Na pewno lepsze to niż te wszystkie Kluby szalonych dziewic i inne m jak miłości.
Jestem zagorzałym rusofobem i komuchofobem, a uznaję ten serial za jeden z zalediw może kilku udanych w historii badziewiów serwowanych przez ten kraj. Wśród udanych seriali wojennych pokroju np. Kolumbów czy Polskich Dróg (serialu komediowego Czas humoru nie liczę) ten co prawda jest sensacyjną fikcją, ale ma jednak ten klimta. Niby każdy ma praw do własnego zdania, ale gniot to jest bardzo duża przesada.
Gdyby nie legenda Klossa oraz innych seriali i filmow z tamtych lat co niektorzy wspolczesni tfurcy ( celowa pisownia) nie mogliby zarabiac na kreceniu C.D. filmow właśnie z tamtych lat . Ci filmowcy sa zbyt prości, zeby mogli wymyślić i nakręcić samodzielnie film czy serial, ktory bedzie chetnie ogladany za 40-50 lat.
Najbardziej mnie smieszy jak aktorzy, rezyserzy, ktorzy robili kariere za komune, dziś komune krytykuja.
"Najbardziej mnie smieszy jak aktorzy, rezyserzy, ktorzy robili kariere za komune, dziś komune krytykuja."
A Ty ile lat przepracowałeś w tej komunie, by Cię to śmieszyło?
Gdybyś Ty był utalentowanym aktorem, który żył w czasach PRL-u to na pewno w ramach buntu nie występowałbyś na scenie/ w filmach tylko pracował w fabryce. A gdybyś jednak występował to na pewno uważałbyś, że skoro dzięki talentowi zrobiłeś karierę w tamtych czasach, to nie masz prawa mówić źle o ówczesnej władzy. Weź się zastanów
PS i uprzedzam tysiące wywodów jak to karierę robili po układach z władzą, bo jak sam wskazałeś w pierwszej części Twojego wpisu, większość współczesnych ludzi kultury (mówię o tych co zaczęli karierę po 89) nie dorasta im do pięt.
Zacznij czytać ze zrozumieniem. Kilka jest ''ikon'' z tamtych lat, ktore sa ponownie emitowane,nie cała tworczość, to raz, a dwa zasada jest taka ''nie s.... sie we wlasne gniazdo'' czy tez '' nie gryzie sie w reke, ktora karmi'', ale co Ty mozesz wiedziec hahha.