Moim zdaniem na +, że nie jest w 100% książką. Kto chciałby oglądać dokładnie to samo co się czyta i przewidzieć wszystko? Na pewno nie ja, więc mi się to podoba. Muzyka to po prostu miodzio.
W drugim sezonie na prośbę fanów będzie więcej "momentów" Saphael (Simona i Raphaela). W książkach Simon jest 100% hetero, ale dla fanów w serialu zmieniają, że jest pansexualny, potwirdzone info co mnie osobiście cieszy :D
łączenie Simona i Raphaela to już przesada moim zdaniem...
Alec i Magnus w zupełności wystarczą.
Saphael może być dobry, zwłaszcza po akcjach z pożyczaniem garniaka Raphaela :P Ale zaciekawiło mnie słowo PANSEXUAL użyte przez twórców serialu i dowiedziałam się czegoś interesującego :)
Otóż - "Panseksualistę pociąga człowiek. Po prostu człowiek, bez względu na jego płeć fizyczną, tożsamość płciową czy orientację seksualną. Takie kryteria dla panseksualisty nie istnieją. Ludzie identyfikujący się jako panseksualni są najczęściej otwarci, ciekawi świata, chętnie eksperymentują. Niekoniecznie mają dużo partnerów seksualnych – przeważnie po prostu nie wykluczają nikogo."
Czyli naszego Simona będą pociągali ludzie. Różni ludzie. Clary. Izzy. Jace? Alec?! xD Haha umarłabym, gdyby Simon zalecał się do Jace'a xD
hahah też dzięki temu poznałam coś nowego :D Nie wiem, ale potwierdzone info, że ma być więcej momentów z tą dwójką zobaczymy jak wyjdzie, prace nad 2 sezonem już się parę dni temu zaczęły, pierwszy odcinek już nakręcili xD
Hah do Aleca wątpię że Magnus by pozwolił, z Jacem już coś było (głównie szarpaniny xD) ale normalnie umieram z ciekawości jak to wyjdzie z Raphaelem ^^