ja zawsze muszę dostawać jakieś japońskie filmy? Ja w życiu ani jednego nie widziałam nawet! :P Nie ogarniam już fw, serio xD

_Joy

Nie przejmuj się to tylko maszyna, ona się nie zna:P Oblicza jakieś głupie logarytmy na podstawie jakiś głupich danych:P

_Joy

Ahahaha, ja zawsze dostaje japonskie bajki w propozycjach, wiec identyfikuje sie z Twoim nierozumieniem i nieogarnianiem FW ;D nigdy nie bylam fanka mangi, nawet nic chyba z tego gatunku nie ocenilam, wiec nie wiem co temu FW przychodzi do glowy, ze moge to lubic xD

sandra_crashdown

Ja też mam takie filmy w propozycjach, że tylko pusty śmiech mną targa jak to widzę:P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Nooo, a o mandze, Narutach i tych innych pseudo-bajkach (bez obrazy dla fanów mangi, ja po prostu niegdy tego nie lubiłam i nie polubię, ba ja się tego boję momentami ;P) już nawet nie wspominam ;P

ocenił(a) serial na 10
_Joy

też dostaję takie filmy, a nie wiem skąd oni je biorą

ocenił(a) serial na 7
patii12

taaa odcinek 22 hart of dixie mi to wynagrodził ale końcówka niestety zespuła a już miałam nadzieję, wrrr a tak ogółem Wade jest boski .....

ocenił(a) serial na 7
monisia99

jednak zmieniam zdanie że Wade zaczyna mi się mniej po pierwszym odcinku podobać a wręcz ten jego sarkazm mnie kwurzać zaczyna, proszę jedynie aby nie związał się z Lemon, nawet na ofiarę dam zęby do tego nie doszło.....

monisia99

Nie zanosi sie na to, mozesz spac spokojnie ;) Mnie wkurzal niemilosiernie przez 2 pierwsze odcinki 2 sezonu, ale w 3 odcinku znowu jest fajny :P

_Joy

Iza, wczoraj ogladnelam pilota Lekarzy, wiec chyba jestem Ci winna relacje :P

Poczatek bardzo slaby i strasznie walilo po oczach sztucznizna, zapozyczona pewnie na sile z zagranicznych produkcji, ale im dalej tym robilo sie lepiej :) nie wiem czy to dlatego, ze po prostu sie powoli przyzwyczajalam, czy rzeczywiscie cos sie zmienilo, w kazdym razie juz mnie tak nie razilo :)

Glowna bohaterka, pomimo iz nie przepadam osobiscie za Magda, wcale nie byla jakas szczegolnie irytujaca. Pan Malaszynski chyba chcial stworzyc irytujaca kreacje, ale jakos dalo sie go lubic, tak samo pana Bobrowskiego :) tak wiem, wiem, nie zapamietalam jeszcze ich serialowych imion :P

Nie zrazilam sie, wiec istnieje duza szansa na to, ze dzis ogladne drugi odcinek xD

sandra_crashdown

Aaa już odpowiadam;D Pilot jak to pilot, wiadomo:P Małach w pilocie jak dla mnie sam nie wiedział jaki ma być;P Dopiero potem się rozkręca;D Już dobrze nie pamiętam,ale chyba w 3 odcinku mnie rozwalił tekstem do Różdżki czyli Alicji jak rozkładali jej rzeczy w mieszkaniu;P A on w serialu się zwie Maxem;D Z każym odcinkiem postaci nabierają kolorytu i można coś o nich powiedzieć. Co do Alicji-Różdżki to przez pierwsze kilka odcinków mnie irytowała, potem na szczęście wyluzowała i ją polubiłam:p A jak inne postacie?? Jeszcze nie poznałaś dr Ordy, to jest dopiero ciekawa postać rozwijająca się z każdym odcinkiem:p A Stenka, Komasa, czy Bujakiewicz??:P

izka21gramowa

A z kim Bobrowski bedzie mial romantyczne relacje??? czy chwilowo jego postac nie ma dziewczyny??? :P

No Bujakiewicz to dla mnie w kazdej roli jest taka sama xD niewazne czy gra w magdzie M., w Na dobre i na zle czy tutaj :D hehe a Stenka jest swietna aktorka i jakos zawsze ja w jej wszystkich rolach lubie :) szkoda mi bylo tej calej Alicji, jakby mnie facet tak zalatwil to tez bym go zostawila. Moze nie w takim dramatyzmie i bez slowa, ale zawsze ;)

sandra_crashdown

Dobrze zrobiła zostawiając go, ale jeszcze się pojawi, więc się nie ciesz:P No tak Bujakiewicz zawsze gra "siebie" ale dobrze jej w tej masce;D A Bobrowski będzie sie podwalał do Ali;P Zresztą on kryje jakąś tajemnicę, która ma sie rozwiązać później:p Stenka doskonała aktorka, dosłownie kameleon, w każdej roli wypada świetnie.

Kochana zaraz piszę wrażenia po PLL:P

izka21gramowa

Pisz, pisz ;D bo juz sie nie moge doczekac co myslisz ;P

_Joy

Dziewczyny, przepraszam, ze post pod postem, ale wlasnie ogladnelam nowe PLL i jestem tak podjarana, ze musze sie podzielic z Wami :P przygotujcie sie na mega esej!!!
I oczywiscie nie czytajcie, jesli jeszcze nie ogladalyscie bo post bedzie przeladowany SPOILERAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chcialam tylko skromnie zakomunikowac, ze 3x13 byl jak dla mnie jednym z najlepszych odcinkow PLL w historii tego serialu! Nie wiem czy to dlatego, ze zasiadlam do niego z naprawde marnymi oczekiwaniami, czy rzeczywiscie byl taki dobry! w kazdym razie jedziemy po kolei:

- okay, kto byl u Mony w szpitalu na poczatku odcinka??? Toby?! czy jakis inny czlonek A-teamu?!
- kolejna scena: pojawia sie Toby, a zjego oczu plona iskry i spadaja prosto pod moje stopy :P:P:P okay, to juz oficjalnie potwierdzone- OSZALALAM!!! nie wiem co sie ze mna dzieje i chyba autentycznie powinnam sie wybrac na jakies leczenie, ale ... nie moge mu sie oprzec, odkad wyszlo na jaw, ze jest tym zlym! :P wybaczam mu nawet scene, w ktorej ewidentnie nie potrafil tanczyc :D hehe
- no, ale jedzmy dalej --> pojawia sie Ezria w kolejnej przerazliwie nudnej scenie w mieszkaniu gargulca :P Aria kolejny raz sie poswieca, a Ezra ... hmmm ... kolejny raz szykuje wymowke, akurat wtedy kiedy A. ma miec pole do popisu i potrzebuje swobody :P bardzo to wygodne panie Fitz musze przyznac ;) i teraz, albo scenarzysci specjalnie gdzies go wysylaja, zeby nie platal sie niepotrzebnie pod nogami bo nie maja na niego pomyslu, albo rzeczywiscie jest w A-TEAmie. wybieram opcje druga i dobrze mi z tym :P tym bardziej, ze w ostatnich minutach dostaje jakby potwierdzenie swojej teorii, kiedy Ezra zjawia sie na miejscu w oka mgnieniu! brakowalo mi tylko kropli krwi na rekawie marynarki czy gdzies do pelni szczescia :P natomiast sama Arie mozemy juz chyba smialo wykreslic z listy podejrzanych po tym odcinku ;)
- w kolejnych scenach moje serce przyspiesza bo pojawia sie Jason, ktory wyglada rewelacyjnie <3<3<3 przy okazji warto tutaj wspomniec o kostiumie Emily :P hehe, jaki "slutty look" :P nie podobne to do Ems :P nie podobaja mi sie za to podejrzane relacje Jasona z Lucasem :/ miejmy nadzieje, ze to nic takiego :P
- dalej zaczyna sie juz jazda bez trzymanki --> pierw Ashley i Pastorek, ktorzy zachowuja sie jak para psycholi i mysle sobie "po co oni tam ta parodie pokazuja?", ale juz za chwile dostaje odpowiedz na swoje pytanie bo pojawia sie watek z mala dziewczynka ... wszystko wskazuje na to, ze to duch Alison (wzglednie jej siostry blizniaczki), cala ta historyjka o klotniach z siostra itp. jedno mi tylko nie pasuje: to Ashley nie wie jak wygladala mala Alison za zycia? czemu jej nie poznala? myslalam, ze Hanna przyjaznila sie z Alison od "malego" :/ jakies przemyslenia moje kochane? chetnie poslucham waszych teorii!
- nastepny watek to smierc garetha czyli do przewidzenia ;) to co nam przed smiercia powiedzial juz nie tak bardzo :P czyli: Alison+Byron, Jenna myslaca, ze to Gareth zabil Ali! OMG! WOW! za duzo info na raz, chyba jeszcze tego nie przetowrzylam ;) nie zapominajmy, ze w odcinku oprocz garetha, spokojnie mogly zginac tez Spencer i Aria, wiec jakiekolwiek watpliwosci co do intencji a-teamu chyba pozostaly rozwiane, tak samo w stosunku do tobyego ;)
- na sam koniec dostajemy duzo akcji: wysypujace sie cialo ali z kostek lodu, reka wystajaca z ziemi i probujaca sie wydostac! ale mnie najbardziej podobalo sie, ze w koncu wiekszosc bohaterow zagrala w jednej scenie! razem! zawsze mi tego brakowalo w tym serialu i ciesze sie, ze udalo sie przemycic cos takiego :)
- pytanie odcinka: kto spychal skrzynie z aria w srodku??? slyszelismy dwa glosy, meski i damski. Damski: Mona? Meski: Toby? czy to by bylo za proste?

Piszcie laseczki co myslicie :) nie moge sie doczekac waszej opinii! ciekawi mnie czy tez jestescie tak podekscytowane tym odcinkiem czy to tylko ja :P mozeliwe, ze goraczka mi juz bije na mozg :P

sandra_crashdown

Zacznę od początku. Chyba pierwszy raz mi było żal Garetta, bo na prawdę sie bał.
Zły Toby;P Lubię go dużo bardziej takiego, ale Wrena nie przebije;D

A Caleb i Hanna jak zwykle słodcy<3
Hanna jaki Monroe- świetnie wygląda, Aria z Wielkiego Gatsbego też super, ale mimo wszystko przebiła ich Jenna jako piratka;D Chcę taki kostium;D Spencer i Toby jako Bonnie i Clyde o ironio:P Spencer wyglądała wyjątkowo ślicznie;) Noel powinien się przebrać za Jacka Sparrowa;D
Aaa Jason;D 12 minuta i moje serce bije mocniej dzięki niemu;D
Mamuśka i pastorek w tych przebraniach wyglądali jak małżeństwo kanibali albo morderców zwabiających dzieci do domu, moje pierwsze skojarzenie jak ich zobaczyłam;D
Koncert - super;D
Caleb jako upiór z opery - świetny pomysł;D
Złośliwy Toby z tym tekstem do Jenny jak jej oko zasłonił;D Zatkało ją;D
16 min moje serce znowu szybciej bije Jason<3 Tylko co on ma wspólnego z Lucasem?? może chodzi o coś co Lucas miał dla niego zrobić w sprawie Ali?? albo ma jakieś zdjęcia?? W którejś scenie Jenna tak patrzy a aparat Lucasa dziwnie...
Ja pierdziele ta dziewczynka to ta sama co była w opowieściach Ali o bliźniaczkach. Teraz to już nie mam złudzeń, że ta wersja będzie. Coo?? Garett chroniący Spencer?? I to on zepchnął wtedy z wieży Iana?? jeszcze tak patrzył cielęcym wzrokiem na tę Spencer jakby do niej coś czuł??
Flashback świetny i ta zmyła, że Garett zabił Jenne. Ale nic nie pobije Byrona rozmawiającego z Ali;D Hit dosłownie;D
Jak Spencer zostawiła Garetta samego to już wiedziałam, że go żywego nie zobaczymy.
Czy wam też nie było szkoda związanej Arii??:P
Ta dziewczynka mnie przeraża to był duch Ali?? Czy jej siostry?? I dlaczego pokazał się akurat Ashley??

Kto chciał zabić Spencer??Bo wyraźnie ktoś chciał to zrobić nie chodziło tylko o zastraszenie... I potem jak spr te tipsy, ze wyjątkowo duże to raczej nie kobiece ręce?? Czyżby Ezra??:P A ja na miejscu Spenc był za wszelką cenę chciała zedrzeć tę maskę.
Aria odkrywająca ciało Garetta?? Mocne.
Już miałam nadzieję, że ten upiór nr 2 obmacujący Hanne to Wren a tu na końcu maska obok Mony łóżka.
I teraz bardzo ważne i ciekawe: słychać 2 głosy przy spuszczaniu tej skrzynki: męski i damski. Potencjalny damski to Mony, ale męski Tobego??A może jednak Ezry??
A na końcu Ezra już na miejscu?? No proszę chciał jej zrobić niespodziankę?? Żebym przynajmniej nie uwierzyła:P No i trzeba zbadać kto ma ranę, bo w końcu Aria kogoś zraniła...A Jason jak się zaczęli bić Noel z Tobym to chciał im pomóc, a nie ciele Ezra stał i kurczowo sie trzymał Arii, nie ma to jak się schować za dziewczyną;P A jakby do mnie Jenna powiedziała, żebym się zamknęła to bym na miejscu Hanny jak 2 raz pociągła z liścia, żeby jej zębami zadzwoniło:p
Ciało Ali?? I mina Jasona... Biedaczek...
A ta ręka machająca spod ziemi??:D Rozśmieszyło mnie to totalnie;D

Podsumowując jeden z najlepszych odcinków ever: Garett chroniący Spencer, ciało Ali, Byron(!), próba zabicia Spenc i Arii, duch bliźniaczki... Róbcie takie odcinki to znowu pokocham ten serial całym sercem;D

izka21gramowa

Jeeejjj a juz sie balam, ze tylko mi sie tak podobal bardzo! ;D

No z reka to prawie jak Swit Zywych Trupow ;P

Wynalazlam cos jeszcze: zwroccie uwage na moment, w ktorym Ezra pojawia sie na koniec w pociagu i spotyka z Aria. Jest mega zdziwiony jak mu sie rzuca w ramiona i tylko powtarza mechanicznie: "you're okay, you're okay" zszokowany! tak jakby ... mialo jej juz tam nie byc :P i wlasnie zdal sobie sprawe z tego, ze jego plan nie wypalil :P

Aaaa i zapomnialam. Piosenka Adama Lamberta "Cuckoo" z koncertu- swietna! juz wedruje na moja playliste ;D

PS. przegapilam cos??? skad wywnioskowalas, ze to Gareth zepchnal Iana z wiezy???

sandra_crashdown

Haha ja z tych 10 minut co wrzucili do sieci już piosenkę ściągnęłam;D
No, żebyś wiedziała Ezra był zaskoczony, że ją widzi. A co do niego to jeszcze nadmienię że na pewno by go nie wpuścili tak szybko do pociągu, w końcu znaleźli ciało i teren był na pewno zamknięty. On po prostu był w pociągu i chciał zabić Arię. Wiem, że to tylko moja wyobraźnia, ale jakl on ją przytulał to w rogu był pokazany Jason jak ich widział... wyobrażasz sobie jak Aria się dowiaduje, że Ezra jest A i Jason ją pociesza??:P <buja w obłokach>:P
Co do tego, że uważam, że Garett zrzucił Iana z wieży to dlatego, że powiedział Spencer, że chciał ją zawsze chronić i to też by wyjaśniało jak ian mówił do tego kogoś "to Ty??" Co uważasz??:)

sandra_crashdown

A teraz przeczytałam Twój opis i piszę kilka wniosków: może to jednak nie Toby tylko Ezra z moną spycha tą skrzynię??
Co do Tobego to już teraz nikt mi nie wmówi, że ma "dobre" intencje i chce chronić Spencer.
No właśnie mi się wydaje, ze Ali się nie przyjaźniła z Arią i resztą od małego tylko od którejś kl i wtedy były starsze a nie od dzieciństwa. Nawet chyba było powiedziane, że już były nastolatkami a nie dziećmi.
Mnie intryguje coś innego jeszcze... dlaczego Garett chciał chronić Spencer?? I nie uważasz, że to on zepchnął Iana z wieży??

izka21gramowa

A to juz pewne, ze damski glos nalezal do Mony??? moze to zupelnie nowe dwie osoby w a-team :P

Mozliwe, ze dziewczyny zaczely sie przyjaznic juz pozniej. Nie pamietalam czy byla o tym kiedykolwiek mowa, dlatego tez pytalam ;)

No Gareth rzeczywiscie cos tam mowil, ze zawsze chcial ja chronic, ze wydawala mu sie inna itp. ale z ta wieza to nie wiem wlasnie ;D mozliwe, ze to rzeczywiscie byl on skoro Ian ewidentnie znal ta osobe!

Aaaa i jeszcze jedno! skoro gina czlonkowie N.A.T to czy to oznacza, ze mam sie juz bac o jasona??? ;( nieeeee ;(

sandra_crashdown

Wypluj te słowa natychmiast!!!
Nic mu się nie stanie, nie może, zresztą jest w iluś tam nowych odcinkach. Nic mu się nie stanie i koniec!;P Zresztą myślę, że tamci zginęli bo za dużo wiedzieli a Jason wiele nie wie. Zresztą ma za dużo fanek, żeby mu coś zrobili, przekonałam Cię??:P

Właśnie mnie tknęło jak powiedział to do Spencer.

Nie nie jest pewne, że to była Mona, może akurat to jakaś nowa laska w Ateam. Ale trzeba przyznać, że pogrywają teraz ostro, już się nie bawią w jakieś tam smsy o romansach czy kradzieżach tylko w morderstwach, podoba mi się;D

izka21gramowa

No i chyba wlasnie dlatego tez odcinek byl taki fajny bo wreszcie serial dostal odrobine pazura(doslownie i w przenosni z racji tego, ze jakis tam czerwony tips sie przewijal xD) W koncu serial dla nastolatek, przeksztalcil sie w troche mroczniejsza produkcje :)

Gareth chroniac ta nieszczesna Spencer ... jak tak o tym mysle bardziej to tyle rzeczy mi w tym nie pasuje :P z poczatku zdaje sie byl blizej z Emily niz Spencer ... potem byl z Jenna, a w koncu z Melisa .... gdzie w tym wszystkim miejsce dla spencer ?! :P

Z Jasonem mnie przekonalas ;) juz sie nie boje! aczkolwiek jak padly te slowa o tym, ze to juz drugi czlonek N.A.T, ktory nie zyje to az mnie zmrozilo ;P

PS. temat nam sie konczy :( mam nadzieje, ze Magda czuwa ;P

sandra_crashdown

No właśnie musimy sie przenieść na priv:P Jesteś na gg??;)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Nie było mnie kilka dni, a wy tyle już tego nastukałyście, w dodatku odmieniony filmweb.

Ale muszę się pochwalić, pracuję w bibliotece. Choć przez to mam ogromne zaległości serialowe, ale to nic :)

katia_2007

Tesknilysmy za Toba ;) nawet wczoraj z Iza sie zastanawialysmy gdzie jestes ;) ogladnij PLL koniecznie bo warto!

Zamykam temat ;) Magda, czekamy na nowa czesc :P