W ostatnich latach nie powstaje wiele filmów wojennych. Wiadomo, że taki potentat filmowy jak Hollywood może nakręcić super film wojenny tylko, czemu tego nie robi. Ostatni dobry film to ?Wróg U Bram? i to tylko dla tego, że to europejska produkcja. Jak nie ma wątku miłosnego to już wiadomo że film nie zarobi kasy. Co innego ?Listy Z Iwo Jimy? i ?Sztandar Chwały? oba te filmy były u nas grane w niewielu kinach a z filmów ostatnich lat naprawdę są godne polecenia. Jeden ?Szeregowiec Ryan? nie zaspokoi zapotrzebowania.
Z ostatnich filmów weźcie do porównania ?PQ17? i ?Zamach W Wilczym Szańcu?. Też są tam animowane samoloty, ale tego się nikt nie czepia. Wiadomo jak już Polacy zrobią film to trzeba go zmieszać z błotem. Ja będę stanowczo bronił ?Tajemnicy Twierdzy Szyfrów?. Dobry montaż scen z wykorzystaniem efektów cyfrowych i trochę akcji budują swoisty klimat. Dobry film stworzony przy skromnych możliwościach polskiej kinematografii.
Wiadomo że każdego zadowoliły by efekty zrobione prze ILM ale 10 minut serialu kosztowało by wtedy tyle co cały serial. Tak więc jak komuś się nie podoba to niech zmieni kanał . Ostatnio TV4 nadaje ?Big Brother?.
Sam powiedziałeś, że jest "coś lepszego". Dlaczego więc mamy oglądać szmirę tylko dlatego, że w polskiej telewizji aktualnie tylko szmira króluje. I dlaczego znowu mamy się godzić na oglądanie słabego filmu bo polskich twórców nie stać na nakręcenie czegoś dobrego. To może po prostu niech nie kręcą i skupią sie na realizacji Big Brathera chociaż ten w wersji polskiej też jest raczej kiepski??
Lepsze seriale:
-"Stawka większa niż życie"
-"Czterej Pancerni i pies"
Seriale stare,ale jare. Małaszyński miał zastąpić Mikulskiego?? Żenada. Obejrzałem ten odcinek pierwszy i muszę przyznać,iż nie da się zastąpić Mikulskiego. Serialik nie jest zły,nawet mi się podobał,ale grą MAłaszyńskiego się zawiodłem. Gdzie ta doskonała rola Granda z "Oficera"? Już jej nie ma,przez zasraną "Magdę M". Tam się Małaszyński ośmieszył i teraz próbuje się odbudować. Niestety chyba nie nastąpi to w "TTS".
Zawiodłem się na pierwszym odcinku, jednak wierzę że troche się rozkręci i dorówna książce, która była całkiem niezła i przyjemna w spożyciu. Co do Małaszyńskiego, to naprawde mi po prostu żal, ze w Oficerze potrafił zagrać świetnie, jednak w każdej innej produkcji w jakie go widziałem to wypada OKROPNIE, może mi ktoś wytlumaczyć czemu tak jest? Po Oficerze widziałem w nim obiecującego utalentowanego aktora, jednak szybko mi przeszło.
No nie wiem, może to wina ról?? Chociaż cholera zwróćcie uwagę: w scenach kiedy biegnie, strzela, walczy itp. to jest Grandem, w każdej innej scenie jest jak Piotr Korzecki. Koniec i kropka. Gość nie ma osobowości, jest przystojny i tyle. W świadku koronnym był nudny jak flaki z olejem, bez wyrazu totalnie. W parodii Magdy M u Majewskiego jest niezły, może kabaret to jego powołanie??
Moim zdaniem, on jest ładny, a nie przystojny. W przypadku faceta robi to wielką różnicę. Gdyby był przystojny, może łatwiej byłoby przełknąć jego kiepskie aktorstwo. Ciekawe czy w życiu prywatnym też jest facetem bez charakteru, czy tylko tak wygląda?
To weźcie se zadzwońcie cholera 507 07 07 bodajże do warszawy do sklepu tvp i se zamówcie za 120 złotych całą kolekcje pancernych, za kolejną stówkę klosa, 07, psa cywila, WSzzzzzzzzzzzyyystko se zamówcie! I oglądajcie do wyżygania, bo przecież to najlepsze seriale wszech czasów!
Jeśli jest się aż tak zamkniętym na coś nowego i z aż tak mocno wgranymi starymi schematami pod wspólną nazwą "szarik ver. prl0.1", to po co oglądać rv z nowymi programami?!