PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708201}

Tabu

Taboo
2017 -
7,9 72 tys. ocen
7,9 10 1 71823
7,2 21 krytyków
Tabu
powrót do forum serialu Tabu

było warto!

ocenił(a) serial na 7

ciągle się waham między dobry a b.dobry, a zwykle wszystkie oceny i tak zaniżam.... serial bez fajerwerków fabularnych, za to mistrzostwo pod względem klimatu, wierności realiom i ukłon dla miłośników historii... nie dla każdego... tu nie ma łamigłówek ani eksplozji, raczej postawiono na wierność realiom i ich jak najlepsze odwzorowanie oraz świetne aktorstwo....mnie wystarczy, bo baaaardzo rzadko mamy tego rodzaju udane wykonanie. Oby powstał ciąg dalszy na równie wysokim poziomie

ocenił(a) serial na 7
rionty

Co ty oglądałeś, hmm? Jak to nie ma eksplozji? Wybuchy, fajerwerki i walki wielorakie były! Bardzo przyzwoita ilość i nie tylko w ostatnim odcinku!
Klimat jest owszem gęsty, pełnokrwista, surowa XIX wieczna scenografia, ale dokumentem historycznym bym go nie nazwał, zbyt dużo dramaturgii, szamańskich wątków i pomyślnych zbiegów okoliczności żeby nazwać go realistycznym. Mimo wszystko ogląda się wybornie, produkcja pierwsza klasa, oklaski dla BBC, chcę więcej!

ocenił(a) serial na 8
rionty

W kontekście łamigłówki, że tak napiszę - życiowej - można brać pod uwagę Jamesa i jego życie. Myślę, że z tego jeszcze niezłe historie mogą powychodzić.

ocenił(a) serial na 7
rionty

"tu nie ma łamigłówek ani eksplozji, raczej postawiono na wierność realiom i ich jak najlepsze odwzorowanie oraz świetne aktorstwo....mnie wystarczy, bo baaaardzo rzadko mamy tego rodzaju udane wykonanie"

Że co? Chcesz przez to powiedzieć że jest mało seriali z dobrą grą aktorską?