PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708201}

Tabu

Taboo
2017 -
7,9 72 tys. ocen
7,9 10 1 71634
7,2 19 krytyków
Tabu
powrót do forum serialu Tabu

Serial posiada elementy nadprzyrodzone czy też jest 100% realistyczny ? przewijajać pierwszy ep widziałem że Hardy chyba z trupami gadał, to było w jego głowie czy w tym serialu takie akcje to norma :???? Żadna z tych opcji mnie nie odrzuci po prostu jestem ciekaw ;)

mordarg

To norma

ocenił(a) serial na 7
Cairns

Czyli można powiedzieć że to serial fantasy ?

mordarg

Nie, nie można tak powiedzieć :) Z serialem fantasy kojarzy mi się "Jeździec bez głowy", a tutaj masz po prostu jakieś tam elementy szamańskie dla smaku, żeby główny bohater wydawał Ci się bardziej mroczny i szalony.

ocenił(a) serial na 7
Cairns

Ciężko jest CIe zrozumieć czyli gada z trupami ma mistyczne mocne ale jest na serio. Od razu widać że nie jest to supernatural albo Władca Pierścieni pod kątem intensywności fantastyki. Jednak jeśli w serialu dzieje się co kolwiek nadprzyrodzonego spokojnie można o nim mówić że jest fantasy. Także dowiem się jak daleko sięga ten jego mistycyzm? Będzie wskrzeszał ludzi później? Walczył z innymi ludźmi posiadającymi takie moce czy serial jest o czym innym a ten fantastyczny mistycyzm jest tylko jednym ze składników ?? Bo po 1 epie ciężko mi na razie stwierdzić. . .

mordarg

Jeśli dla Ciebie szaman = czarodziej z serialu fantasy, to możesz sobie dla mnie traktować to tak jak chcesz. Wiadomo, że szamani istnieją również współcześnie, robią różne dziwne rzeczy, ale osobiście nie postrzegam ich jako coś nadprzyrodzonego - ot szaleniec albo szarlatan. Nie będzie nikogo wskrzesał.

ocenił(a) serial na 7
Cairns

Ok czyli w miarę realistycznie i na serio mamy tutaj pokazane praktyki Voodoo i nic ponad to. Kumam już ;) z resztą czego by tam Tom nie robił i tak będzie super. Jest świetny w swojej roli. Ale trochę za bardzo przypomina mi na razię tą rolę z Peaky Blinders