PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9236
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Czy po obejrzeniu tego serialu naszła was ochota na spróbowanie z dziewczyną? Przynajmniej całowania?

ocenił(a) serial na 8
mtx

Uważam, że zakochujemy się w człowieku, a nie płci.

ocenił(a) serial na 7
mtx

Najwyraźniej nie rozumiesz,sytuacja osób bi jest troszkę bardziej skomplikowana nie uważasz?Mam koleżankę ktora ma męża,dzieci i w pewnym momencie jeb...zaczęły podobać się jej kobiety,i co uważasz że jest szczęśliwa?że może ot tak sobie pieprznąć wszystko i być z kobietą?Ona już dokonała wyboru rozumiesz...mimo ze leci na kobiety musi to ukrywać.Pokręcone to wszystko...

ocenił(a) serial na 8
annamal16

Ale to co ona robi to jest najzwyklejsza w świecie zdrada i orientacja tu nie ma nic do rzeczy. Dla mnie nie ma znaczenia czy zdradza męża z innym facetem, czy kobietą. Jeśli tak jak piszesz dokonała już wyboru, to niech będzie konsekwentna i trzyma się męża.

ocenił(a) serial na 9
annamal16

Chyba napisałaś o mnie ...

mtx

No nie da sie ukryc, ze zycie jest pokrecone... Dlatego ja zawsze bede mowic, ze szczesliwi sa Ci, ktorzy moga zyc w zgodzie z samym soba. Niestety spoloeczenstwo czesto, a czasem my sami sobie na to nie pozwalamy...
Czytalam ostatnio o seksualnosci czlowieka (tak naprawde to o patologiach) i trafilam na ciekawy urywek o tym, w jaki sposob mozna niejako sprawdzic orientacje seksualna (swoja, albo kogos, kto bedzie mial na tyle odwagi, zeby nam odpowiedziec na kilka pytan :P). Mianowicie pierwsze pytanie jest: O kim fantazjujesz? Czy w Twoich fantazjach pojawiaja sie kobiety czy mezczyzni? Drugie pytanie: Czy zakochujesz sie w kobietach czy mezczyznach? I trzecie pytanie: Kogo sobie wyobrazasz podczas masturbacji? Kobiete czy mezczyzne.
I prosze bardzo, szybki tescik i juz wiemy wszystko :P

ocenił(a) serial na 7
sunshine0

rzeczywiście wszystko jasne:)kobiety hetero na pewno odpowiedzą "mężczyznę,les"kobietę" a bi?obydwoje haha

ocenił(a) serial na 10
annamal16

Nie będę pierwszą, która powie, że ten film coś zmienił w moim życiu i nie będzie to stwierdzenie, że nagle odkryłam, że jestem les bo byłoby to trochę dziwnę, zeby jakiś film decydował o mojej seksualności. Aktualnie można powiedzieć, że sama nie wiem kim do końca jestem i jestem w trakcie poszukiwań. W ogóle chciałabym mieć takie dobre przyjaciółki jak postaci z serialu. Każda może na każdą liczyć. Super.. i oczywiście chciałabym przeżyć taką miłość jaka spotkała Bette i Tinę. Panie zagrały to fenomenalnie!

ocenił(a) serial na 7
kumkura

U mnie było tak po obejrzeniu serialu zakochałam sie w Shane zdziwiło mnie to bo nigdy jeszcze nie podobała mi sie żadna kobieta pozniej coraz czesciej zwracałam na nie uwage pokazałam serial przyjaciółce i ona też powiedzmy zaczeła wariować na jej punkcie i chyba razem zdałysmy sobie sprawe ze jestesmy bi :)

ocenił(a) serial na 8
Blondi_89

Nie pochwalę się żadną historią w waszym stylu, bo serial nie wniósł do mojego życia nic z serii "uświadomiłam sobie, że mogę być z kobietą". Dlaczego? Bo zaczęłam go oglądać z moją dziewczyną xD Co do serialu, moim zdaniem jest bardzo dobry. Zasługuje na tą 9 :))

ocenił(a) serial na 10
starfire_2

no prosze jak rozgorzala dyskusja:> az mi sie skrzynka zapchala:P do annamal16: jestes na biezaco z serialem? Shane i jej najwieksza przyjazn... no nic, nie bede zdradzac;)
jak to powiedziala moja znajoma: matko! wszyscy zaczynaja od l worda?? hehe pewnie ma racje. moje zdanie jest takie, ze l word dla branzy jest jak 'm jak milosc' dla nastolatek; zbyt piekne zeby bylo prawdziwe. nie doswiadczylam tego na wlasnej skorze, ale instynktownie tak czuje. serial jest najlepszy i bedzie mi go brakowalo, od poczatku kibicowalam Bette i Tinie, milosc zwycieza:)

honeyann

Szukam normalnej dziewczyny, ktos chetny?

ocenił(a) serial na 7
sunshine0

Czemu nie:)chętnie bym Cię poznała...Do honeyann-hmm no jestem na bieżąco,a jesli chodzi o Shane to laska rozwaliła mnie w 6 odc i już nie wiem co myśleć heh

annamal16

mam nadzieje ze przemyslala sprawe, ze Jenny to jej najlepsza przyjaciolka. Helena i Dylan musza byc razem ! :)

ocenił(a) serial na 7
angie_89

Oj chyba nie przemyslała...morał-nie chodzić z przyjaciółką do łóżka:)

ocenił(a) serial na 9
annamal16

Też tak zawsze twierdziłam i... jednak poszłam. Ale nadal jesteśmy razem, chociaż zajęło nam 2 lata zanim w jakiś sposób poukładałyśmy całą sytuację;)

ocenił(a) serial na 10
willa

Jejku ale ta Jenny jest wkurzająca... chociaż nawet trochę mi jej żal z powodu Shane, że mimo tego, że jako jedyna się nią zajęła to i tak zdradziła Jenny z Nikki ehh :P szkoda mi jeszcze Alice, każdy ją zostawia. Wiecie może co za piosenka leci w 41 minucie?

ocenił(a) serial na 10
kumkura

już wiem co to za piosenka :D Constanza - I've been waiting for you

ocenił(a) serial na 9
kumkura

BTW co to za piosenka na końcu 5 odcinka?? Być może było już takie pytanie ale może przegapiłam... Jeżeli tak sie stało proszę o wyrozumiałość

ocenił(a) serial na 10
sunshine0

zdefiniuj slowo normalna to sie zastanowie:P

ocenił(a) serial na 8
honeyann

Jeszcze płeć przydałoby się zdefiniować :)

miss_russ

Haha, no moją płeć żeńską jest mi zdefiniować o wiele łatwiej niż epitet 'normalna' :) Tak tylko sobie rzuciłam, zmęczona kolejnymi dramami... Ostatnio doszłam z przyjacielem do wniosku, że na świecie nie ma normalnych dziewczyn - oczywiście, ja jestem jedyna :P:P:P Kto się uważa jeszcze za normalną? :)

ocenił(a) serial na 8
sunshine0

Ja :)

miss_russ

Ja też :D

ocenił(a) serial na 9
agnes_89

Ja też a co mi tam :D

ocenił(a) serial na 10
sunshine0

no dobrze, sunshine0, a sama jestes... hetero?
wracajac; ktora sciezka podoba sie Wam najbardziej? ja wciaz slucham sciezki do drugiego sezonu i jeszcze mi sie nie znudzila :>

ocenił(a) serial na 8
honeyann

Hetero to by szukała normalnej koleżanki, a nie normalnej dziewczyny :) Tak mi się przynajmniej wydaje :P

ocenił(a) serial na 10
mtx

końcowa piosenka z 5 odcinka to Duffy - Syrup & Honey :)

ocenił(a) serial na 9
mucha_aw

ooo badzo dziekuje!! Cudna piosenka mogę jej słuchać i słuchać

ocenił(a) serial na 7
nailo1

My tu trochę z temaciku schodzimy:)co do piosenki ma klimat aż ciary idą heh...

ocenił(a) serial na 10
annamal16

Cuudna piosenka :) w ogóle zauważyłam, że l word posiada niebanalną ścieżkę dźwiękową. W każdym odcinku można znaleźć jakieś ciekawe rytmy :)

ocenił(a) serial na 7
kumkura

haha zgadzam się z miss russ:)normalnej koleżanki powinno być...ale takiej z opcją hetero szukasz?oczyma wyobraźni widzę las rąk w górze haha

ocenił(a) serial na 8
annamal16

Jak sunshine0 sprecyzuje orientację poszukiwanej osoby, będziemy mogłby składać oferty lub nie :)

ocenił(a) serial na 7
miss_russ

Racja:)więc sunshine0 do dzieła:)dziewczyny ustawmy się w kolejce może haha

ocenił(a) serial na 9
annamal16

Niech powie jeszcze skąd jest i czego oczekuje żebyśmy się nie rozczarowały :D

annamal16

Moment, muszę wciągnąć brzuch i nabrać powietrza :P
Ok, poszukuję miłej, przyjaznej, wrażliwej, i godnej zaufania dziewczyny, która podzieli moją pasję do spontanicznych i zwariowanych przygód.
Myślałam, że jestem nieco bardziej kreatywna, ale jakoś kiepsko i poszło... Musze poćwiczyć pisanie ogłoszeń matrymonialnych :P:P:P

ocenił(a) serial na 9
sunshine0

Nie przesadzaj wyszło dobrze a teraz dziewczyny kolejke tworzymy :D
PS. Dlaczego wciagasz brzuch do pisania ogłoszeń matrymonialnych? :D:D:D

nailo1

No bo tak się robi, jak się chce zrobić dobre wrażenie... Nabiera się powietrza i wciąga brzuch... Mylę się? :) Może popełniłam jakieś faux pas? Mogę też spróbować napiąć bicepsa :P

ocenił(a) serial na 9
sunshine0

Ależ nie nie wszystko dobrze tylko mnie zaciekawiłaś:D Będzie Ci niewygodnie pisac z napiętym bicepsem... Chociaż z nabranym powietrzem i wciągniętym brzuchem też dlugo nie wytrzymasz....

ocenił(a) serial na 8
sunshine0

Jeszcze pierś do przodu :)

ocenił(a) serial na 9
miss_russ

Jak jeszcze wypnie pierś to bedzie mogła dziubac tylko jednym palcem z wysiłkiem dajmy dziewczynie odetchnąc :D

ocenił(a) serial na 8
sunshine0

Ogłoszenie więcej niż dobre, podaj jeszcze wiek, to nastąpi naturalna selekcja :)

miss_russ

Właśnie, dajcie mi odetchnąć, moje życie i tak to ostatnimi dni pasmo udręk i cierpień :P
Jeśli chodzi o mój wiek, to pozwólcie, że go podam w przedziale - nie mam problemów z mówieniem, ile mam lat, ale są inne przyczyny, dla których wykorzystam przedział wiekowy :)
Tadam, tadam mój szczęśliwy numerek to 20-25

ocenił(a) serial na 8
sunshine0

Jeśli bliżej 20-tki niż 25-tki, to dla mnie niestety za młoda jesteś. Eh, szkoda :)

miss_russ

Nie powiem, bo nie mogę się zdradzić, ale spoko, mentalnie jestem coś około 30 :P:P:P

ocenił(a) serial na 9
sunshine0

No no sama temat zaczęłaś wiec teraz nie narzekaj!! Hmmm łapię sie na prezdział ale jeszcze tylko przez 2 miesiące...

nailo1

Hahaha, muszę to powiedzieć, jesteście takimi ciepłymi promyczkami słońca, przebijającymi się przez szare chmury nad moim jestestwem :P Sorry za tą poezję, ale poważnie, miło mi, że zajmujecie moją głowę teraz czymś innym, niż rozmyślaniami :) Ośmielę się zapytać, nie jesteście teraz w pracy?? :P

ocenił(a) serial na 9
sunshine0

Ja jestem właśnie na zwolnieniu dopadło mnie zaplenie płuc... Ależ nie przepraszaj miło jest usłyszec że jest się promyczkiem nawet za to że się pisze na forum :D

ocenił(a) serial na 10
sunshine0

Człowiek wyjeżdża na kilka dni, zostawia forum, a tu takie akcje?
mam 21 - załapuję się na szanse u Ciebie??
jeszcze chyba kwestia lokalizacji, prawda?

mtx

A wpasowujesz się do mojego głębokiego ogłoszenia matrymonialnego? :)
Tak, powinnyśmy założyć osobny wątek z ogłoszeniami :P:P

ocenił(a) serial na 7
sunshine0

A ja,ja też chcę się dołączyć do pozostałych:)