Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 40 tys. ocen
7,9 10 1 39510
8,7 3 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

3x03 Man of Honor

ocenił(a) serial na 10

http://www.spoilertv.com/2013/02/spartacus-episode-303-men-of-honor.html

kaishaku27

Osiem stron dyskusji, kłótni, gadania o fabule, bohaterach, przewidywania przyszłości, kurde nawet historii starożytnego Rzymu itd a koleś jedyne co wypatrzył, to babskie krocze.
I drąży temat rozwodząc się nad zależnością atrakcyjności kobiecego łona od stopnia jego owłosienia.

Czy jest na sali jakiś Freud?

emo_waitress

Zglosilem go moderatorom. Ile zawisci w sobie trzeba miec, zeby mowic takie rzeczy ?

" Kryptopdefilstwo uprawiasz? je...ane po...by. Wypier...ać szmaty!" - stawiam grube pieniadze, ze nikomu stad nie powiedzialbys temu prosto w oczy w realu. Musiales miec naprawde ciezkie dziecinstwo...

ocenił(a) serial na 10
kaishaku27

Internet, złudne poczucie anonimowości i wypity w nadmiarze alkohol, to iście niebezpieczna mieszanka ;/
Spadam oglądać Życie Pi. Obym nie żałował...

Bartes123_2

To musisz mi zdac relacje ;) Wczoraj znajomy tez mi proponowal to obejrzec ;)

ocenił(a) serial na 10
kaishaku27

Usłyszeć pierwszą opowieść, po to żeby usłyszeć drugą. I móc wybrać właściwą!
Super film!!!

Bartes123_2

Nie chcę zaczynać offtopu ale widziałam ten film i jest to jeden z najbardziej głupich, łopatologicznych, bełkotliwych i pseudoreligijnych filmów jakich w życiu widziałam :D Główny bohater jest ciężkim idiotą, którego nie da się lubić i którego los był mi kompletnie obojętny. Wpadnij na forum Życia Pi, miałam tam założony temat - jak ci się podobał, to możemy się ponaparzać :P chociaż dawno tam nie zaglądałam :) http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBycie+Pi+3D-2012-282892/discussion/Zmarnowane+2+ h+i+wielce+g%C5%82%C4%99boki+ko%C5%84cowy+wniosek+%28mo%C5%BCliwe+spojlery%29,21 14414

kaishaku27

A teraz ty mi powiedz ile trzeba mieć pogardy wobec kobiet aby za NORMALNY wygląd nazywać dziewczynę "bobrową". To cię, kur...a, w ogóle nie obchodzi???? Sądzisz, że tutaj Bartes jest absolutnie bez winy????
Pisanie "Włochaty stwór", Co to, kur..a, ma być? Szacunek? Weźcie także to pod uwagę, a nie wyłącznie do mnie się przypier...acie.

Nick_filmweb

A co do pytania, to tak. Każdemu męskiemu, kryptopedoflskiemu pier...lcowi za nazwanie ładnej, estetycznie wyglądającej kobiety, bobrem, lub włochatym stworem, powiedziałbym prosto w oczy, że jest kryptopedofilską ciotą. Przysięgam,

Nick_filmweb

pseudomęskiemu. Tak patrzę, to emo_waitress jest w porządku.

Nick_filmweb

Sluchaj przy...dalam sie do Ciebie jak ty to mowisz, nie z byle jakiego powodu. Zacytuje jeszcze raz. " Kryptopdefilstwo uprawiasz? je...ane po...by. Wypier...ać szmaty!" - To mowisz komus kto ma odmienne zdanie od twojego ? Skoro nie potrafisz sie zachowac na forum dyskusyjnym to tutaj nie zagladaj. Kazdy ma wlasne zdanie i wlasny poglad. Jesli Bartes nie lubi wlochatych potworow to jest jego sprawa - czy jednak ma wy..rdalac ? No wez sie czlowieku ogarnij

"powiedziałbym prosto w oczy, że jest kryptopedofilską ciotą. Przysięgam" - 1 zasada internetu - to jak ktos krzyczy w necie jest odwrotnie proporcjonalne jak krzyczy w realu.

Jak moderatorzy beda dzialac szybko, to niedlugo powinni Cie stad wywalic bez mozliwosci powrotu.

kaishaku27

To jedno a drugie, zważ teksty w rodzaju "bobrowej" i "włochatego stwora". Jeżeli tego typu określenia są dla Ciebie w porządku, to również zasługujesz na to co zacytowałaś powyżej. Co zaś do moderatorów, to spokojnie. Nie strasz, bo się...

Nick_filmweb

Wiesz, normalny jest też nieświeży oddech od niemytych zębów, długie włosy w nosie, zarośnięte, przepocone pachy (uroki jazdy latem w autobusie!), smród niemytych stóp oraz tłuste włosy. Jest to natura i fizjologia i teoretycznie nikogo nie powinno to brzydzić.
Ale jakoś dziwnym sposobem, oprócz wąskiej grupy fetyszystów, każdy woli patrzeć na, całować i dotykać osobę umytą, zadbaną, z usuniętym NADMIERNYM owłosieniem (to naprawdę nie oznacza całego owłosienia, jak byłeś uprzejmy nam sugerować).
Mało kto chce się znaleźć w sytuacji, kiedy druga osoba zrzuca szatki i nie wiadomo co robić pierwsze, łapać za kosiarkę czy ratować kwiatki zabijane przez smród :D

Przykro mi, że ranię twoje naturalistyczne uczucia, ale będę dalej nazywała Sybil Bobrem, bo:
1) bo widać że ma bobra a z faktami się nie dyskutuje
2) bo tak

Proponuję skończyć już ten offtop. Albo założyć osobny temat, ten generalnie dotyczy odcinka.

emo_waitress

emo, trzymam się wszystkimi siłami aby nie wyzwać cię podobnie jak to zrobiłem w przypadku Bartesa... Może mi się uda. NIE PRZEGINAJ! Nie porównuj przepoconych pach do owłosienia łonowego, które to owłosienie łonowe pełni także rolę estetyczną i gwarantuję Ci, że "wąska grupa fetyszystów" nie ma z tym nic wspólnego. A jeżeli śmierdzisz, to się, kur...a, MYJ! Wydaje ci się, że golenie załatwia sprawę? Taka to z ciebie "dbająca o higienę". Dlaczego nie ogolisz sobie łba? Pytam się, dlaczego nie ogolisz sobie łba? Skoro myjesz włosy szamponem, tak samo możesz postąpić w przypadku włosów łonowych. Dalej śmierdzisz? To umyj jeszcze raz. Dalej śmierdzi? To może wybierz się do lekarza. Bo jeżeli chodzi o mnie, to za cholerę nie chce całować zaczerwienionej skóry pełnej krostek i na szczęście jest wiele dziewczyn, kobiet, które zupełnie inaczej do tego podchodzą niż ty. Świadome swojego ciała, owszem depilują ale okolice bikini, nie zaś po całości aby zostawić wszystko łyse i raczej to ty należysz do wąskiego grona "pseudomaniaczek "dbających" o higienę. Zaś offtop zakończy się wtedy kiedy ja o tym zadecyduję lub też moderator.

PS. Powtórzę raz jeszcze. Nazywanie dziewczyny bobrem z racji posiadania fryzurki intymnej, w żaden sposób nie świadczy to o zaniedbaniu, przeciwnie, jest dowodem, że ma się nasrane. Skończyłem.

Nick_filmweb

PS. Powtórzę raz jeszcze. Nazywanie dziewczyny bobrem z racji posiadania fryzurki intymnej, w żaden sposób nie świadczy to o zaniedbaniu, przeciwnie. Nazywanie normalnej zadbanej dziewczyny bobrem jest dowodem, że ma się nasrane. Skończyłem.

Nick_filmweb

Ty naprawde jestes chory psychicznie... idz to leczyc poki we wczesnej fazie rozwoju jest...

kaishaku27

Ja nie jestem chory, uwierz mi. Chora jest emo.... Dlaczego nazywasz mnie chorym????????????? Kur...a, przecież tak naprawdę bronię kobiet! Bronię szacunku do kobiety. Nie dociera kompletnie to do ciebie kompletnie? Nie dociera to do ciebie, że prowadzę wojnę o to aby żadnej normalnie estetycznie wyglądającej dziewczyny która ani nie ma przepoconych włosów, ani nic jej nie wystaje z nosa, ani spod pach, która nie ma żadnych na dole rozrośniętych krzaczorów, nie nazywać bobrem???? Masz to w d....? Pomyśl przez chwilę i wyzwij tamtą chołotę a nie mnie.

ocenił(a) serial na 10
Nick_filmweb

Heh, przy poprzednim odcinku ktoś tam wygrażał drugiemu, że go pobije i coś tam jeszcze- nie wiem o co tam poszło, może ktoś przypomni- dyskusja była na kilka stron.
A teraz wielka debata o zarośniętych i wygolonych cip..ch- jeden woli takie, a drugi takie, można się przynajmniej pośmiać z waszych kłótni.
Aha, a przy pierwszym odcinku były znowu kłótnie o pedałach.

ocenił(a) serial na 10
korndddd

każdy odcinek daje nowy temat do sporu

greet

korndddd, ale gdyby ona faktycznie była tam zarośnieta jak niedźwiedź. Ale nie! Jak piszę, zajefajna, intymna dziewczęca fryzurka, no, kur...a, 10000000000000000000000 razy lepsza niż wygolona, kostrubata ci....a jakieś NRD-owskiej kur...y. A ci, że bóbr, no! I że "wąskie grono fetyszystów". No to kur...ica strzela nieco.

Nick_filmweb

dziewczęca intymna fryzurka

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

Tak sobie pomyślałam. Po tym odcinku wszyscy zaczęli Naevia hate. A po następnym być może wszyscy znowu ją pokochają, bo jako jedyna zwróci uwagę na Rzymian udających rebeliantów. W trailerach widać, że się spina i nawija o tym Kriksusowi, a jest też zdjęcie jak Gani ją opieprza. Nike nie uwierzy naszej bidulce i będzie zonk.

Kasiek_haz

Taa widac jak Gani opieprza Naevie ;d Ale pytanie czy to ma zwiazek ze zmlotkowaniem Attiusa ? Odgryza sie przez to ? Wedlug mnie tak ;) Wczesniej nie podobalo sie Ganiemu organizowanie przez Crixsusa i Naevie igrzysk i teraz tez ma jakis do nich problem ;) Bedzie ciekawie, oj bedzie.

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

Pewnie Naevia będzie rzucała się, że "Rzymianie, ci nowi to Rzymianie!!" a Ganikus "Taaaa qwa teraz to tobie każdy Rzymianin, i to zły! Dzizas Kriksus weź ją gdzieś wynieś albo zamknij w szafie, bo jej jęki przeszkadzają mi w chlaniu i walczeniu. NO! A teraz jeśli panienka pozwoli idę wklepać jakiemuś z nowych, ciao!"

Kasiek_haz

Hahah, jestes niesamowita z tymi scenariuszami ;d Brakuje mi tu jeszcze wypowiedzi emo ! ;) No i interpretacji jego wskazywania palcem ;D "A teraz Neavia, wypie..."

kaishaku27

To wcale nie jest śmieszne, w mojej głowie roi się od planów, ale co stworzę to:
http://28.media.tumblr.com/tumblr_lzy64yyzYg1qca6mzo1_500.gif

2-tygodniowy spartakusowy detox jest bardzo niezdrowy :/

emo_waitress

Haha ;d A co jak 3 sezon sie skonczy ? Naprawde po raz 5 ogladanie Blood and Sand to juz chyba za duzo ;d Licze na ten spin-off ;)

No ta 2tyg przerwa naprawde denerwuje ;) Wiem, ze bedzie jeszcze jedna taka i to wtedy kiedy emocje beda siegac zenitu !

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

dzięx, zawsze miałam zapędy scenopisarskie :)

Kasiek_haz

Ty i emo jak juz cos napiszecie to szczena mi ze smiechu opada ;) Macie talent do przelewania mysli na "papier" w sposob calkiem ciekawy i zabawny. Skumaj sie z nia moze jakas ksiazke razem napiszecie ;) Tez swojego czasu chcialem posiasc ta umiejetnosc, ale jak do tej pory tylko udaje mi sie historycznie poprzynudzac ;)

kaishaku27

Ależ proszę, przestań! Przecież wszyscy jesteśmy spartakusami
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/20551436.jpg
(czytam wszystkie twoje wpisy Bracie!)

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

http://data.whicdn.com/images/30788085/Happy-oh-stop-it-you-l_large.png

I've come bearing a gift ...
http://www.13wham.com/entertainment/entertainmenttonight/story/Spartacus-War-of- the-Damned-Exclusive-Clip/iGStz5ks4kWV8DA_Wc2fUg.cspx
Tybciu, jak tata mówi to morda w kubełek i się nie odzywamy!

Kasiek_haz

Hahah ;d No to w takim razie dziekuje ;) I wzajemnie bo ja rowniez czytam dosyc sporo waszej lektury ;)
Sneek peak miodzo ;) Crassus Mistrz, Tybcio mial tam mokro jak Crassus wyruszal w jego strone ;) Smiem twierdzic, ze jeszcze chwila i zalalby sie lzami ;) (5 dni remaining....)

Kasiek_haz

Kasiek jesteś moim nieoficjalnym dilerem Spartacusa :P Ale do rzeczy:

Ej, gdzie jest ta kropkowana linia, w której składam mój podpis sprzedający moją duszę Krassusowi?

Powiem ci, czego się spodziewałam: Krassus drzący ryja na Tybka, Tybek próbujący przekrzyczeć go swoimi racjami, obaj osiągający stan wrzenia, Tybek mający drama moment i efektownie wybiegający z namiotu z trzaskiem yy kurcze, nie ma drzwi!

Za to dostałam pełną napięcia scenę, gdzie Krassus emanuje siłą i autorytetem bez efektownych wybuchów, nawet w chwili wścieku zachowuje trzeźwość myślenia i jest w stanie racjonalnie spojrzeć i ZROZUMIEĆ swojego syna. Tybek za to, chociaż widać że jest przerażony, jest w stanie bez beku i histerii porozumieć się ze swoim ojcem.
I'm in love.....

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

no tak, Tybciu twarz kamienna i nawet głos mu się nie trzęsie, ale kaishaku ma rację - w majtach ma pełno, na 100% :)pewnie, jak tylko zejdzie tacie z oczu to uderzy w bek
(czemuś płakał będzie, bo był fragment w trailerach)
no i fajnie widzieć, że nic mu nie jest, bo przecież wyłapał pod żebro

nie można też zapomnieć, że gdzieś tam będzie plątała się Kore, która nie chce by Tybciowi stała się krzywda i która umie co do tego przekonać tatę Krassusa, if you know what I mean

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

Żeby się nie rozdrabniać napiszę tutaj kilka słów o 2 i 3 odcinku :)

Cała akcja skupia się teraz w mieście. Zdobycie go poszło, jak dla mnie zbyt gładko. Nie żebym się czepiała, ale gdyby nie osmolenie zboża, to już w ogóle byłoby za pięknie.
Genialna postać Attiusa. Bardzo go polubiłam i wiele wniósł do serialu. Jego duet z Gannicusem - mistrzostwo. Mogli sobie jeszcze razem poimprezować. Być może dlatego mam taki uraz do Naevi, która pozbawiła go życia niesłusznie.
Niestety kolejna Rzymianka, czyli Laeta, podobnie jak żona Krasussa słabo wypada przy Ilithyi i Lukrecji. Nie wiem, co myśleć o wątku Laeta-Spartacus. Czemu on ma dla niej tyle litości? Na tyle jej pozwala?
Pojawienie się Cezara jeszcze bardziej ożywiło serial. Nie tak go sobie wyobrażałam, ale nie można mu odmówić tego, że jest ciekawą postacią. Jego konflikt z Tyberiuszem mnie ciekawi :)

Za dużo Agrona i Nasira. Powtarzam się do znudzenia, ale naprawdę zabierają sporo czasu, który mógłby być przeznaczony np na jakąś walkę, czy intrygę :/ Scenę zazdrości mogliby sobie podarować.

No właśnie... Piraci... Dla mnie ich pojawienie się to strzał w 10. Ich przywódca wielokrotnie mnie rozbawił w 3 odcinku. Zobaczymy, jak potoczy się jego sojusz ze Spartacusem. Wiecie w ilu odcinkach jeszcze mają się pojawić piraci? Czy w ogóle się jeszcze pojawią? Chciałbym zobaczyć więcej takich wspólnych walk.

Czyżby to był już koniec Tyberiusza? To co zrobił było bardzo lekkomyślne. Udowodnił, że nie jest gotowy na sprawowanie tak wysokiego stanowiska w armii rzymskiej.

Naevia i Crixus mają u mnie kolejnego minusa. Zmuszanie mieszkańców miasta do walki o kawałek chleba była przesadą. Przeciwko takiemu zachowaniu właśnie walczą, a sami to robią. Jeszcze to odcięcie ręki przez Naevię. Ona ewidentnie ma urojenia.

Sylbil... Faktycznie stała się cieniem Gannicusa. Czy to zakochanie, czy nadmierne poczucie wdzięczności? Wszystko wskazuje na to, że to pierwsze. Scena w której Saxa "podarowała" ją Gannicusowi była interesująca. Jego wzrok przypominał mi sceny, gdy patrzył na Melittę. Myślę, że ona może mu ją przypominać? Może dlatego nie chce przekroczyć tej granicy, którą przekroczył wtedy? Wie, jak to się skończyło.

Jucha91

Trafne spostrzeżenie odnośnie Gannicusa i Sybil. W końcu Mellitia była niczym 'kwiat, który zakwitł na gnoju'. ;)
Stawiam 10 do 1, że i tak będą 'parą'.

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

krótko i zwięźle o powstaniu Spartakusa
ciekawy filmik
https://www.youtube.com/watch?v=VMn-Ty7bahg

Bartes123_2

W razie jakby ktoś nie dopatrzył (jak ja):

http://youstayandigo.tumblr.com/post/43544429888/agrons-reactions-to-castus

w 4 gifie widać, że Kriksus prawie odciął ucho Spartakusowi :D

http://youstayandigo.tumblr.com/post/43461284732/were-going-to-ignore-the-terrib le-quality-of-the

3 różne reakcje do śmierci ziomka :)