PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177588
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Jakby ktoś chciał zapoznać się z komiksem, to tutaj macie linki do pobrania pierwszych 8 części po polsku http://forum.walking-dead.eu/temat-O-komiksie-slow-kilka?pid=142#pid141

ocenił(a) serial na 9
PlayKiller

Kurde a wie ktoś gdzie dostać resztę?

rojekrc

zapytaj na forum, pewnie kolega ma resztę, ale dał pierwsze części na zachętę

ocenił(a) serial na 9
PlayKiller

Przeszukiwałem naprawdę kupę stron. Ale wszędzie znajdywałem tylko 8 części. Szukałem nawet w empikach itd. ale w moim mieście nie ma:/. Zamawiać z neta za 36zł +przesyłka to trochę za duży zachód jak dla mnie.

rojekrc

zapytać możesz, to nic nie kosztuje, parę osób na forum też jest na bieżąco z komiksem, więc mają linki raczej

PlayKiller

Dalszych tomów nie ma i nie będzie. Osoba która skanowała polskie wydania komiksów na szczęście zreflektowała się i przestała zajmować się tym procederem, niszczącym polski rynek komiksów. Jak chcecie to zawsze można kupić - http://aros.pl/szukaj/%BFywe+trupy/0

ocenił(a) serial na 7
Witcher

Oj będą, będą;] Na miejsce tej osoby znajdzie się 5 następnych, na szczęście. Tego typu publikacje internetowe wcale nie szkodzą tylko pomagają rozwojowi rynku, zwłaszcza takiemu jak w Polsce, gdzie komiks nie jest popularny. Przez tego typu dostęp do danej pozycji odbiorca może sam ocenić czy jest zainteresowany zakupem, a ogólnodostępność zwiększa grono potencjalnie zainteresowanych. Niestety lobbyści w dzisiejszych czasach po przez zmiany prawa i propagandę zmieniają także postrzeganie przez ludzi pewnych spraw i kształtują ślepo wierzące jednostki, czego jednym z efektów jest panujące przekonanie, że "piractwo" jest ZŁE.

borubar087

Na miejsce tej osoby nie znajdzie się 5 następnych bo czytelnicy komiksów są świadomi jak tego typu praktyki szkodzą rynkowi. Poza tym żeby zeskanować komiks trzeba go zniszczyć (rozkleić). Zapewniam cię że od czasu jak tamta osoba przestała skanować polskie komiksy (czyli jakieś 3 lata temu) nie pojawił się ŻADEN nowy skan komiksu po polsku, była więc jedyną która zajmowała się tym procederem. Piractwo może i nie jest takie złe, ale polska jest zbyt małym rynkiem żeby mu nie szkodziło - 3/4 filmów nie ukazuje się na blu-ray a komiksy mają nakłady 1000-2000 egzemplarzy co jest po prostu kpiną jak na 38 milionowy kraj. A potem wielkie zdziwienie na filmwebie dlaczego komiks Żywe Trupy kosztuje aż 40zł.

PlayKiller

rowniez troche czasu spedzilem na szukaniu dalszych tomow i nic, naprawde bylbym wdzieczny jakby ktos podeslal jakis namiar..;)

majkkeel

czekamy na odpowiedź na forum, możesz sam śledzić sytuacje, link masz wyżej

ocenił(a) serial na 1
PlayKiller

Właśnie przeczytałem pierwszy tom :) Film bardzo dużo nawiązuje do ksiązki ale jest też kilka nieścisłości. Carl już w obozie zabija Shejna i widać jak pada śnieg :) Gdzie ten Deryl jakoś go nie widać. Zobaczymy co będzie jutro po przeczytaniu drugiego tomu.

KUBATRIX

Deryla nie ma w komiksie, jego "odpowiednikiem" jest Tyreese.

Witcher

Z całym szacunkiem, ale jedyny jego powiązanie z Tyressem jest takie, że trzyma sztamę z Rickiem. Obaj są całkowicie innymi typami człowieka.

Btw. Co do pojawienia się Daryla w komiksie http://walkingdead.wikia.com/wiki/Issue_102 :D