PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}

The Walking Dead

2010 - 2022
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177986
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Ostatnio czekając na premiere 2ep. gry zacząłem czytać książki (!wow!) pt. " Narodziny
Gubernatora ", oraz " Malowany Człowiek : . I tu kieruje pytanie do was, jakie polecacie
książki. Opiszcie je krótko i napiszcie dlaczego wam sie podobają.

ocenił(a) serial na 8
Mati_Hardcore

Nie bez powodu Stephen King ma takie, a nie inne nazwisko :) Jestem zafascynowana Jego twórczością. Zarówno pierwszymi opowieściami -,,Carrie" czy ,,Lśnienie" jak i tymi, które zostały wydane stosunkowo niedawno-,,Pod kopułą", ,,Dallas'63". Jestem szczerą fanką The Walking Dead tak więc serdecznie polecam lekturę Stephena Kinga. Mi osobiście do gustu szczególnie przypadła książka pt. ,,Desperacja" z 96r. Poza tym, za ciekawe i warte przeczytania uwazam zbiór krótkich opowiadań np. ,,Wszystko jest względne" albo ,,Trupojad"(autorem nie jest już King, a wiele różnych jak Jakub Małecki). Podsumuwując widze, że właściwie konkretnie nie poleciłam żadnej ksiązki xD Jezeli ktoś chce sięgnąc po Kinga to polecam na poczatek ,,Lśenienie"-kultowe, dostarczające zarówno adrenaliny jak i czarnego humoru(wszechobecnego w twórczości Kinga). POlecam, polecam, polecam! Mistrz horroru powinien gościć w domowej biblioteczce każdego szukającego dreszczyku emocji! :D

ocenił(a) serial na 4
Iknowwhatkindofmenur

O King :) Rewelacyjny twórca, aczkolwiek ma tendencję do nadmiernych opisów, które w moim odczuciu są czasami niepotrzebne. Co nie zmienia faktu, że jest wielki. Jeżeli o mnie chodzi to polecam Stukostrachy, Łowca snów, Szkieletowa załoga (zbiór opowiadań z rewelacyjnym utworem Mgła), Misery, Cmentarz dla Zwierząt, Historia Lisey, Łowca Snów no i oczywiście niesamowitą Zieloną Milę. A i jeszcze jeden tytuł, w dużej mierze powiązany z tematyką zombie, pt. Komórka. Dodatkowo informacja taka, iż w październiku wychodzi druga część trylogii o naszym Gubernatorze pt. Droga to Woodboory.

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Jak miło czytać znajome tytuły! Zgadzam się z tym, że czasami przesadnie skupia sie na opisach choćby pokoju,umeblowania,jednego mebla apotem gdzie go wyprodukowano xD Uwielbiam szczególnie to, że czytając ta samą stronę mogę bać się, po czym zacząć śmiać i potem to dobrze znane uczucie zdezorientowania.. epickapalma xD

Mati_Hardcore

Skoro spodobał ci się Malowany człowiek to polecam kontynuację ,,Pustynna Włócznia". Jeżeli zaś lubisz klimaty postapokaliptystyczne(uznałem że lubisz po załóżeniu wątku w akurat tym dziale :D ) to polecam następujące pozycję :
-Sztejer tom 1 i 2 (3 wychodzi w lipcu) - zupełnie nowe uniwersum w którym rządzi przemoc i pieniądze a na dokładke mroczny bohater z jeszcze mroczniejszą przeszłością :D
Metro 2033 i 2034 (dodatkowo polecam książki z projektu Uniwersum Metro 2033, pisane przez innych autorów ale w porozumieniu z twórcą Metra) - co tu dużo pisać ^^ pozycja obowiązkowa tuż obok książek Kinga :D
Obie części Gears of War ( poczytać można ale nie ma się czym ekscytować )
Popiół i Kurz
Cykl Śliski od Pawła Kornewa
Oczywiście polecam książki Kinga sam zacząłem czytać Komórkę i Pod Kopułą
a teraz ,,kilka" innych pozycji :
-Kłamca Jakuba Ćwieka - Jeden z niewielu autorów który łączy parodie z fantastyką
-Cykl Inkwizytorski Jacka Piekary - To chyba mój naj naj naj cykl :D Nie polecam jeżeli nie lubisz brutalnego świata albo jesteś fanatykiem religijnym...
-,,Miecz i Kwiaty" i ,,Martwe Jezioro" ( oraz kontynuacja Druga Burza) Marcina Mortki
-Kroniki Królobójcy Patricka Rothfussa - Miłe zaskoczenie, zwykle nowi autorzy czerpią ze starych wzorców a tu taka niespodzianka.Właściwie gdy to czytałem byłem w szoku że ktoś mógł stworzyć cos tak wspaniałego ( zamiast czytałem powinienem napisac pożerałem wzrokiem, ponieważ zanim się zorientowałem przeczytałem 3 tomy i czekam na następne.
-Cykl ,,Czarna Kompania" hmm muszę pisać coś więcej?Mistrz pióra tuż obok Kinga :D -Cykl ,,Wiedźmiński" Andrzeja Sapkowskiego - kochasz grę? nienawidzisz filmu i serialu? jeżeli tak to pozycja obowiązkowa :D
-Cykl ,,Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza -kosmiczna technologia ludzi w połączeniu ze średniowieczem i czasami wikingów? to musiało się udać :D
-Książki Brenta Weeksa pt,,Trylogia Nocnego Anioła" oraz ,,Czarny Pryzmat"-Dużo ludzi narzeka że słabe i nudne ale mi się podobały wszystkie tomy ^^
-Cykl o Feliksie Castorze Mike'a Carey'a- Trudne zagadki kryminalne,Demony i inne kreatury a do tego główny bohater to egzorcysta! oo tak, czujesz te moc?
-Cykl ,,Cienie Pojętnych" Adrian'a Tchaikovsky'ego - Zagrywki polityczne,Gra wywiadów,Wielkie bitwy,Wspaniali bohaterowie.Obecnie na polskim rynku jest 6 tomów i byłem dość mocno wk**ny gdy w 4 zginelo dużo głównych bohaterów ale autor jakos wybrnal z tej sytuacji i z niecierpliwoscia czekam na kolejne czesci ( ma ich byc w sumie 10-13 )
-Saga Pieśni lodu i ognia Georga r r martina :D - Jeżeli oglądałeś Grę o Tron to wiesz o czym to jest.
-Infoszok - ostatnio jedyna dobra powieść s-f na rynku.
P.S 3 tom malowanego czlowieka pt. ,, the daylight war" zostal zapowiedziany na I kwartał 2013 (premiera była przekładana do tej pory juz 3 razy , pierwotnie miała sie ukazac na poczatku tego roku ^^ )
Chyba tyle tytulow ci wystarczy :D jezeli nie to napisz dokladniej jakie ksiązki cie interesuja.