pamiętam jak w latach 60tych sąsiadka przychodziła do nas na Klossa bo nie każdy miał wówczas telewizor. Dzisiaj wiadomo że przetrwał próbę czasu, chociaż oglądamy go raczej jako komedię i zadajemy rózne trudne pytania - np. dlaczego Pawlik raz jest szefem Klossa a w następnym odcinku zupełnie go nie poznaje i nawet ma zamiar go rozstrzelać ;-) Kiedyś nikt by tego nie zauważył !
ile odcinkow
Bardzo prosze o informacje o ilosci odcinków serialu Stawka większa niż życie. Jak to możliwe to proszę o tytuły odcinków.
Ja też uważam ten film za kultowy i często wracam do odcinków, które mam. Niestety nie nagrałem sobie wszystkich a kilka mam bez czołówki i nie wiem który to odcinek.
Z góry ogromne dzięki za informacje.
Piotr
Hans Kloss - wszystkich szpiegow boss
Odcinkow jest 18.
Serial powstawał w trzech seriach:
1967 rok - "Edyta", "Oblężenie", "Ostatna szansa", "Wiem kim jesteś", "Wielka wsypa", "Spotkanie";
1968 rok - "Żelazny krzyż", "Podwójny nelson", "Cafe Rose", "Ściśle tajne", "Hotel Excelsior", "Genialny plan pułkownika Kraffta".
1968 rok - "Poszukiwany Gruppenfuhrer Wolf", "Akcja Liść Dębu", "Hasło", "Zdrada", "W imieniu Rzeczypospolitej", "Bez instrukcji".
Ja najbardziej uwielbiam odcinek z Edyta Lausch - najmlodsza corka stryja Helmuta (no dobra - jestem fanatykiem Klossa, wydalo sie)