Co będzie w 3 sezonie mógłby ktoś napisać na podstawie komiksu ? bo jestem bardzo ciekawy :P
Na końcu odcinka 13. było pokazane więzienie, tam też trafi cała grupa. Tamta postać w kapturze nazywa się Michonne i dołączy do grupy. Tamten helikopter z początku odcinka się rozbije i grupa naszych bohaterów wyruszy go poszukać. Na miejscu katastrofy się okazuje, że już ktoś pomógł rozbitkom, więc nasza grupa poszła poszukać obozu tychże wybawicieli. Trafią do pewnego miasteczka, którym włada psychopatyczny Gubernator. Później ten despotyczny Gubernator będzie chciał zdobyć ich więzienie i nawiąże się wojna. Dalej nie będę opowiadał ;) P.S. Ja zacząłem czytać komiks po zakończeniu 2. sezonu i nie żałuję. Komiks jest o niebo lepszy od serialu. Tak się zastanawiam przez pryzmat komiksu czy mi się chce oglądać dalej serial.
Owszem, może tak być, ale nie musi :) Jak widać twórcy serialu dość luźno bazują na komiksie więc nie wiadomo co się może później wydarzyć. To właśnie zachęca do dalszego oglądania.
Więzienie na bank będzie i Michonne. Z tego co słyszałem Gubernator tak samo, więc raczej podstawy takie jak napisałem to się pojawią w 3. serii.
Chodzi mi o to, że sposób ukazania pewnych rzeczy może być inny, a i samo wprowadzenie może całkowicie różnić się od pierwowzoru. Założę się, iż całkowicie zrezygnują z tej brutalności Gubernatora ze względu na to, że puszczają w godzinach gdzie urzędują jeszcze małolaty. Ewentualnie mogą zrobić coś w stylu, że Glenn będzie podsłuchiwał itd.
Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie ukazane jak w komiksie, w ten brutalny sposób ;) Serial jest puszczany w Polsce po 22:00, wiec może jednak tak będzie :D
Tak dokładnie pewnie tego nie pokaża, a szkoda, chociaż jak na razie strasznie ciesze sie z Michonne i z więzienia, mam nadzieję, że tego nie zepsuja SPOILER miałam też nadzieje, ze pojawi sie Tyresee, ale zaczynam powatpiewać bo jeśl pod koniec 3 sezonu mielibu opuszzać wiezienie to on i tak umiera, chyba że dziwnym trafem po drodze do więzienia trafia na osiedle, na którym w komiksie zatrzymali sie na bodajże 1 noc, z tego co pamiętam Tyresee był jakoš przed tym.
Tyreese ma się pojawić w serialu. Kikrman powiedział, iż nie dopuści by pominięto tą postać gdyż odgrywa ona bardzo ważną rolę w rozwoju historii. A oto jest aktor http://www.google.pl/imgres?q=the+walking+dead+Keith+Allen+Hayes&um=1&hl=pl&sa=N &biw=1152&bih=674&tbm=isch&tbnid=NrzIXJ6k2zO6dM:&imgrefurl=http://thewalkingdead podcast.com/2010/06/17/keith-allen-hayes-added-to-cast-also-a-credited-zombie/ke ithallenhayes/&docid=pfujhf-NA5X7ZM&imgurl=http://thewalkingdeadpodcast.com/wp-c ontent/uploads/2010/06/KeithAllenHayes.jpg&w=640&h=964&ei=oSt7T_D2Kur44QTs2KjsCg &zoom=1&iact=hc&vpx=114&vpy=116&dur=1033&hovh=276&hovw=183&tx=99&ty=140&sig=1178 08005537286111349&page=1&tbnh=150&tbnw=91&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:0,s:0 Jednak chcę zaznaczyć, że decyzja ta zapadła jeszcze za czasów Franka jako reżysera, ale jak do tej pory nie było żadnych doniesień jakoby zrezygnowali z niego.
Wybacz to był mój błąd, myślałem, że T-Dog ma na imię Tyreese :P Sprawdziłem później na Walking Dead wiki i ma na imię Theodore. A co do aktora. Jest bardzo podobny do T-Doga z serialu
Yyyyyyyyyyyyyy?? A dlaczego niby masz się nie zgodzić? Rammstein89 napisał najbardziej prawdopodobną, ba nawet pewną na 99.8% wersje wydarzeń 3 sezonu. Aczkolwiek jak napisałem scenarzyści na pewno wprowadzą swoje zmiany, jednak ogólny zarys będzie taki sam jak w komiksie.
Z czym się dokładnie nie zgadzasz? Rozwiń swoją myśl, ponieważ mnie to ciekawi ;)
sory, cos mi okienka musialy przeskoczyc jak pisalem komentarz, bo w ogole nie na ten temat sie nie zgadzam, z tego co pamietam to chodzilo mi o to,ze serial jest duzo gorszy od komiksu i ze nie ma go sensu ogladac, z tym sie nie zgadzam, przeczytalem 8pierwszych tomow(bo tyle zdolalem odnalezc w necie) i np zakonczenie 8go tomu bylo dla mnie beznadziejne, mam nadzieje,ze w serialu bedzie inaczej. Cale to szykowanie do obrony, granaty, plan, itp a jak przyszlo co do czego, zdobyli przewage, juz wydawalo sie,ze tamci zaczna dezerterowac a tu bu, wyrzneli 90% bohaterów..
Dalej rzeź będzie większa :) Wszystkie tomy są na cho miku, wyszło ich obecnie 95, niestety reszta po angielsku, ale podstawowe opanowanie języka powinno wystarczyc by zrozumiec.
Gdzieś już pisałem to, ale powtórzę się, bo nie otrzymałem odpowiedzi w którym miejscu komiksu kończy się sezon, który to Tom ?
Niestety nie pamiętam, dawno czytałem, jednak jak chcesz czytać komiks to zacznij od początku. To nie duży materiał a bohaterowie i szczegóły są inne.
Zacznijmy od tego, że komiks był wydawany różnie. W Stanach wydawano go zeszytami, w Polsce zeszyty łączone są w tomy. I tak na przykład pierwszy tom komiksu zawiera w sobie bodajże 8 zeszytów, czyli łącznie jakoś ponad 140 stron, jeśli mnie pamięć nie myli. :) Z kolejnymi tomami jest podobnie.
Tomy I i II zawierają w sobie zarysy sezonów I i II, ale duża część wydarzeń i bohaterów jest zupełnie inna. Jednak z grubsza pierwsze 2 sezony pokrywają się z pierwszymi 2 tomami komiksu i historia kończy w miejscu, gdzie bohaterowie znajdują się w pobliżu więzienia. Jak ma się za sobą oba sezony, można spokojnie przeczytać pierwsze 2 tomy, nie odkrywając szczegółów fabuły kolejnych sezonów. :)
Jednocześnie nie polecam raczej czytać komiksu osobom, które mają za sobą tylko jeden sezon, o ile nie chcą się przedwcześnie niektórych rzeczy dowiedzieć.