PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724152}

Sezon na miłość

Kiraz Mevsimi
2014 - 2015
8,2 1,7 tys. ocen
8,2 10 1 1715
Sezon na miłość
powrót do forum serialu Sezon na miłość

Jeżeli ktoś gdzieś coś.. Dawać linka :D

Vanessa100

Vanessa Ty agentko ;)

Tak była Pani Fajze - jak Oyku i Ayaz bawili się z dziećmi później byli w domu starców..... to chyba 9 odcinek musze sobie przypomnieć, ale w tym przypadku zbieżność nazwisk przypadkowa :)

Margoargo

Aha ;)
To załóżmy, że Ayaz przez lata spotykał się na boku z inną panią Fajze (młodszej od tej z domu starców :D:D).
I dzięki temu przetrwał małżeństwo z Oyku ;)))

Vanessa100

Przecież już dawno ustaliłyśmy, że Ayazaowi potrzebna jest kochanka, bo taki ciacho się marnuje przy Oyku a zwłaszcza przy jej głupocie ;)
I tak oto w jesieni życia Oyku i Ayaza dowiadujemy się, że Ayaz jak prawdziwy macho miał kobietę na boku ;)

Margoargo

Oyku sama popycha go w ramiona innej kobiety
ona zamiast wymyślać te swoje głupoty powinna się zastanowić jak faceta rozpalić i sex triki szukać w internecie,bo przecież nie ze swojego doświadczenia je znajdzie

madzik_867

Madzik masz świętą rację ;))) Oyku powinna się podszkolić a ona pewnie ucieknie ;)

Już kiedyś napisałam, że brat Oyku wie więcej na temat seksu niż ona. Zresztą w niektórych momentach reagowała jak kosmitka;)))
Przecież "w tych sprawach" nie trzeba być od razu alfą i omegą, ale można mniej idiotycznie reagować na próby pieszczot ze strony Ayaza........

W niektórych przypadkach to mi się normalnie scyzoryk w kieszeni otwierał jak to oglądałam.

To nie jest serial o dziewczynie, która ma 13 lat i jeszcze nie wie co to seks, no darujcie ;)))

Według opisu ma 23 lata tylko mi nie mówcie, że w tym kobieta nawet konserwatywnie wychowana zachowuje się jakby dzieci znajdowało się w kapuście ;)))

Margoargo

W dzisiejszych czasach 13-latki już w ciąże zachodzą. No i porównać sobie ją z taką Oyku,która ma 23 lata i ucieka,bo facet ją pocałować chce,nie wspominając już o niczym więcej...ludzie!
A Oyku naprawde wierzy w bociany i kapusty,tak z tego wynika

Margoargo

hahahaha dokładnie ;))))

Oyku - Czy ty mnie kiedyś zdradziłeś?
Ayaz - Ależ skąd.
Oyku - Na pewno? Bo zawsze mi się wydawało, że dzieci pani Fajze, tej co mieszka obok nas, są bardzo podobne do ciebie.
Ayaz - Wydaje ci się. Nie przeszkadzaj, bo leci Telexpress.
Oyku - Czyli byłeś mi wierny.
Ayaz - Dobra, no zdradzałem cię z nią!
Przecież z tobą się nie dało pewnych rzeczy robić.
A dzieci pani Fajze rzeczywiście są moimi.
I wnuki też nasze wspólne.
Oyku (zbulwersowana) - Jak mogłeś????!!!!!!
Ayaz - Rzeczywiście jak mogłem.
Jak mogłem się z tobą ożenić?!
Do dziś się zastanawiam. A teraz się zamknij i daj mi obejrzeć Telexpress! I nie krzycz, bo znowu ci coś strzeli w krzyżu.

Tak mnie naszło dziś na scenariusze ;)
Muszę z kimś się nimi podzielić ;)

Vanessa100

Spoko my tutaj to już jesteśmy grupa pod wezwaniem ;)

Team z nas świetny;)

Do czasu premiery Sezonu w Turcji wymyślimy trzecią serię nie oglądając drugiej ;))))

Margoargo

:D:D:D:D

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

hhahahahhahaha :D
świetna jesteś

mistrzyniF1

Dziękuję ;)
Wy też jesteście świetne ;)
Mamy potencjał na scenarzystki hitowych produkcji ;)

Vanessa100

No ba jakby nas zatrudnili przy tym serialu to Turcy by przecierali oczy ze zdumienia i jeszcze miasta i wsie tureckie by zamierały na czas emisji serialu.... oglądalność 100 % - no może 99 % zawsze znajdzie się jakiś 1 % nieprzekonany....

Ja sobie myślę, ze my do premiery to dobijemy do 10 000 komentarzy..... i jeszcze gdym miała limit zdjęty oj działo by się działo....

Dobra idę przemieszać marmoladę z jabłek bo się przypali ;)))

Margoargo

Ja się z Tobą całkowicie zgadzam.

Aj, jak się tu dostać do branży scenariuszowej.
Musimy próbować ;)

Dobra, przemieszaj marmoladę z jabłuszek pyszne mmm ;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

nikt by od telewizora nie odszedł gdybyśmy my to pisały :D

mistrzyniF1

Też tak uważam ;)
Tylko nie wiem, co na to cenzura w Turcji czy innych muzułmańskich krajach ;)

mistrzyniF1

tak zgadza się , naprawdę widze tutaj wybuch prawdziwych talentów pisarskich i scenariuszowych;))))
Oj Pani Łepkowska powinna się zacząć nas bać ;)))

Vanessa100

Vanessa może jacyś head hunterzy od pisania scenariuszy również przeglądają takie forum i proszę .....wyhaczą Cię tylko jak już będziesz sławna nie zapomnij o nas ;) przez chwilę.... bo wiesz kto się motywuje i inspiruje ;))) heheheh

a to nie ma brzmieć tak, ze ja chcę listu pochwalnego tak mi się pisze heheheh chyba antybiotyk jeszcze działa i zapach pysznej marmoladki ;)

Margoargo

Hahahahaha bardzo podoba mi się Twoja wizja ;)
Spoko, w razie czego nie zapomnę o Was ;)))

"tak mi się pisze" - fajnie piszesz, uwielbiam nasze dyskusje i wasze towarzystwo :D:D

Vanessa100

Ja też uwielbiam nasze dyskusje , Wasze towarzystwo i jak ćwiczymy nas umysł i jakie jesteśmy kreatywne ;)))

Vanessa100

wiem, wiem, że sobie jaja robisz ;)))
Ale o pierwszym seksie Oyku i Ayaza to mu tutaj książkę napiszemy już niedługo;))
Ponawiam apel do scenarzystów tej telki - przetłumaczcie sobie nasze forum na turecki to się dowiecie jak ma wyglądać hitowa II seria czyż nie mam racji ? ;)

Margoargo

"przetłumaczcie sobie nasze forum na turecki to się dowiecie jak ma wyglądać hitowa II seria czyż nie mam racji ? ;)"

100% racji !
Nasze forum jest kultowe i już w gazecie o nas napisali, więc scenarzyści SNM powinni się z nami liczyć ;)

Margoargo

Jasne że masz rację. Nie wiem tylko czemu oni tego nie rozumieją.
Napiszmy książkę pt jak uwieść Oyku albo jak rozpalić zimną Oyku, albo kiedy oddać się ayazowi.
I rady jak nie być taką cnotką i nie irytować tym innych ludzi

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Dobra Oyku może jest taka jaka jest.. Ale sami wiecie ze na jej miejsce nie da się wyobrazić jakiejś innej dziewczyny.. Po mimo to jaka jest to i tak ja lubimy ..

muzyczeeek

No ja niestety jej nie lubię i się do tego przyznaje. Dla mnie jest najsłabszym punktem tego serialu.
Ale to tylko moja opinia

madzik_867

Madzik nie jesteś osamotniona, bo ja też uważam, że postać Oyku jest najsłabsza, po prostu jej zidiocenie z odcinka na odcinek było najbardziej widoczne, Burcu która jest w wieku Oyku miała czasem odpały, ale tylko chwilowe, a potem zachowywała się w miarę normalnie, a Oyku wszystkiego się boi, trzeba ją za rączkę prowadzić bo o niczym nie zadecyduje sama, ale jak jej coś nie pasuje to pierwsza wrzeszczy zwłaszcza na Ayaza....

Margoargo

I to mnie najbardziej w niej drażni. Głupota ją przerosła i wątpię żeby się zmieniła. Ale o tym wiele razy pisałam, nie chce się powtarzać. Gdyby nie zachowanie Oyku obejrzałabym ten serial bez problemu ale teraz nie mam ochoty. Może zerkne z ciekawości co wymyślą tylko nie wiem ile wytrzymam

madzik_867

Dokładnie tak mnie też strasznie drażni jej głupota już to kiedyś napisałam, że gdyby głupota Oyku mogła latać ona sama byłaby odrzutowcem ;)

Ciekawi mnie ta druga seria, ale jak pomyślę, że w zachowaniu Oyku niewiele zmienili, to oglądanie tego serialu zamiast przyjemnością będzie drogą przez mękę ;)

Już nie podoba mi nie to co zrobili w ostatnim odcniku, kłótnie Sibel I Ilkera, intrygi Seymy , czy to znowu będą odgrzewane kotlety...... do inauguracji II serii jeszcze 2 tygodnie , mam nadzieję, ze rozwieją nasze wątpliwości i domysły .....

Z tego co się orientuję, to premiera będzie w sobotę heheheh idę wtedy na wesele, więc oglądać będę po fakcie i pewnie pierwsze poczytam Wasze komentarze ;)

Margoargo

A tak mnie naszło po obejrzeniu Kiralik ask .... ci Turcy są dziwni przez 13 odcinków gonią króliczka ;) czyli mają zamiar zostać parą.... jeden odcinek kiedy miłość bucha jak żar z pieca, po czym plagi tureckie czas zacząć .... czyli para rozstaje się .... przeżywają, płaczą i cholera najgorsze, że nie wiem o czym gadają hehehehe

Ale powiem Wam, że Omer przytulał i całował Defne po ramionach, a ona reagowała normalnie a nie jak kosmitka ...... to tak na koniec, żeby dołożyć sezonowi ;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

:D

aż jeden odcinek byli razem? wow :D

mistrzyniF1

I to jeszcze nie cały ..... może wszystkie 2 dni razem i szlag trafił uczucie ..... to znaczy sprawy zewnętrzne ....
teraz będzie dramatu pewnie znowu 13 odcinków.... czyli walki o tę miłość.... Turcy z jednej strony intrygują , a drugiej są schematyczni to bólu ;)))

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

schematyczność to ich problem, widać, jak się widziało więcej niż 2 produkcje ;)
a ja osobiście nie cierpię jak para się w kółko schodzi i rozchodzi, bo to nie miłość jest, tylko oszustwo jakieś
w normalnym życiu w miarę zakochani ludzie są razem, na dobre i na złe, jak to Marcin Kaszuba powiedział ostatnio ;)

mistrzyniF1

Masz całkowitą rację ;)

Mogli ich potrzymać w tej euforii parę odcinków, ale oczywiście nie ..... parę chwil szczęścia i dawaj plagi tureckie czas zacząć....

Mnie to też wkurza ok mogą być kłótnie , niedomówienia , ale od razu stawiają sprawy na ostrzu noża i rozstanie....

Oglądałam wczorajszy odcinek o mnie się nie martw - Krzysiek rządzi ;))) ale Kaszuba z tymi motylkami też dobry był ;)
Ale napiszę Ci jeszcze coś straszny mają bałagan na tym forum "o mnie się nie martw" wątek go wątek chaos totalny , albo tylko mi się tak wydaje ;))
Mistrzyni dziękuję Ci , że zakładasz tutaj i na kontrakcie większość wątków i przynajmniej mamy porządek ;))))

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

a nie ma za co :D prowokuję was do konwersacji, aż wam się limity kończą ;)
ja nie lubię kłótni w serialach, bo często są tak bardzo przerysowane, że żal oglądać.
nigdy nie potrafią się kłócić mniej niż kilka minut, jak to normalnie bywa, i jeszcze potem z 10 odcinków ze sobą nie gadają.... jakbym chciała sobie kłótnie oglądać, to bym sobie ciotke odwiedziła, a nie chce ;)

a co do OMSNM, wydaje mi się że mają tam w miarę rozplanowane, choć chyba trochę nie pilnują przeskoków czasowych, i nie zgadza mi się wątek z jedynakiem Marcinem, bo przecież w drugim sezonie jakaś tam kuzynka była, ale on był dla niej wujkiem, więc... nie ważne ;D ważne że jest fajnie ;)

mistrzyniF1

No tak " O mnie się nie martw " jest na razie, przynajmniej dla mnie jedynym serialem polskim, który można oglądać, resztę odpuściłam, bo mnie drażnią. Nawet nowe produkcje TVNu jakoś do mnie nie przemawiają ;)))

Jak już na dobre rozkręci się II seria sezonu na miłość to mi się ograniczenia filmwbu skończą ;))) oj będzie szaleństwo, albo obniżę loty ;)))

Za 2 tygodnie już dowiemy się co Turcy wykombinowali w pierwszym odcinku II serii , coś czuję, że będzie się działo.
Chyba musimy przeprowadzić jakąś kampanię, żeby nam jednak ktoś tłumaczył to z tureckiego co myślicie, bo zanim przetłumaczymy to z rosyjskiego to osiwiejemy .... z domysłów;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

znowu się dyskusja rozgrzeje :D
w domysłach jesteśmy dobre, ale niestety najczęściej sprawdzają się tylko te negatywne :D

a O mnie się nie martw jest dla mnie dosłownie arcydziełem seriali obyczajowych ;>
nie widziałam jeszcze drugiego tak świetnego serialu, nawet za granicą :D i mam nadzieję że zostanie taki do końca, bo to różnie bywa, same wiemy ;p

mistrzyniF1

Zawsze możemy też wydać komiks z naszymi historyjkami ;))
Narysowani Oyku i Ayaz, a w chmurkach napisy ;))

Vanessa100

Świetny pomysł komiks pójdzie jak świeże bułeczki ;) Z taką inwencją twórczą nie widzę innej możliwości;)))

Margoargo

W 48 odcinku Ayaz dostał sms-a, że wygrał bilet do Los Angeles na rozdanie nagród Emmy.
Myślałam, że to tylko w serialu, a Serkan naprawdę tam był:
https://instagram.com/p/74L-rEmPCg/
https://instagram.com/p/736krAGPB5/

I jakaś dziewczyna z nim poleciała, która wygrała konkurs
http://www.fotosik.pl/zdjecie/79851e50144d0971

Jej sukienka niezbyt mi się podoba
http://www.fotosik.pl/zdjecie/dbe8342676221f40

Vanessa100

Łał Serkan ciacho nie z tej ziemi.... mrr super wygląda na tej gali ;)
Masz rację sukienka tej dziewczyny totalna porażka... te majtki co ma pod spodem wyglądają jak reformy w PRL - u heheh tak mi się nasunęło ;)))
Już lepiej by wyglądało jakby miała coś na kształt spódniczki:)

Margoargo

Tak, te majtki koszmarne ;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

a to szaleniec :D
kobietka ładna, ale tak sukienka... koszmar
w PRLu lepsze mieli ;p

mistrzyniF1

A wiedziecie ze na www.telenowele.fora.pl/ piszą że powstała taka plotka, że jutro miałby się pojawić kolejny zwiastun - Ciekawe ile w tym prawy co o tym myślicie ?

ocenił(a) serial na 8
buterfly

możliwe ;)
trzeba śledzić oficjalną stronę foxa :D chociaż nie wiem czy to nie za wcześnie

mistrzyniF1

Na foxie na razie powtórzony ten sam zwiastun tylko z konkretną datą 3 października sobota 20.15

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

pożyjemy zobaczymy :D
za to już niedługo nowy odcinek Kontraktu :P

mistrzyniF1

Chciałaś napisać jutro ;)

mistrzyniF1

Oj coś jesteś pesymistycznie nastawiona do sezonu na miłość a ja Ci tak pięknie ;)))) przetłumaczyłam z tureckiego datę premiery pierwszego odcinka hehehe chyba się fochnę jak Oyku - hahahaha - żartuję oczywiście ;))))

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

hahahahaa :D
myślałam że to w środę premiera, dlatego napisałam niedługo :P
już mi się dni chrzanią

w sumie to nie mogę się doczekać aż zobaczę Serkana w całej okazałości :)

mistrzyniF1

No ba, Ayazoholizm powróci z siłą tsunami ;)))
Avatary pójdą w ruch i wątki serialu znowu rozgrzeją forum do czerwoności.... wtedy chyba będą już o nas nie tylko pisać w świecie seriali ale zasięg możemy mieć ogólnopolski ;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

już widzę te posty: "Ayazoholiczki chcą Ayaza na Pulsie" :D
może Oyku zmądrzeje w końcu.....
.

.

.

.

.

.

ŻART XD