PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177770
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

http://www.filmweb.pl/news/%22The+Walking+Dead%22+powr%C3%B3ci+w+%C3%B3smym+sezo nie-119963

Nikt poważny, kto zna komiks, nie spodziewał się, że na siódmym sezonie się skończy, więc ta informacja to dla mnie żadne zaskoczenie. Mam tylko nadzieję, ze AMC nie zamierza ciągnąć tego w nieskończoność (co, biorąc pod uwagę pazerność twórców, oszczędzanie na efektach specjalnych i strasznie słabe zabiegi mające zwiększyć i tak nieustannie dużą oglądalność (śmietnik Glenna, rozbicie finału półsezonu na dwa odcinki, ukrycie tożsamości ofiary Negana)), wcale by mnie nie zdziwiło), bo w przypuszczalnym finale 8. sezonu natrafi się idealna okazja do zakończenia serialu we właściwy sposób, przy zamknięciu większości wątków - lepszej już zapewne nie będzie.

Akcja komiksu wprawdzie toczy się nadal i pewnie jeszcze przez długi czas będzie się toczyć, ale nie dość, że realia są już zupełnie inne (2-letni timeskip robi swoje), to Kirkmanowi zaczyna już chyba brakować pomysłów na fabułę. Dotychczas z utęsknieniem czekałem na każdy nowy zeszyt i czytałem go w dniu premiery, a teraz mam już chyba ze 3 zaległe.

Z serialem mam zresztą podobnie. Aleksandria i wojna ze Zbawcami to moja ulubiona część komiksu, a AMC w drugiej połowie 6. sezonu zawiodło mnie tyle razy, że poważnie zastanawiam się, czy w ogóle zacząć oglądać 7.

ocenił(a) serial na 3
Evangarden

informacja już potwierdzona, odcinek 7x16 to rozpoczącie all out war.