Czy ktoś nie myślał o tym ażeby założyć Polskiego twittera Sherlocka ? . Brytyjczycy i inni już mają . Potrzebne będą postacie :
Sherlock oczywiście
John Watson
Jim Moriarty
Inspektor Lestrade
Pani Hudson
Mycroft Holmes
Irene Adler
Molly Hooper
Sarah
Sierżant Sally Donovan
Anderson ?
Gdyby ktoś był chętny proszę tu pisać :)
Na razie napiszmy do Kamila że musi być codziennie albo chociaż co dwa dni . A jak się nie dostosuje to zmieniamy aktora :)
No to zobaczymy...ja by mu dała trzy dni na podjęcie decyzji... i zaczełabym w rzie czego szukać jego zastępcy/następcy bo mogą przecirz dwie osoby g prowadzić, jakby jedna nie mogła to druga by piasła
No racja . Pisał że we wtorek będzie . No ale nie był , a dziś niedziela . Przed 3 sezonem chcę żeby Sherlock chociaż 'umarł' i przez tydzień dwa się nie odzywał . Ale jakoś tuż przed premierą 3 .
No ale zeby nie mogl na piec minut wpasc na fw zeby powiedziec co sie z nim dzieje?
Trzeba popytać czy nie zechciałby ktoś , ale szczerze to Kamil nie był taki zły
Wiem o tym, mi on jako Sher bardzo odpowiada, szkoda tylko, ze tak ciagle go ni ma
I co? Ostatecznie, jeśli okaże się, że nikt nie chce nim być, ja mogłabym chwilowo przejąć tę rolę... ale tylko chwilowo, albo tylko jako zastępca
napisałam do niego na filmwebie ale nie odpisuje , spróbuje napisać jeszcze na twitterze
yh.. ;/ ja bym nie czekała już, wystarczająco czekamy (tak myślę). szkoda tylko, że ni będzie kontynuacji do tamtych postów..
Cześć,
przeniosłam się do odpowiedniego wątku - uważam, że nie powinnyśmy poruszać tematu Twittera w innym temacie niż do tegoż przeznaczonym. Usiłowałam odpowiedzieć Ci na wiadomość prywatną, jednakże bardzo nieudolnie, masz zablokowaną tę możliwość.
Myślałam nad Twoją propozycją. Wątek czytałam już jakiś czas temu, jednak przyznam, że w Waszych dyskusjach nie dobrnęłam do kilku interesujących mnie kwestii.
Po pierwsze, chciałabym żebyście podały mi link do jakiegoś konta - na przykład Watsona i dawnego Sherlocka. Chciałabym się zapoznać ze sposobem, w jaki utożsamiacie z postaciami - muszę sprawdzić, czy się w tym odnajdę. Szukałam linków, ale przez kilka stron umawiacie się, jakie mają być i ostatecznie... Chętnie zobaczyłabym także profil brytyjskiego odtwórcy.
Po drugie: jak częstej aktywności ode mnie oczekujecie?
Po trzecie, rozwiewając wątpliwości, które dzięki kilku natarczywym końcówkom w tej odpowiedzi powinny być już rozwiane: jestem dziewczyną. (;
Po czwarte, w którym momencie w filmie się znajdujecie? Pomijacie upadek Sherlocka (najwygodniejsze)? Uznajecie, że wrócił? Jeszcze do tego nie doszło?
a więc krótko, zwięźle
konto Johna - twitter com/ex_Army_Doctor
jak częstej aktywności? ja (osobiście) rozumiem brak czasu i te sprawy, ale ostatni Sherlock nie odzywał się od 12 maja i uważam, że to przesada.
jesteśmy na Blind Banker i raczej nie pomijamy upadku Sherlocka, ale z tego co wiem to chcemy by jakoś tak na około 2 tyg. przed 3 sezonem SH zamilkł (że niby nie żyje).
Dzięki za odpowiedź, cierpliwość i gotowość!
Może Wasz obecny Sherlock już spadł z Bartłomieja, tylko zapomniał Wam powiedzieć (w końcu to Sherlock, prawda?). ;P Jasne, 12 maja to dosyć odległa data. W przypadku rezygnacji lub dłuższej przerwy należałoby Was jednak o tym uprzedzić. Nie oczekujecie pisania w konkretnych porach lub niewiarygodnie regularnych odpowiedzi?
Bankier? To zaledwie drugi odcinek. Próbujecie odtworzyć fabułę odcinków?
Okej, dlaczegóż odtwarzający rolę Johna pisze czasami jako kobieta i wypowiada się na tematy niezwiązane ze swoją rolą?
Czasami jak jest nas mniej, to rozmawiamy na luzniejsze tematy. Nie probojemy odtworzyc odcinkow slowo w slowo, bo nawet by nam to nie wyszlo... Jest to w zasadzie luzna interpretacja wydarzen w serialu.
"Nasz" Sherlock to Virgin_SH.
Raz jakoś samo tak wyszło że gadlismy nie odgrywając swoich roli. ale z reguły piszemy jako oni
Raz jakoś samo tak wyszło że gadlismy nie odgrywając swoich roli. ale z reguły piszemy jako oni
Mniej więcej John Molly pani Hudson Sally jesteśmy po 20 ewentualnie 21 . Z tego co też widzę to Irene i Kate też są , starszy Holmes i Greg też do czasu do czasu są . Ale są :)
Jak widzę to wszystko zostało wyjaśnione . Jeśli chodzi o pisanie jako kobieta to wybacz ale jestem przyzwyczajona do żeńskiej formy gdy piszę , ale na czas Johna zmieniam , także jak cię to uraziło to wybacz . A tematy niezwiązane z Sherlockiem , wyjaśniam że go przeważnie nie a pisanie słowo w słowa tak jak już napisała Orlica to głupota .
Także jeśli miałabyś ochotę to byłoby super (płeć nie gra roli ) . :)
co tam płeć, i tak wychodzi na to że prawie wszystkie role odgrywa płeć piękna ^^
w sumie ujmę jednak, że płeć żeńska, bo i niektórzy mężczyźni są w tych czasach piękni.
Rozumiem, dziękuję.
,,Uraziło" to określenie wywołujące odrobinę zamętu i nieporozumień. Bardziej: ,,zaskoczyło".
W żadnym wypadku nie pytałam o dokładne odtwarzanie, chodziło mi bardziej o naśladownictwo, utrzymanie bliskiego związku z fabułą. Pytałam, ponieważ innym wyjściem byłoby przemilczenie treści serialu, pozostawienie jej obok jak nieraz robią twórcy fanfiction. Niekoniecznie musiałoby to doprowadzić do zmian oryginalnej fabuły. W każdym razie rozumiem.
Zastanawiałam się nad propozycją, jednak obawiam się, że nie do końca odpowiadają mi ,,zasady gry" lub bardziej ich brak. W profilach panuje duży bałagan. Napisałam długą odpowiedź z przykładami tego, co moim zdaniem jest błędem w Waszym odtwarzaniu ról, jednak będzie lepiej, jeżeli zwyczajnie odmówię. W końcu to Wasza zabawa, nikt mnie o sugestie nie prosił, jedynie złożyłyście propozycję, nieprawdaż? Dziękuję za poświęcony mi czas.
A i jak to nazwałaś brak zasad to nie do końca prawda . Wiem o co chodzi ale nie zgadzam się z tym . A po drugie nikt nie skarżył się na razie że coś mu nie pasuje . Dziękuje i żegnam .
PS: Gdyby ktoś miał listę skarg i zażaleń proszę składać ją do mnie . Spróbuję coś poradzić :p
Jatak sobie pomyslalam czy by nie zrobic jakiejs listy z zasadami... co wy na to?
może i jest czasem lekki chaos, tak widzę to. Ale jak już mówiłam, nie mam jakiś specjalnych koncepcji. Dostosuję się do zasad jeśli będą, jeśli nie to też będzie super ;)
Jeśli chcecie to możemy coś ustalić . Dla mnie nie przeszkadza jak jest aktualnie więc jeśli ktoś ma jakieś zasady które chce wprowadzić to piszcie .
Wgl fajnie by było gdybyś się już dzisiaj zalogowała, bo naprawdę wątpię, że on jeszcze sie pojawi
Wyjeżdżam (jak już pisałam) nie bedzie mnie do soboty.
Jim-nikomu nic nie mowiac wyjezdza.
Anderson-urlop z zona.
Do zobaczenia! ;)
Od mojej siostry dowiedziałam się o braku głównego bohatera więc jeśli nikt nie ma nic przeciw to mogła bym spróbować na jakiś czas się w niego wcielić choć nie wiem jaki będzie skutek i mam nadzieje że nie zawiodę
na razie nie ale zgłaszałam się na Mary Morstan ale to dopiero potem z resztą jak jestem SH to nie wiem czy jest sens być też nią