tylko wywalili resztę odcinków czy jeszcze coś zmienili w pozostałych?
TVN ma prawo to emisji kinowej wersji "Stawki większej niż życie", czyli 12 spośród 18 odcinków. Dlatego dwunastu, ponieważ były one wyświetlane w kinach w 1969 roku w zestawach dwuodcinkowych i w takiej postaci mają do nich prawo Zespoły Filmowe, które sprzedały TVN-owi licencję.
Wersja kinowa to odcinki ?Wiem, kim jesteś? (1), ?Ściśle tajne? (3), ?Hotel Excelsior? (2), ?Café Rose? (4), ?Ostatnia szansa? (5), ?Podwójny nelson? (7), ?Wielka wsypa? (8), ?Genialny plan pułkownika Krafta? (9), ?Edyta? (14), ?Oblężenie? (15), ?Akcja - ?Liść dębu?? (16) i ?Spotkanie? (17).
Prawami do całości serialu, czyli do osiemnastu odcinków dysponuje TVP, która - niczym pies ogrodnika - sama "Stawki" nie wyświetla i innym nie pozwala (wyjątek oczyniono dla Telewizji Kino Polska, której sprzedano prawa do emisji sześciu odcinków niewyświetlanych w kinach).
Wersja kinowa niczym się nie różni od tej znanej z TVP czy płyt DVD. Niektóre odcinki są lepsze pod względem technicznym (jakość obrazu, czasem i dźwięku).
Co za burdel sie zrobil! Powinni wyswietlic 18 odcinkow i to chronologicznie, a nie tak jak obecnie w tvn.
to ja kupiłem orginalną wersje kinową bo myslalem ze są wszystkie odcinki a jest tylko 12 ...czeba bedzie 6 jeszcze zkombinować