jak mozna sie zachwycac tym serialem----- pelnym bezsensowych zwrotow akcji, stucznie nakrecana fabula .... typowy dla amerykanow serial czyli po prostu tragiczny ... obejrzalem na kacu 4 odcinki bo nie mialem co robic i sie znudzilem kompletnie... juz ja mialem ciekawsze przygody w knajpie niz majkel ..w wiezieniu
a ci zli kolesie t-bag ojej strach sie bac:)
abruzi uu mafia :)
a murzyni nie sa nawet murzyanmi z prawidzwego zdazenia tylko takie pokemony :)
w prawdziwym wiezieniu dla mordercow klawisze za mocno sie nie zblizaja do wiezniow bo moga dostac kose czy cos co to dla wieloletniego mordercy zabic klawisza wow jeszcze rok do dozywocia a tutaj jak jedna wielka rodzina:Dciekawe czy wigilie tez razem spedzaja i dziela sie oplatkiem:)
a jeszcze majkel --- co te kobiety w nim widza( poozdrowienia dla marty i tak tego nie przeczyta:) zwykly przecietniak z beznadziejnym tatuazem :)koles pierwszy lepszy z ulicy----- a co do liczby sezonow w 15 synalek majkela i doktorki ucieka ze zlobka-- fabula i tak robi sie coraz glupsza ,wiec moze przejdzie
Najpierw do Patryka a skad ty kurna mozesz wiedziec jaki jestem z postow psycholgiem jestes:0 czy frajerem co podaza za calym stadem i ma identyczne zdanie jak wszyscy sorry nie mozna miec juz innego zdania jak inni bo sie jest zakompleksionym i tak dalej wyluzuj...popij bebiko i sie uspokoj maama kaszke ci podgrzeje i dalej na czatach bedziesz mogl twardziela zgrywac z kolegami z przedszkola zgrywać:)
ZAkonczmy temat wiezienia, prosze kogos z tych co wypowiadaja się o tym serialu obejrzyjcie jakis dokument cokolwiek co jest zgodne z prawda, a nie durny serial...
Majkel i zazdrość o niego--kocham juz tego typu posty poprostu uwieliam ...yeah ideal faceta z tatuazem z henny, beznadziejnie zakończonym pod szyją...te mieśnie, spojrzenie, nic tylko ocierac sie o jego plakat pewna czescia ciala, nie 13 tak to lubicie:D wasz idealny nie spelniony partner ze snow, wasz ksiaze....i oczywiscie el mariacziego tez:)
nie jestem zazdrosny o tego wacka, poprostu dla mnie jest beznadziejny:D
i na koniec temat Alkoholu czyli wszyscy co chodza do knajpy sa alkoholikami ...acha... i jak powiedzialem ze ogladalem na kacu, to znaczy ze chleje codziennie ...acha... bo ty tak powiedziałas to znaczy ze jestem alkoholikiem, chuliganem, narkomanem,okey luzik
pozdrawiam wszystkich licze na jakos riposte----gramatyka i zazdrosc slabo...cos weny nie macie...
Ja kolego jestem oryginalny i kreatywny ( o ile znasz znaczenie tych słów ) Otóż żebyś wiedział, że po sposobie wypowiadania się ludzi można stwierdzić co sobą reprezentują. Jeżeli chodzi o zakompleksienie - ha i kto to mówi ... rżniesz frajera, nie masz stosownych argumentów do dyskusji, piszesz pierdoły, że nie nawidzisz serialu ( wpłyną na twoje życie ? nie sądze ) -- to by przemawiało ze jakimś gimnazjalistą.
A może tak szczerze przyznałbyś się tu na forum jakim to wiekiem grzeszysz ? Teksty typu "popij bebiko .. mama kaszke ci podgrzeje" jakoś do mnie nie trafiają ... typowka gadka szczenaika z podstawówki.
Ja rżne frajera ? Nie to poprostu Ty wypowiadasz się nie agumentując niczego.
Czepiasz się szczegółów a tak naprawde konwersacja z Tobą nie ma najmniejszego sensu .. bo i tak będziesz ustawał za swoimi pseudo ideologicznymi podglądami na temat "amerykańskich filmów"
Rozumiesz Ty w ogóle założenia serialu ? Wiesz co to za gatunek filmowy ? Jak już takiego chojraka rżniesz to powinienneś wiedzieć, że serial opiera się na wzmiankach, przekrętach etc ... Gdyby nie było ciągłych zmieniających sięwatków to PB stałby się monotonnym thrillerem !
Co do Majkela ... no cóż też po części śmieje się z wielkich hot "14" które uwielbiają tego aktora... no ale taka już jest kolej rzeczy ... siksy szaleją szaleją potem się znudzi ...
]Co do charakteryzacji gł bohatera - to nie jest zależne od aktora lecz od roli jaką gra.
oj człeku, ciężki z Ciebie przypadek ... nawet jeśli Twoje argumetny dotyczące beznadziejności tego serialu byłyby prawdziwe ( w co wątpie) to o co Ci wogóle chodzi? boli Cię to że innym się podoba takie coś? że potrafią czerpać jakąkolwiek radość oglądając taki serial? że "laski" sikają na widok majkela? może chciałbyś żeby inni myśleli tak jak Ty, żeby dla nich jedyną rozrywką było picie a dziewczyny tylko o takich marzyły jak Ty ... nie sądzisz że to śmieszne? każdy ma swój gust, każdemy się co innego podoba ale chyba właśnie po to znamy takie pojęcie jak tolerancja (czego Tobie dobitnie brakuje). nawet jeśli założymy że to Ty masz racje, że to wszystko co piszesz jest prawdziwe to i tak robisz z siebie głupka, bo jak by nie paczył człowiek w miarę inteligentny potrafi uszanować zdanie innych ("szczególnie tych głupszych") oraz przyznać się do błędu ... czytając Twoje odpowiedzi tego nie zauważyłem. nie wiem czy jesteś zazdrosny o popularność "majkela", nie wiem ile pijesz, nie wiem czym się zajmujesz itp ... i dlatego daleki jestem do oceniania Ciebie, ale spójrz z boku (jeśli potrafisz) na to co piszesz. po co tak uparcie probujesz udowodnić, że ten serial jest "beznadziejny". chcesz być inny niż ktoś kto "podaza za calym stadem i ma identyczne zdanie jak wszyscy"? chcesz być oryginalny? ok, może tego potrzebujesz, może po prostu taki jesteś, ale dla własnego dobra nie stosuj tej filozofii na codzień. owszem, warto mieć swoje zdanie i go bronić, ale trzeba też umieć ustąpić i przyznać się do błędu. "nie musimy się kochać, wystarczy że będziemy się szanować".
P.S. wracając do prisona, serial jest ok, ma swoje mankamenty (jak każdy) ale wystarczy umieć go oglądać, albo wiedzieć po co się to robi. według mnie szkoda życia na robienie czegoś co się "nienawidzi". lubisz pić, rób to. masz "za dużego" na ubranka, rób bez albo znajdź "duża dziurę". lubisz bary, kup sobie jakiś. nienawidzisz "majkela" nie pacz na niego. to takie proste ... pozdrawiam
Ja kolego jestem oryginalny i kreatywny ( o ile znasz znaczenie tych słów ) Otóż żebyś wiedział, że po sposobie wypowiadania się ludzi można stwierdzić co sobą reprezentują. Jeżeli chodzi o zakompleksienie - ha i kto to mówi ... rżniesz frajera, nie masz stosownych argumentów do dyskusji, piszesz pierdoły, że nie nawidzisz serialu ( wpłyną na twoje życie ? nie sądze ) -- to by przemawiało ze jakimś gimnazjalistą.
A może tak szczerze przyznałbyś się tu na forum jakim to wiekiem grzeszysz ? Teksty typu "popij bebiko .. mama kaszke ci podgrzeje" jakoś do mnie nie trafiają ... typowka gadka szczenaika z podstawówki.
Ja rżne frajera ? Nie to poprostu Ty wypowiadasz się nie agumentując niczego.
Czepiasz się szczegółów a tak naprawde konwersacja z Tobą nie ma najmniejszego sensu .. bo i tak będziesz ustawał za swoimi pseudo ideologicznymi podglądami na temat "amerykańskich filmów"
Rozumiesz Ty w ogóle założenia serialu ? Wiesz co to za gatunek filmowy ? Jak już takiego chojraka rżniesz to powinienneś wiedzieć, że serial opiera się na wzmiankach, przekrętach etc ... Gdyby nie było ciągłych zmieniających sięwatków to PB stałby się monotonnym thrillerem !
Co do Majkela ... no cóż też po części śmieje się z wielkich hot "14" które uwielbiają tego aktora... no ale taka już jest kolej rzeczy ... siksy szaleją szaleją potem się znudzi ...
]Co do charakteryzacji gł bohatera - to nie jest zależne od aktora lecz od roli jaką gra.
Patryk bo zaczynasz powoli łapać o co mi chodzi, hot "14".....
Prowokacja jest kluczowym słowem co do tego tematu :)
Mam 23 lata tak, poza tym:)
Zajob - jeśli myślisz, że jesteś zabawny to ci gratuluję. Ty chyba masz człowieku problemy z myśleniem. O aktorze grającym Scofielda, wspomniałem bodajże w jednym zdaniu. Nigdzie nie napisałem, że serial ten podoba mi się właśnie ze względu na tego aktora. Także porównując mnie do gówniar, które się nim podniecają pokazujesz już po raz kolejny, że nie potrafisz wyciągać wniosków z tego co przeczytasz. Ośmieszasz się swoimi płytkimi docinkami. Na przyszłość zastanów się dwa razy zanim wyślesz jakiś post.
Jak napisał Patryk, chyba rzeczywiście masz problem ze zrozumieniem założeń "Prison Break". A przecież to taki prosty, amerykański serial...
"Prowokacja jest kluczowym słowem co do tego tematu :) "
Hehehe Zajobek zaczyna się tłumaczyć...
Widzę, że zaczyna do ciebie docierać jakim jesteś durniem.
czekasz na ripiste ? chlopie twoja ostatnia wypowiedz mnie utwierdza w przekonaniu ze w takich forach jak to w wiekszosci przebywaja durni ludzie ktorzy przedstawiaja cholernie glupie argumenty :/ serial jest dla zabicia nudy to nie ma byc film ambitny chcesz to sobie obejrzyj jakis ambitny ale pb to typowo rozrywkowy serial i nie wiem czego ludzie czepiaja sie jakis malych szczegolikow widocznie chca sie wykazac co jednak i tak zle im wychodzi...tutaj z tego co widze odbywa sie kretynska dyskusja w debilami w roli glownej gdzie nie wazne sa normalne argumenty na temat filmy tylko glupie podteksty wzgledem filmu...
nie czytalam wszystkich postów, ale pierwszy i 3 ostanie ;P
no i zgadzam sie z autorem tamatu ;P
wszyscy wokolo mnie zachwycaja sie tym serialem, to pomyslalam - kurde to rzeczywiscie musi byc cos zajebistego. ogladnelam tez jakies 3-4 odcinki i dalej nie moge dosc do tego co w tym prisione jest takiego rewelacyjneg... ani to ciekawe, ani fascynujace... nudne, nic sie nie dzieje, brak emocjonujacej akcji...
co do aktorów... eghhm.... Miller to chyba najgorszy aktor jakiego widzialam... i nie mowie wcale o jego wygladzie, ze mnie nie podnieca itp, ale o jego "zdolnosciach"... non stop prezentuje tylko jedna mine, nie potrafi wyrazac uczuc, jest sztuczny i nie nadaje sie do tej roli wg mnie... taka biedna niunia z niego ;P
no ale to moje zdanie, gusta sa różne; dla mnie rzadzi BSG i Rome.
no i kaca nie mam, zeby nie bylo :D
jak ci sie nie podoba to poprostu nie ogladaj i sie nie wypowiadaj na forum tego filmu bedziesz mial problem z glowy.
pozdro..
to nie oglądaj na kacu:). według mnie serial jest suuper. pozdro dla reszty fanów
Jakiś Ty inteligentny, aż nię świecisz!!! Najpierw naucz się pisać zanim zaczniesz takie pierdoły gadać...
Majkel,... ha ha ha!!! Człowieku co Ty wiesz o więzieniu amerykańskim!!! Nawet po angielsku pisać poprawnie nie umiesz!!!!!
Obejrzałeś na kacu cztery odcinki...?! Przecież ten film jest taki kiepski, czemu obejrzałeś aż cztery?!?!?!!?!
Co do Deep'a i Pitt'a to zgadzam się z Toba całkowicie. Co do Millera, no to powiem tak: za wcześnie aby go oceniac tak negatywnie. Deep zanim dochrapał się opinii dobrego aktora też wiele krytyki wysłuchał (głównie dlatego, że jest ładniutki), poza tym też zaczynał w serialu. Naprawdę ciężko jest być utalentowanym przystojnym aktorem. Jak jest się nieatrakcyjnym, to jakoś łatwiej o lepsze recenzje. A co do Millera, zagrał według mnie całkiem nieżle z Hopkinsem i Kidman w "Piętnie", poza tym nic więcej nie potrafię powiedzieć, bo dopiero zaczyna. Z drugiej strony nie przesadzajcie, mimikę ma zdecydowanie lepszą niż Arnold (pan gubernator Kalifornia), może się chłopak jeszcze całkiem nieźle wyrobi w tej branży :))
Pozdrowieonka dla przedmówcy
P.S. Wyluzuj troszkę, to tylko aktor :)
To nie jest aktor... To aktorzyna... A już na pewno nie tylko aktor, bo jest aktor jest najważniejszym elementem scenariusza, w ogóle filmu...
Taka mała poprawka: Depp, nie Deep... Bez obrazy oczywiście...
On nie jest utalentowany, ani młody. Ma już chłopaczyna na karku 35 lat i naprawdę niczym się nie popisuje.
Gdy usłyszałem, że Brando bierze Deppa, jakby pod swoją opiekę, to już wtedy wiedziałem, że Johnny nie będzie przeciętnym aktorem, że będzie aktorem niepowtarzalnym, świetnym... I tak się zaiste stało...
U Millera nie widzę żadnej perspektywy - typ nie ma za grosz talentu, charyzmy, a poza tym, tak szybko nie wykaraska się z tego gówna (czyt. Prison Shit)
O Arnoldzie nie rozmawiajmy lepiej, bo to temat na większą impre. Facet jest technicznie słaby, jak barszcz, ale trzeba mu oddać, że wpisał się do annałów historii. Te słynne teksty z Predatora, cały Terminator - to już dla wielu klasyka. Dla mnie to gość pokroju Stallone'a - tzn. aktor z niego nie był i nie będzie, ale hołd należy mu złożyć...
Pzdr...
Za literóweczkę to ja przepraszam (nie wiem skąd te dwa e mi sie wzięły). Co do Arnolda to oceniam tylko i wyłącznie kunszt aktorski a nie wkład w rozwój kinematografii w ogóle, rzeczywiście miejsce swoje w historii ma, i to ważne miejsce. A co do Millera, to będę obstawiac przy swoim, gra postać pozytywną, i w zasadzie w tej chwili jest aktorem jednej roli (poważnej). Mam nadzieję, że kiedyś powierzą mu rolę jakiegoś skur...syna. Dopiero wtedy, moim zdaniem, będzie go można ocenić. A w PB, po prostu pasuje do roli, gratulacje dla osoby odpowiedzialnej za casting.
Ponowne serdeczne pozdrowionka
wentworth (chyba dobrze napisalem) ma to szczescie, ze w roli linca zostal obsadzony dominic purcell. a na tle tego jegomoscia, o facjacie umyslowo uposledzonego dresa, kazdy aktor wydaje sie niezly. ba, obsrany kij mialby szanse na oskara dla najlepszego aktora, gdyby jakims cudem pretendowal do tego tytulu, konkurujac wylacznie z p. purcellem. dlatego nie powinna Cie dziwic obojetnosc na brak umiejetnosci aktorskich p. millera. obok dominica jest po prostu rewelacyjny.
Jak ci się nie podaba to nie oglądaj. Obejżałam calą pierwszą serię i część drugiej(16 odcinków). Serjal jest spoko(chyba że ktoś się zalewa w trupa i potem na kacu nie łapie wszystkicz bodźców ze środowiska,a co dopiero z telewizji, ale to muszą być poszczególne przypadki, których musisz dyć przykładem). Wiesz co ci powiem - weż sobie przed oglądaniem coś na kaca, podobno sok z kiszonych ogórków jest skuteczny, i nie marudź, albo idz sobie do knajpy na spotkanie ze swoimi przygodami i butelką.
hahha.... on jest żałosny..;p ale to nie wazne... napisał to zeby nas podemerwowac i juz.. ;] najwazniejsze jest to ze my i tak wiemy lepiej! Nie warto przejmowac sie tak pustym człowiekiem ;/
Pozdrawiam faaanow PB ;*:*
hehe a "ja" to dopiero nazwa Qrde naprawde dlugo nad tym myslales??? zeby sobie taka nazwe dac?? wiesz Wentworth czy jakos tak (sorki jezeli przekrecilem) to bynajmniej jest jakos pomyslane i jakos brzmi bynajmniej byl orginalny a nie to co "ja" ten wermuth oznacza bynajmniej ze czlowiek sie czyms interesuje a sorki ale ty tu poprostu stajesz sie tak samo pusty jak ten zajob11 ktory jest tak samo pusty
Bynajmniej: ?wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)? np.
Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.
Z miłością bynajmniej się nie taił.
*
bynajmniej I ?partykuła wzmacniająca przeczenie zawarte w wypowiedzi, np. Nie twierdzę bynajmniej, że jest to jedyne rozwiązanie.?
*
bynajmniej II ?wykrzyknik będący przeczącą odpowiedzią na pytanie, np. Czy to wszystko? ? Bynajmniej.?
Nie używaj słów, którego znaczenia nie znasz - "Bynajmniej".
"stajesz sie tak samo pusty jak ten zajob11 ktory jest tak samo pusty" - pozostawię to bez komentarza - niech Twoją głupotę ocenią inni.
Mój nick jest łatwy do zapamiętania, w przeciwieństwie do Twojego...
Poza tym, w Twojej wypowiedzi jest kilkanaście błędów ortograficznych, stylistycznych, fleksyjnych, językowych oraz logicznych. W dodatku, nie masz zielonego pojęcia o kinie, a Twój wiek to mniej niż 15 lat...
Innymi słowy, nie mamy, o czym dyskutować...
Dziękuje za rozśmieszenie mnie Twoimi grafomańskimi, bezsensownymi wypocinami i żegnam!
hej po pierwsze to uzywam slow ktore znam a po drugie to wcale nie mowilem ze jestem dobry z polskiego wiec o to sie nie czepia a ty co jakis nauczyciel polskiego jestes czy co??? sorki ale wiesz moje bledy owszem sa bo jak wczesniej wspomnialem nie jestem dobry w tych sprawach no ale coz nie kazdyjest taki swietny jak ty
Wobec tego, jak nie wiesz, co oznacza dane słowo, to go nie używaj. Ogranicz się to węższego zasobu słownictwa...
Wydaje mi się, że owe "bynajmniej" pomyliło Ci się z podobnie brzmiącym "przynajmniej"...
Proponuje również, żebyś wyrażając swoją opinie, nie urażał drugiego człowieka, gdyż doprowadza mnie to do szewskiej pasji...
Poza tym - ok - potrafisz się opanować i przyznać do błędu, a zatem coś sobą reprezentujesz...
Proponuje odwiedzić tą stronę: http://www.bykom-stop.avx.pl/
Nie jestem nauczycielem polskiego, acz rzeczywiście - specjalizuje się w dosyć humanistycznej dziedzinie sztuki...
Pozdro...
Przeciez ten koles (zajob czy jak sie tam zwie) to jedna wielka intryga. Z uwagi na to,iz widzi ze ten serial jest uwielbiany,chcial wzbudzic w fanach 'agresje',chyba mu sie udalo..
Zajob skoro twierdzisz zetaci kolesie jak W. Miller chodza po ulicy lub ze to przeciętniak, to znajdz mi takiego jednego, lub chociaż przystojnego, który ma w głowie poukładane, to wtedy ci ludzie uwieżą.
I sorry byłeś w więzieniu że tak dobrze wiesz jakie warunki tam panują , jak sie układa między wiezniami i klawiszami? Bo z twoich wypowiedzi wynika ze tak. Gratuluje kryminalnej przeszłości, a może udało ci sie uciec w bardziej genialny sposób i miałeś lepszy tatuaż, że teraz sie smiejesz z serialu?!
Ty poprostu masz jakies kompleksy facet...:/ i nie dziwie sie ze serial ci sie nie podoba bo po przeczytaniu twojej wypowiedzi mozna dojsc do wniosku ze do madrych ludzi to sie nie zaliczasz wiec fabula serialu sprawia ci problemy,nie rozumiesz jej a nie chcac sie do tego przyznac stwierdzasz ze film jest glupi.
Bez przesady nie mam kryminalnej przeszłości:)Dziewczyno no co ty jest pelno spoko facetów na polskichj ulicach , muszisz tylko w nich dobrze przebierać, a nie szukac ksiecia z bajki :)( tu juz se daruje aluzje do majkela i tak każdy wie o co chodzi:)
MOze po prostu jeszcze nie trafiłaś na swojego i tyle ( mozesz tez nie miec szczescia:)
Można!! Ale oczywiście nie na kacu. Ja osobiście nie wyobrażam sobie kogoś innego w roli Michaela. Jakbyś chociarz chciał to byś zrozumiał dlaczego on gra tak, a nie inaczej w tym serialu, który jak dla mnie jest świetny. I nie masz co tak piepszyć i wkurwiać ludzi doceniających ten serial, bo oglądnąłeś sobie aż 4 odcinki i to n kacu!! To jest śmieszne!! Ciesze się ze nie wiedzę twojej obrzydliwej gęby, bo Wentworth Miller w porównaniu do ciebie jest Bogiem Sexu, chociarz i tak jest dla niektórych.
Oj Oj ... takie słowa u 12-latki seks - nie dobrze :D bys sie zdziwiła jak niektórzy faceci z obrzydliwymi gębami mają powodzenie u kobiet - wiesz image bad boya, chociaz nie ty jeszcze nie wiesz:D a wiesz tacy metroseksualni cos w stylu majklea raczej pannowie sa ich bardziej ciekawi:D
Musze sie zgodzic z autorem. Czekalem na ten serial i spodziewalem sie czegos na prawde dobrego. Pomysl faktycznie nie jest zly, no ale to wszystko juz bylo:/ drazenie tunelu w celi-to w kazdym filmie o wiezieniu jest-"ucieczka z alcatraz" z eastwoodem albo "skazani na shawshank", z ktorego jest motyw chowania tego niby srubokreta w biblii, a ten numer ze sprawdzania jak reaguja straze i skad nadjedzie policja to z "ostatniego bastionu" z redfordem. no kurcze same szlagiery i nie bardzo nic nowego. fakt film jest dobrze zmontowany i fajnie wykorzystali te pomysly z poprzednich filmow wieziennych...no ale to juz nic nowego nie jest!!!i w sumie racja ci kolesie z wiezienia to raczej mupety niz prawdziwi gangsterzy:P aha...a ten motym z obcieciem palca tez gdzies juz byl ale uciekl mi tytul akurat. a pewnie tak ten serial zagmatwaja zeby jak najwiecej serii bylo. dokladnie tak jak w "zagubionych"-pierwsza seria tajemnicza i naprawde ciekawa, druga juz troche wymuszona a trzecia to juz normalnie cuda na kiju dzikie weze... bede ogladal dalej ten serial tylko ze nie trzyma jakos tak w napieciu, bo wiadomo ze i tak w koncu nawieja tym czy tamtym sposobem. a co do atrakcyjnosci bohatera to sie nie wypowiadam bo jestem facetem wiec nie mnie do niego wzdychac:) no facio jak kazdy inny hehe
Bo większość zrobiła złe założenie początkowe. Wybaczcie, ale ja nie oczekiwała po tym serialu niczego więcej jak dobrej rozrywki i się nie zawiodłam. Po prostu nie oczekuje się od filmu dla dzieci, że będzie poruszał poważne problemy psychologiczne i egzystencjalne, tak samo jak nie oczekuje się od serialu (i to jeszcze sezonowego), ze zaprezentuje coś zupełnie nowego i spektakularnego. Porównywanie serialu do filmów również nie ma sensu bo to zupełnie inny rodzaj produkcji.
Ktoś juz porównywał warunki więzienne w "Symetrii" i PB. I po co? Symetria przedstawia polskie więziennictwo, PB amerykańskie. Czy jest to obraz rzeczywisty, nie wiem bo nie znam nikogo kto siedziałby w amerykańskim więzieniu. Ale gotowa jestem uwierzyć w ten sielski obrazek, bo wiem, że tam mają chopla na punkcie odpowiednich warunków przetrzymywania więźnia.
Nie oczekujcie niewiadomo czego po serialach, nastawione są na zysk a długość ich życia antenowego zależna jest od tego jaką zgromadzą widownię. Potraktujcie to jako lekką rozrywkę, a nie film dokumentalny.
Pozdrowienia dla wszystkich fanów PB.
Jako nudną rozrywke w której nie musicie brac udziału , moda na proison break mija coraz szybciej:) skonczy się w tv i pojdzie w zapomnienie....hmm nie znam osoby, która by wrociła do obejrzanego odcinka prisona. Czy dzisiaj jak np obejrzeliscie 1 sezon macie ochotę wrocic po paru dniach i zacząc jeszcze raz wątpie ...Po jednokrotnym obejrzeniu prisona do tego serialu juz sie nie wraca :D
naprawde niewiele jest seriali, do ktorych sie wraca (chociaz sam mam kilka takich). i prison (1 sezon) na pewno do nich nie nalezy, chocby ze wzg na to, ze przy drugim podejsciu stracilby najwiekszy atut - zaskoczenie. moze i jest miejscami przewidywalny, ale kilku zwrotow akcji osobiscie sie nie spodziewalem.
a do 2 sezonu to raczej wiele osob nie bedzie wracac. chociaz pewnie znajda sie i tacy co beda chcieli obejrzec drugi raz. coz, jesli sa ludzie ktorych kreci porno z grubymi babami, to i 2gi sezon pb znajdzie maniakow.
Bo tak jest z serialami. Ogląda się je raz. Serial to nie film, do którego się wraca. Ja jescze niegdy nie oglądałam żadnego serialu dwa razy. tego równiez nie będę, ale sam serial mnie wciągnął, i mi się podoba. Czy to znaczy że mam gorszy gust niż Ci którym się nie podoba. Ludzie, opanujcie się to tylko serial, a wy walczycie o niego jak o ojczyznę, w obu przypadkach zachowujecie się tak samo (Ci którym się podoba, jak i Ci którzy uważają go za denny).
pozwolę sobie skomentować Twoją wypowiedź na temat serialu. bo w tej dyskusji trochę już gobicie wątek;) rozumiem żę serial moze się nie podobac. istotnie ma kilka błędów. nie podoba mi się jednak agrumen dotyczący aktorów. opierasz się wyłącznie na ocenie gry Millera? (moim zdaniem zrobił to ciekawie i to postać wymaga tak ubogiej emocjonalnie gry) zauważ że jest tam wielu lepszych aktorów jak Robert Knepper czy Peter Storemar. A swoją drogą grane przez nich postaci są jak dla mnie autentyczne bardzo. więc jesli masz krytykować to możę bardziej konstruktywnie ok? acha i nie każda laska szcza za serialowym Majkelem (ja szczam za Abruzzim;) ) chodzi o to żebyś nie uogólniał. THX
hej wiesz co do tych elementow ktore sie powtarzaja z innych filmow ale to normalne ze jezeli film o wiezieniu i ucieczce to to wszystko musi sie powtorzyc bo co innego mozna wymyslic porwanie przez kosmitow przy ucieczce
to normalne ze takie elementy sa... a w tym serialu wedlog mnie chodzi nie o ta cala ucieczke tylko o poswiecenie brata dla uratowania drugiego... i hcodzi tu o poswiecenie no ale coz sa rozne interpretacje
cóż kazdemu gustowi trudno dogodzic. Niektórzy w tej rozmowie naprawde sa dziwni.
kazdy ma swoje upodobania. tytul filmu moze nie jest zbyt oryginalny i przyciagajacy. jednak film jest bardzo wciagajacy, zagadkowy i trzymajacy w napieciu. pierwszy sezon filmu jest o wiele ciekawszy, ale ogolem film jest na 9/10! rewelacja! a co do aktora to jest sexy:D:D:D
sylka twoj 14 letni urok zabil dyskusje:Da dlaczego na 9/10 a nie na 10/10 czyzby nawet fanki zaczynaly sie w koncu nim nudzic
A dlaczego Ty na siłę próbujesz odświeżać ten temat. Najwidoczniej nikt już nie ma ochoty z Tobą dyskutować. Po co się wysilać, dla kogoś, kto nawet madrą wypowiedź zmiesza z botem, tylko dlatego, że może? Zespół Tourette'a masz czy coś? Z tego co ja wiem, to objawia się on tylko w mowie a nie piśmie, ale nawidoczniej Ty jesteś jedyny w swoim rodzaju.
Pozdro...
zgadzam sie jedyny w swoim rodzaju i najwspanialszy:) .....taki zarcik :)
a temat zamiera bo szal na prison breaka powoli zanika zostaja tylko fanatycy ... 3 sezon powoduje juz u ludzi zniechcenie i serial traci cała swoja tz.. kultowosc
kolejna moda minela i nawet juz nie musze pisac postów w stylu dajcie spokoj z tym serialem bo i po co ludzie sami sie nim znudzili i ogladają juz tylkoz obowiazku. bo trzeba zobaczyc do końca:P
Żeby był 3 sezon to najpierw 2 trzeba zakończyć - to po primo
Wcale nie trzeba oglądać do końca, miałam nascie lat kiedy the x-files weszło na tvp2 i twardo oglądałam, tak bardzo mi sie podobał ale do końca wszystkich serii nie dotrwałam - to po secundo
A tak na marginesie, zgadzam się, że pewnie 3 dobije całkowicie i nieodwołalnie jego kultowość (chociaż cały czas życzę sobie abym się myliła).
Pozdro...