...do cholery jasnej to ma ocenę 7,5!!??
BOŻE! Polacy! Opamiętajcie się! Zatracacie Wasze szlachetne poczucie humoru! Jak może Was śmieszyć takie gówno!?
Dziś pyknąłem na chwilę na DC i co ujrzałem? Jak ten gruby koleś słucha co pierdzi pies i na podstawie tonu pierdu określa, co ten pies zamawia. Nie wiem jak to ująć, bo nawet nagi koleś biegnący po torach wprost na pociąg wydaje mi się mądrzejszy od tego.
Dorosły sie znalazł. Boże, opamiętacjei się?
To są bajki dla dzieci jak nie chcesz to nie oglądaj, a wolę żeby dziewczynki oglądały to niz jakies mordobicie! To co ty teraz napisałeś, mówią uważające się za dorosłe 12-latki. Jestem nieco starsza i wszyscy dojrzali i normalni ludzie jakoś nie mają podobnych problemów do ciebie.
Jeżeli dla ciebie jest to marne piczucie chumoru, pamiętaj że dzieci same często śmieją sie z puszczania bąków- co w tym złego nie wiem. Sama robiłam różne głupoty gdy byłam mała.
Komentujesz bajki dla dzieci- może skoro jest to dla ciebie taki niski poziom idź i oceniaj na filmwebie jakiś inny film który uważasz za "ambitny" mrs dorosły.
Zgodzę się z arturkepka41 ten film nie powinien mieć takiej oceny, co się dzieje z tym filmweb. Jak bez żadnego zastanowienia dałem ocenę 1/10!!! Jak takie "gówno" wśród komedii może mieć taką ocenę w tym filmie nie ma nic śmiesznego no chyba że kogoś śmieszy żałosna gra aktorów w tym na czele z Demi Lovato.
W porównaniu z taką komedią jak Sami Swoi to coś powinno mieć ocenę poniżęj 0
Popieram założyciela tematu. Ten serial to wielkie gówno. Nie rozumiem jak to badziewie może mieć wysoką ocenę. W tym serialu nie z czego się śmiać. Moja ocena 1/10.
Nim zobaczyłem ocenę na filmweb byłem pewien że najwyżej dostanie 5.
A TU PROSZĘ 7.5, boże my mamy naprawdę tak głupi naród????? Piłsudzki się w grobie przewraca i to nie tylko od towarzystwa kaczki.
"Jak ten gruby koleś słucha co pierdzi pies i na podstawie tonu pierdu określa, co ten pies zamawia" przecież to już wszystko mówi, bajka ma być bajką a nie czymś tak głupim że aż komedią. Zasłużone 1.
BOŻE! Polacy! Opamiętajcie się! O boże, żałosny jesteś. Dla twojej wiadomości, dałam do tego ocenę 1O. Będziesz płakał i cały dzień siedział przez kompem krzycząc: Oh, dlaczego to ma średnią -- Boże, to taka niesprawiedliwość! Idź do dobrego terapeuty, dobrze Ci radzę.
Tyle jest różnych gatunków i typów seriali i filmów, a wielcy znawcy zawsze porównują nie to co trzeba. Nie chcesz, nie oglądaj, nie komentuj ;P To jest lekki komediowy serialik (nie serial z przesłaniem czy z idealnym poczuciem humoru). A poza tym leci na Disney Channel, a nie na TVP Najlepsze polskie seriale ;P
Ej ludzie to ja mam pytanie. co wy byście zmienili w tym serialu .Co was tak naprawdę denerwuje (np. ich plastikowe zachowanie) a co było w porządku ale ni tak ogólnie ze to "gówno" czy jak tylko konkretach .chce wiedzieć ponieważ zamierzam zrobić jeden taki filmik na konkurs i muszę wiedzieć co konkretnie w takich serialach ludzi denerwuje a co nie;P
Według mnie to jest normalny program jaki występuje na DC. Zawsze kończy się morałem, występuje wątek miłosny i ma dialogi ,które są stworzone dla młodych widzów.
Uspokój się! Wyraź to swoje zdanie bez zbędnych krzyków. Co z tego, że serial ma taką a taką średnią? Nie powinno cię to zbytnio obchodzić.
Mam 11 lat i serial nie przypadł mi do gustu. Takie nieśmieszne żarty, gra aktorska nieprzekonująca... Nie mogę znaleźć w tym żadnych plusów.
Jeżeli Wam się podoba, to proszę, nie wnikam. Są gusta i guściki.
Leci to na Disney Channel, a oni porównują to do Samych Swoich ...
Co się dzieje z Polakami?!
I niby taki dorosły, a przeżywa jak maluch, że ocena spadła o 0.1 ...
Nie mam zamiaru bronić tych seriali Disneyowskich, bo to co w ostatnich latach dzieje się z Disneyem jest karygodne. Ale zauważcie też, że to są żarty amerykańskie. Myślicie że oni by się śmiali np. z Kiepskich?
nie no jasne, jasne serial nie jest zbyt ambitny, ok naprawdę fabuła nie jest powalająca.
ja się naprawdę zgadzam!
Ale powiedzcie mi czy w Polsce są robione jakieś seriale dla młodzieży? Czy jest jakiś serial z polskimi aktorami, który telewizja może wyemitować, żeby nastolatek mógł siąść i po prostu szczerze się roześmiać widząc czyjeś głupie miny? Nie ma!
Proszę pozwólcie, że pomimo 15 lat przełączę na DC i obejrzę sobie odcinek Słonecznej Sonny. Tak chcę się pośmiać z głupot, tak jestem jeszcze dzieckiem i mam do tego prawo.
I jeszcze raz- tak oglądam ambitne filmy, seriale i po prostu czasami mam ochotę się rozluźnić. To nie jest tak, że oglądam same takie głupoty. Oglądam naprawdę wiele filmów wartych obejrzenia, czytam wiele książek i doprowadza mnie do szału fakt, że przeciętny Polak niestety nie może pochwalić się poczuciem humoru.
Dziękuję!
P.S. Zdecydowanie zgadzam się z Mruckiem
Zgadzam się z Gosia43 , Susannah_Simon , Melanie_31 , kamiilion , Magdusia , ancol13 i wszystkimi którzy nie użyli słowa na G w obrażliwej formie ;p
"gówno", "największe gówno" - no to raczej nie jest ambitna wypowiedź. Jeżeli uważacie się za dorosłych to możecie wydać negatywną opinię na temat tego serialu w inny sposób używając do tego ambitniejszych słów.
Ja lubie Słoneczną Sonny, bo przyjemnie jest czasem siąść i obejrzeć jakiś lekki, choć może niezbyt ambitny serial, żeby odciążyć mózg.
"...to ma ocenę 7,5!!??
BOŻE! Polacy! Opamiętajcie się!..."
Może dlatego, że głosują ludzie, którym się to podoba...?
...albo których to w ogóle obchodzi..?
Po to jest możliwość głosowania, żeby można było głosować.
Tak, zniszczcie ten serial! Jak będzie miało ocenę 5, to nikt go już nie obejrzy! ha haa ha.xD
Głosują totalne bezguścia. Ludzie o prostackim poczuciu humoru, których bawi i śmieszy byle co. Humor w Słonecznej Sonny jest jak popcorn albo hamburger w Mc Donald's, szybki, nie skomplikowany i banalny. Jest płytki, bez głębi i madrego sensu nie to co np. w Świecie według Bundych. Nie wymaga od widza żadnego myślenia. Równie dobrze ten kundel mógłby się wystrać w owej scenie a efekt uwielbienia tego serialu przez głupie nastolatki byłby taki sam. Nic dziwnego że ten badziew jest w rankingu seriali wyżej od kultowego Świata według Bundych.
Nie tyle bezguścia co dzieci ,więc nie widzę nic w tym złego ,iż ten serial ma taka wysoka ocenę.Świat według Bundych (chociaż go lubię)także ma płytkie poczucie humoru,ukazuje Kelly jako stereotyp głupiej blondynki która nawet nie potrafi liczyć.
O i tu widać jak powieszchownie oceniasz Bundych. Ten serial to jest bardzo głęboka satyra amerykańskiego społeczeństwa. Wyśmiewa się z ich irytujących cech. Ma przesłanie dla świata. Chodź trudno ci w to uwierzyć trzeba troche się umysłowo wysilić aby odkryć ten ukryty sens. W którym nawet Kelly nie jest tak naprawdę stereotypową blondi. A co do Słonecznej Sonny to oglądają je głownie nastolatki a nie małe dzieci. One na DC i Disney XD oglądają Przygody Timmiego, Fineasza i Ferba albo Nie ma to jak hotel a dziewczynki Hannę Śmochtanę.
Znam wiele dzieci które oglądają "Hannę Śmochtanę."i są nią zachwycone.Nastolatkowie którzy oglądają tego typu programy zazwyczaj nie przekroczyli 16 roku życia.Reszta udaje wielkich krytyków i pisze jakie te seriale są denne ,zapominając o tym ,że kiedyś sami byli młodzi i fascynowały ich tego typu seriale.Jako iż SWB oglądałam parę lat temu ,więc nie umiem przytoczyć porządnego argumentu, jeżeli ty mi przedstawisz taki to jestem w stanie zgodzić się z Tobą.
Hannah Śmochtana jest jak Zbuntowani. Piękne pudełko, które po otwarciu okazuje się puste w środku. Tu jest tak samo, niby pokazuje się w nim że nie wolno kłamać, że miłość i przyjaźń jest ważna. Ale jak się przyjżeć bliżej, chodźby rodzinie Hanny to podobnie jak Rebelde, ten serial okazuje się być bardzo płytki. Słoneczna Sonny to w porównaniu z tamtimi dwoma serialami, jednak wielka kupa słonia, bez żadnych morałów.
To forum nie jest przeznaczone na Zbuntowanych...
Może być płytkie ,denne, pozbawione sensu ,jednak to nie zmienia faktu ,że te seriale (Hannah, Słoneczna Sonny) są dla dzieci bądź młodzieży do określonego roku życia.Dla Ciebie nie maja sensu im się podobają..Przypomnij sobie ile seriali,bajek oglądałaś kiedy byłaś mała a teraz sama się z siebie śmiejesz ,że takie "coś" mogło Ci się podobać.Widzę że nie umiesz podać przykładu na to ze ŚWB posiada bardzo "głęboka satyre"
Poza Pokemonami, nie ma żadnej bajki która sprawiałą by że wstydziłam się, że kiedyś ją oglądałam.
A satrya w Bundych ? Ok. Wystarczy popatrzeć na rodzinę Bundych. On, ona i dwójka dzieci, wszystko prawie idealnie jak w nudnych amerykańskich sitcomach. A tu nagle niespodzianka, bo okazuje się że Bundy wcale nie są tacy idealni. A wady postaci to doskonały materiał do ponabijania się i skrytykowaniu cech uznawane za typowe u Amerykanów i ich kraju. Mam podawać ci przykłady ?
Serialu także nie?
Twój opis pasuje także do Świata wg Kiepskich z tym wyjątkiem ,że to jest Polska produkcja ,wiec nie przekonuje mnie.Tak chciałabym posłuchać przykładów.
1. Peggy to z perspektywy kryzysu gospodarczego, moze być karykatura myślenia ekonomicznego tych ludzi. Satyra Amerykanów, którzy są rozrzutni, nie potrafią oszczędzać i chcą żyć ponad stan, nawet jeśli ich na to nie stać. Peggy nieraz wydaje ostatnia rodzinną kasę na jakieś pierdoły, przez co domownicy nie mają co jeść i muszą żywić się psią karmą swojego psa Bucka, albo kanapkami ze starego chleba z sokiem w proszku zamiast masła i wędlin.
2. Kelly to obrazek klęski amerykańskiego systemu edukacji, który kształtuje takie puste lale. Ale Kelly to nie tylko tepa blondi. Jej postać pokazuje że w Ameryce, kształceni są ludzie którzy mogą zbić kasę, ale są ograniczeni i nie wiedzą nic o otaczajacym świecie. Np. Kelly myśli że w Australii mówi się po australijsku a na kościół mówi "to ten budynek z literą t na dachu ?" itp.
3. All on sam w sobie pokazuje które zachowania Amerykanów są zabawne. To przedewszystkim amerykański patriotyzm, który jest tam wyśmiewany w wielu głupawych przemowach Alla, pokazuje że jest górnolotny, pusty i na pokaz. Brak dbałości o higienę, jedzenie byle czego.
4. Sąsiadka Bundych Marcy, której postać wyśmiewa ruch feministyczny.
Można by tak pisać godzinami. A co pokazuje Słoneczna Sonny ? Pierdzącego psa i obleśnego tłuściocha, który umazał się sosem i mówi że dzień z mielonym żądzi. ŻENADA !
Ty nie możesz porównywać Serialu dla dzieci z serialem dla dorosłych bo to jest zupełnie inna liga.Myślisz ,że dziecko zrozumiem chociaż połowę tekstów z jakiekolwiek serialu dla ludzi dorosłych?Rozumiem, że Kelly jest połączeniem głupiej blondynki z niewyedukowanym dzieckiem aczkolwiek nie do przesady.Sama podałaś przykład który jest dowodem na to ,iż niektóre teksty są po prostu żałosne.Postać Peggy jest także zrobiona przesadnie,pomysł na ta postać jest ciekawy jednakże wykonanie gorsze.
"Myślisz ,że dziecko zrozumiem chociaż połowę tekstów z jakiekolwiek serialu dla ludzi dorosłych?"
Słoneczną Sonny oglądają głównie osoby w wieku 13-17 lat, których małymi dziećmi nazwać już raczej nie można. No, chyba że przez to jak się zachowują.
"Postać Peggy jest także zrobiona przesadnie,pomysł na ta postać jest ciekawy jednakże wykonanie gorsze."
Tym tekstem, pokazałaś że na aktorstwie znasz się tak, jak ja się znam na fizyce nuklearnej....czyli wcale ! Kate Segal świetnie zagrała Peggy, była taka, jaka miała być jej postać. Leniwa kura domowa, uzależniona od zakupów. I co najważniejsze, jej postać jest zabawna. A Demi Lovato......jej gra w Słonecznej Sonny ogranicza się do szybkiego gestykulowania i szczerzenia zębów.
PS: Powinnaś zmienić sobie nick na "kwiatuszek446 - obrończyni tandety".
Słoneczna Sonny to ogląda moja 5 -letnia kuzynka..
Osoby 13 14 letnie nie można uznać za dorosłych ,pozostała grupa to nastolatkowie ..17 latkowie rzadko kiedy oglądają Słoneczna Sonny a jeżeli już ją oglądają to dlatego żeby dać jej 1 i pochwalić się swoja "szeroka" wiedza na temat aktorów bądź samego serialu.:"Jestem już dorosła i nie oglądam takich szajsów"Kochanie naucz się czytać ze zrozumieniem albo kojarzyć fakty..Czy ja gdzieś napisałam że chodzi mi o grę aktorska?Nie sądzę.... I znowu to robisz porównujesz aktorkę dla Dzieci ewentualnie nastolatków z aktorka dla osób starszych która grywa w poważniejszych produkcjach.
Ktoś musi bronic te "tandety" a ja jestem osoba na tyle obiektywna ,że przychodzi mi to z łatwością.Jestem świadoma tego iż każdy musi jakoś rozpocząć karierę i nie powinniśmy skreślać aktorek tylko dlatego ze rozpoczęły karierę w Disneyu.Drugim problemem jest to ze większość ocenia aktorki dla dzieci-tak jak ty to właśnie robisz..Przecież wiadomo ,że do takiego serialu nie są wymagane ogromne zdolności aktorskie.
Żal mi się że wypowiadam się w tym dennym temacie ale założyciela chyba pogięło...Po pierwsze większość Polaków nie ma "szlachetnego poczucia humoru", weźmy np takich "Kiepskich". Co w tym szlachetnego!? Piwo i bezrobotny główny bohater, piękne...
Wolę, żeby dzieciaki oglądały serial "Słoneczna Sonny" niż jakieś mordobicia, gówniane pokemony i tym podobne. Weźmy pod uwagę to, że Disneyowskie seriale nie są na poziomie Oscarów...
Sama czasem lubię oglądać takie seriale. To przyjemne sitcomy dla dzieci i nastolatków, jest się z czego pośmiać bo czasem mają fajne teksty. Fabuła w SS jest standardowa - dziewczyna spełniła swoje marzenie i jest w tv przy czym przydarzają jej się różne, ciekawe sytuacje. Obsada także dobrze się spisuję. Niestety niektórzy patrzą na to zbyt "szorstko", nikt nie oczekuje od tego czegoś w stylu Dr. House, opanujcie się...