PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39380
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Prosze o dyskusje dotyczaca tego odcinka w tym miejscu. Po 22 czasu Amerykanskiego (EST) zamieszcze link z wzglednie jak na czas najlepsza jakoscia.

użytkownik usunięty
Kasiek_haz

O Teoklesie był chyba nawet jakiś komiks, zgodny z kanonem serialowej opowieści, więc nawet mieli by ściągę.

ocenił(a) serial na 8

wiem, są 4 odcinki, jeden o nim, jeden o Barce i jeszcze jakieś dwa
ale nie widziałam jeszcze, zbieram się do nich jak pies do jeża

Kasiek_haz

Rise of the Team Germania
Team Germania: The Origins
Team Germania: Alternative Universe (gdzie wszyscy spartakuswi Germanie przemierzają Europę i przeżywają masę przygód, dupczą i rozwalają łby mieszkańców strefy Schengen)

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Lugo i potwór z Loch Ness - to byłby hicior :)

Kasiek_haz

Chyba trochę przegięłaś z określeniem "debili".

ocenił(a) serial na 10
djtapczan

hahaha, o ja pierniczę, Starz nie zawiódł!!!!
2014 rok, pod czujnym, okiem Michaela "Mr. Blockbuster" Baya - Black Sails
http://www.youtube.com/watch?v=yVaQE6KHGHM
serial o piratach, którego akcja dzieje się 20 lat przed wydarzeniami z "Wyspy Skarbów" R.L. Stevensona...
A co to oznacza? Ano kapitan Flint który dopiero zdobywa swój słynny zakopany gdzieś skarb, Długi John Silver jeszcze z obiema nogami i tak dalej :)))

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

To pewnie na to poszła kasa i temu skrócili Spartakusa. Bo wygląda to obiecująco, więc za grosze robione nie było.

Kasiek_haz

Ładny trailer. Zauważyłam, że sporo towarów tam się kręci, Starz wie, jak kompletować obsadę :)
No i może tym razem męska część publiki nie będzie się burzyć na obrzydliwych homoseksualizm, bo będzie reprezentowany przez właściwą płeć ;)
Jeżeli faktycznie byłoby jak mówisz, że skrócili Spartacusa dla tego serialu, to na wstępie daje im minusa i chmurkę, za karę!

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

No tak, w tej sytuacji homoseksualizm będzie postrzegany jako:
http://www.gifsforum.com/images/image/moar/grand/moar_cage.jpg

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Niestety ale będzie. Piraci, cholery jedne, gwałcili wszystko co na drzewo nie spierniczało, więc obawiam się że będzie tego nawet więcej niż w Spartacusie.
Ale co tam - śliczne, kolorowe krajobrazy Karaibów i dobra historia mnie podnosi na duchu. Będzie podobnie jak z GotA - niby wiadomo jak się skończy, ale w tyle różnych kierunków można iść, że ubaw będzie po pachy. Plus smaczki i nawiązania do Wyspy Skarbów :)

ocenił(a) serial na 9
High_draw

Super odcinek. I słowa Spartakusa na koniec: "Spartakus... to nie jest moje imię." Jakoś tak od razu pomyślałem o prawdziwym Spartakusie. Jakie było jego prawdziwe imię? Chciałbym znać miejsce jego spoczynku... Niesamowite, że taki człowiek kiedyś istniał...

ocenił(a) serial na 10
arael6

Leonidas i jego 300 madafaków też istnieli. Nawet jest pomnik w Termopilach, co możesz sobie postać i podumać...

Bartes123_2

Prawda jest taka, że nikt nie wie jakie było prawdziwie imię Spartacusa, tak samo jak nikt nie ma pojęcia gdzie znaduje się jego grób, czy w ogóle gdziekolwiek się znajduje? A człowiekiem na pewno był niesamowitym. Ciągle jest przecież pamiętany,

Nick_filmweb

Ciekawe jest to, że Spartacusa wszyscy kojarzą ze słyszenia, a nikt nie wie kto z nim wygrał (no albo prawie nikt, bo jak to jest w szkole to wpada jednym uchem a wylatuje drugim). Rzymianie słabo rozegrali to marketingowo skoro powstanie Spartacusa zostało zapamiętane w taki sposób:)

ocenił(a) serial na 8
High_draw

http://25.media.tumblr.com/333b3587b0b979d5b8140cb6b3f2e918/tumblr_mkjw13mmZV1rn zpweo1_1280.jpg
cały sezon w jednym zdjęciu :)

Kasiek_haz

Ale oni dziwnie wyglądają czyści, bez krwi na sobie i w normalnych ubraniach:D