PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39346
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Temat założony dla fanów tej pary abyśmy mogli o Niej podyskutować bez tak zwanych "hejterów"

ocenił(a) serial na 8
paulina_183

Krassus i senator Metalus aka Mettalicus
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6ef75xR4M1rzos3uo1_500.gif

ocenił(a) serial na 8
paulina_183

Bo ciasno się robi.
Mówcie co chcecie, ale między Cezarem a Tybkiem to iskry latały, że aż mi się gorąco robiło jak na nich patrzyłam. Potencjał na taki romans w spin offie Kore dźgnęła pod żebro ;/ i temu się ucieszyłam jak zawisła :)

ocenił(a) serial na 7
Kasiek_haz

Ja to im kibicowałam od chwili, gdy tylko się w tej samej scenie znaleźli. Aż się czuło TO napięcie między nimi. Szkoda, szkoda... Może w spin-offie (o ile dojdzie do skutku) Julek sobie jakiegoś nowego Tybcia znajdzie? Ew. na szybko jakie ff machnąć o nich :D

Sayuki78

ale nie będzie już to samo. Myślę że jeśli będzie spin off to Julka tylko z bobrami będą parować.

ocenił(a) serial na 8
Sayuki78

ja, jakiś czas przed początkiem sezonu oglądałam namiętnie
https://www.youtube.com/watch?v=f1Eyp2rcrXE
i już nogami ze szczęścia przebierałam na wątek Cezika z Tybciem
wióry tam leciały jak oni się eyefuqing!

Kasiek_haz

No tak, ale za to Sabinus prywatnie to jest taki towar, że gdzie by tam Tybek spojrzał na tego wiejskiego osiłka Julka.

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

http://25.media.tumblr.com/751756306fcb5b8a9c138ee475fd59a4/tumblr_mium8iFH751rl caclo1_500.png ... JEZUS MARIA, co oni mu w Spartacusie zrobili O___O Możemy mieć tylko nadzieję, że w niebie w wśród aniołków dobrze się razem z Tybciem bawią :)

ocenił(a) serial na 8
Sayuki78

prawda?!
stąd moje płacze nad tą serialową fryzurą :(

Sayuki78

Laska, w serialu to nie zwróciłam na niego na początku aż tak dużej uwagi, bo nie wygląda jak eye candy. Ale potem na tumblru jakaś dobra dusza wrzuciła jego zdjęcia (miedzy innymi to) i bam!
Paulina ma rację, zrobili z niego ufryzowanego arystokratę.

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

Ale, ale... te włosy :C Jednak towar z niego dobry, mrrr :D

emo_waitress

Potrzebowali grzecznego, ułożonego i delikatnego Rzymianina a nie towaru z najwyższej półki.

Kasiek_haz

A co do innych par - ponieważ pary hetero w ogóle mnie nie interesują, tu się nie będę wypowiadał, ale za to pary homo to zdecydowanie canon (czyli Nagron, Tybek i Sabinus, Glaber ze swoim kapitanem), Barca i jego partnerzy niet, bo sztuczni, poza tym Kastus z Nasirem, Donar z Nasirem, i mój ulubiony: Sparty z Nasirem :)
Wiem, coś za dużo tego Nasira, ale on jest takim wdzięcznym obiektem do parowania..
Ale np. Kriksos, Gannikus i.. Lugo :D absolutnie mi nie pasują na gay lovers :P

@paulina wpisz sobie "heath jones gay" w guglu i na grafice wyskoczą ci gorące fotki Donara :>

emo_waitress

Widziałam widziałam jego facet też nieźle wygląda. Nasir - wdzięczny obiekt do parowania tu jest racja. Trzeba przyznać że rodzice Pany się postarali, nie dość że wielkie ciemne oczęta to i jeszcze te czarne włosy i loki~~!

emo_waitress

Właśnie wyobraziłam sobie związek Lugo z Gannim - to by było przekomiczne. Ciekawe który by był u góry..

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

Zdecydowanie Lugo.

Sayuki78

No nie wiem, Lugo wygląda na takiego misia do przytulania :)

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

Taki z niego misio, co jedną łapą może cię zmiażdżyć. W tym pojedynku o pozycję Ganni by poległ, zdecydowanie :P

ocenił(a) serial na 9
Sayuki78

Ja się ciągle zastanawiam kto z pary Gannicus i Agron byłby na górze. Chyba by się zamieniali, bo innego wyjścia nie widzę. :D

nika1318

To jest najgorsza para jaka może być imho. Niech już Gannikus zostanie przy dymaniu bab.

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Proszę, trzymajmy jego z dala od tego tematu.
proszęproszęproszęproszęproszęproszęproszęproszę :)
Agron nigdy by na takiego :wstaw epitety: nie poleciał

Kasiek_haz

Będziemy tylko rozmawiać o Agronie i Nasirze :) Nie martw się.

ocenił(a) serial na 8
paulina_183

Nie, o Cezarze, Tybku, Duro, Saxie, Luśce, Glaberze i w ogóle o wszystkich spoko. Tylko nie ten jeden jedyny franc ;/
:D

Kasiek_haz

Więc o czym dziś popiszemy :D?

ocenił(a) serial na 8
paulina_183

Wyjdzie w praniu co tam palce na klawiaturę naniosą :)
a no i właśnie!
zaczęłam ten trójkąt wczoraj, ale przerwałam dość szybko
Mój Duro się tak nie zachowuje. Ja raczej widzę go jako kogoś kto nie wie co gdzie idzie w takich sytuacjach (stąd nauczycielka Saxa jest bardzo na miejscu :D)
jeszcze jak w innych fickach Agron i Nasir zaczynają być pervy to jakoś mi to nie przeszkadza
ale Duro? z facetami? nieeeee

Kasiek_haz

Mi to też na początku czytania przeszkadzało ale później było całkiem nieźle. Są fajne ficki o tej parze. Wolisz AU czy "ich" czasy?

ocenił(a) serial na 8
paulina_183

ich czasy
AU to jakoś nie moja bajka

ocenił(a) serial na 7
Kasiek_haz

Duro mógłby być takim naganiaczem chłopów dla Agrona, gdyby ten Nasira nie miał :D

Sayuki78

Duro jako alfons, hmm..

Sayuki78

Ale.. ale.... Duro jest taki niewinny...
To taki młodszy brat, który jeszcze jest na etapie szczeniactwa, on nie uprawia seksu! Ludzie!

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

No, może powinnam napisać "wabikiem" na facetów dla Agrona :3 Robiłby wstępną selekcję, bo Aggi z byle kim się spotykać nie będzie.

ocenił(a) serial na 8
Sayuki78

A skoro już w temacie - że nikt nie napisał jaki z Agrona wyśmienity wingman.Jedna rozmowa z nim i Laeta sama się podała Spartakusowi na patelni ...

Kasiek_haz

A co powiesz na taki trójkąt :D http://www.youtube.com/watch?v=D2dxjuh4eI0

ocenił(a) serial na 8
paulina_183

Nieee, Spartakus mi z nikim nie pasuje. On tylko Sura i Sura to niech sobie z nią będzie.

Kasiek_haz

Całkowicie się zgadzam.
Parze z kogoś z naszych ulubieńców z Gannikusem mówimy stanowcze nie!
http://24.media.tumblr.com/153eb28dab402faf58649448db1ad241/tumblr_mi0tieFS1G1qb zd35o1_500.gif

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

Zawłaszcza, że o Gannikusie jest już 5 tematów i pojawia się we wszytkich innych przynajmniej dziesiątki razy :/

Sayuki78

I wygrywa w plebiscycie na najpopularniejszą postać. Weszłam dziś z ciekawości na ranking i mi buty pospadały ze zgrozy, jaką ma przewagę.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_med6veIenp1rqt0kqo1_500.jpg

emo_waitress

Zawsze mnie zastanawiało czemu z Ganniego zrobiono największego badassa w Spartacusie. Te jego walki były jak z Matrixa i do tego jeszcze nigdy się nie męczył. Mógł chlać do woli i tak po tym jeszcze walczył.

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

Dla większości facetów pewnie jest autorytetem. Zajebisty w każdej chwili i sytuacji, ciupciający z kim , jak i kiedy chce, rozwalający legiony rzymskie jedną ręką a w drugiej flache trzyma...

Sayuki78

W pewnym momencie myślałam że Ganni sam stanie przeciwko rzymskim legionom. Wyobraź sobie jakby robił te trzy rzeczy(pił, ciupciał, zabijał) to chyba wszyscy faceci oglądający go padli by mu do stup.

paulina_183

Oj widzę tu równie wielkie grono oddanych fanek, dla których jest bożyszczem :)
O ile jestem w stanie zrozumieć jego popularność po Zemście (sama go wtedy lubiłam), o tyle sztuczny, napompowany zajebistością badass, chlejący ale bez sponiewierania, zdradzający Boginię z ciapkiem chłopak z Manieczek naprawdę nie może się równać ze Spartakusem.
No i co za obraz majestatu! Zawisł na krzyżu jak pierwszy lepszy slave, zamiast zginąć jak bohater! (traktuję to jako pewien rodzaj osłody)

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

E tam, zaraz fanki. Mnie tam on mało interesował, ale w WoD faktycznie przesadzili z tą jego zajebistością. Im bardziej robili z niegi supermena, tym mniej go lubiłam. Nawet jego wady był zbyt zajebiste :/

Sayuki78

Ależ bynajmniej cię nie posądzam o fanostwo Gannikusa :D Chodziło mi o fanki na forum ogólnie, wiem, są, widziałam!

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

Marzenie każdego mężczyzny, normalnie :) Zabijska, któremu wszystko uchodzi na sucho, a baby ustawiają się w kolejce do niego. Ok, nie denerwujmy już Kasi lepiej ;D

Sayuki78

Dobra zejdźmy z Ganniego |(nigdy nie wiadomo jakie choroby przenosi).Co powiecie na zmianę tematu (inaczej nam Kasia coś zrobi). Najlepsze/Najgorsze sceny Nagron i najbardziej waszym zdaniem śmieszna scena w wszystkich seriach Spartacusa?

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

Najlesze sceny Nagronowe? Wszystkie pocałunki z zemsty :) Najgorsza scena z nimi była w 8 odcinku WoD. Jak dla mnie zbyt patetyczna :/

Sayuki78

Najlepszy moment - pierwszy pocałunek i scena z 8 odc Vegance :) Najgorsza - odc 8 WoD porażka, porażka ( wole wojnę od Ciebie więc spadam bro )Najśmieszniejsza - Lugo i Saxa na statku oraz śpiewający " Ten krórego imię nie wolno wypowiadać" pijany i śpiewający nad przepaścią (KiP)

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

Scena w której pilnowali Ilithi (nie mam pojęcia jak pisze się to imię, a sprawdzać mi się nie chce) była chyba najlepszą ich wspólną sceną. Takich akcji brakowało mi w tym ostatnim sezonie. Namiętna, gorąca i w ogóle nie przesadzona. Czemu pozbawiono nas ich, na rzecz miziających się GanniSybil i identycznych w każdym odcinku scen seksu Marka i Kore?

Sayuki78

Nie znoszę scen sexu Kore i Marka po prostu Nie!!! Taka scena jak w odc 8 Vegance powinna być po tej kłótni w willi gdzie pilnowali razem rzymian :)

ocenił(a) serial na 8
paulina_183

tylko, ze Donar miał inne plany :)
http://24.media.tumblr.com/a36ed6d5f627ce882347185662b46227/tumblr_mj2bq768Wz1r7 a2j2o3_r1_500.gif

Kasiek_haz

Całkowicie się z Tobą zgadzam! W tej chwili chciałam go udusić!