PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177546
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Jak dla mnie po monotonnym piątym i czwartym sezonie szósty jest ożywieniem trupów. Od połowy mogę powiedzieć że sezon spokojnie dorównuje dwóm pierwszym sezonom a że jeszcze finał przed nami to ma szansę je przebić.

Podoba mi się to mieszanie, mamy napakowany akcją odcinek, sporo ludzi ginie, zamiast robić trzy odcinki o płakaniu, twórcy przeskakują w czasie i dają luźny, lekko humorystyczny odcinek z Jezusem, potem mamy odcinek w stylu Thrillera z elementami Heist Movie (planowanie ataku na posterunek), potem lekko klaustrofobiczny odcinek z mocnym finałem, następnie pojawia się Dwight, znowu ciekawa postać.

Czekam na finał i jak wam się podobał szósty sezon?

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Ja tam nie narzekam.

ocenił(a) serial na 6
WTTW_FILM

6 > 4 i 5

ocenił(a) serial na 7
returner

Ja mam tak: 1=2=6>5>4

ocenił(a) serial na 7
WTTW_FILM

Sorry zapomniałem. 1=2=6>3>5>4

ocenił(a) serial na 6
WTTW_FILM

1 > 2=3=6 > 4=5

ocenił(a) serial na 9
WTTW_FILM

1 i 2 sezon wymiatają - potem przepaść i 3 ,4 ,6 i 5 . Generalnie stwierdzam, że im dalej w las tym gorsza jakość. To pewnie już przesyt tą monotonią zdarzeń - brak zaskakujących momentów. Na początku drżeliśmy o życie każdego bohatera , teraz już wiemy, że 99% z głównej obsady jest bezpieczna - nawet jak okrąży ich masywna horda truposzy.

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

Ja o nikogo nie drżałem bo czytam komiks. Po finale Ci się ta opinia o bezpieczeństwie zmienie. Po prostu nie giną bo mają spore doświadczenie.