Tak jak w temacie...Cały II sezon czekałem na taki odcinek jakim był odcinek 13...
A w sumie i tak, od tematyki zombie można wymagać więcej...
Przykro mi, że film ten, serial, z tak wielkim potencjałem przez cały 2 sezon ukazywał rozterki miłosne, miłostki, uniesienia, wzruszenie, rozpacz...eee...Żywe Trupy były mniej ważne od tego kto z kim spał, chu* ze swiat sie przewrócił o 180 stopni, to nic...ważne ze tamta zdradziła tamtego a tamtą to mąż bił dlatego lubi mocnych mężczyzn...
Mimo wszystko i tak wrócę do 3 sezonu...Może to z tego, że znów będę oczekiwać odcinka z "jajami', moze cos sie wyjasni...
Magia seriali...
Następny pogryziony przez szwendaczy który gada pierdoły. Ciekaw jestem ilu jeszcze sie znajdzie pogryzionych na tym forum...
za prawdę Cię nie zjemy:) ,.
ale nareszcie wyszli z tej farmy!!! w końcu coś się zaczyna dziać,. ,.,.,
Normalna zagrywka marketingowa, a czego sie spodziewales? Zrobili ciekawy wstep w 1 sezonie, zdupcyli drugi sezon,a potem zaserwowali dobra koncowke zeby ludzie z wypiekami czekali na 3 sezon...kasa sie kreci, zloty biznes -.-
dokładnie, śmiać mi się chciało z odcinka gdy w studni znaleźli grubasa zombiaka i chcieli go wyciągnąć, omal wszyscy nie pogineli, ahaha:D
Uważaj PFMH bo zaraz zostaniesz zwyzywany od trolli przez fanatyków aka Dearlic za te herezje tak jak ja... Napisałem mniej więcej to samo w swoim temacie i już po pierwszym poście zostałem nazwany "trollem" przez barry8500. Tak więc miej się na baczności!
PS. Zaraz zaczną się pewnie insynuacje, że to multikonta. (przecież tak wielu ludzi nie może mieć takiego zdania o tym serialu!)
Macie prawo pisać takie słowa i już nigdy nie zmienicie zdania w końcu nikt nie wynalazł lekarstwa na ugryzienie szwendacza...
Nikt Cię za to nie zjedzie, jednak trzeba mieć na uwadze, że serial ten właśnie opiera się na takich miłostkach, uniesieniach itd. Zombie są tylko tłem i nie mają grać "pierwszych skrzypiec". Jak ktoś napisał warto przeczytać wstęp do tworu Kirkmana, gdzie autor bardzo dokładnie opisuje fundamenty lektury. W trzecim sezonie, jeżeli idąc tokiem komiksu, mogą być odcinki, w którym w ogóle nie będzie ani jednego egzemplarza. Produkcja ta jest przeznaczona raczej dla fanów komiksu, których w USA jest na pęczki. Wystarczy spojrzeć na tamtejsze fora. Nie ma ani jednego negatywnego komentarza na temat serialu. Jeżeli już jakiś się pojawi to raz na jakieś 100-200 komentarzy. To co dzieje się w Europie stacji AMC w ogóle nie interesuje. Liczy się to co tam, i na tym koniec.
Możliwe, że w tym tkwi szkopuł. Doczynienia z komiksem na którym jest oparte "The Walking Dead" i może dlatego nie rajcuje mnie tak bardzo taki obrót sytuacji...
:)
Dlatego mówię, że serial jest bardziej skierowany do osób zaznajomionych z historią których w USA jest multum. Choć podejrzewam, że i w innych krajach również.
My wychowywani na "Krzyżakach" oni na komiksach :P
Nie no żartuję sobie. A co do tego, to obecnie, nawet dobrego filmu na podstawie lektury nie umiemy nakręcić...
U nas komiks kojarzony jest jako te z uniwersum DC czy Marvela, jako głupie bajeczki o super bohaterach, podobnie jak z Manga...
I to jest właśnie błąd. Powiem szczerze, że ja do komiksu TWD także podchodziłem dość sceptycznie, gdyż jak to ująłeś "my wychowani na "Krzyżakach" ", a tu jednak dość duże zaskoczenie. Dostałem świetnie rozrysowaną historię, z nawet dobrymi dialogami, a co najważniejsze wciągnął mnie jak nic. Osobiście polecam komiks każdemu, a opinia na temat rozrywki jaką są komiksy jest typowym jakby to ująć "stereotypem". Uważam, że to akurat powinno się zmienić. Każdy rodzaj rozrywki ma swoje wytyczne wiekowe. Jedno jest dla starszych, inne znowuż dla młodszych.
Podobnie pokutuje w naszym kraju Anime ;) "Bo to bajki dla dzieci". A i w tym gatunku można coś wartościowego i ciut (czasem bardziej niż ciut) ambitniejszego znaleźć. Dobrą rozrywkę, i tą wartościową i ta odprężającą można znaleźć i na ekranie TV i w książce i w komiksie i w wielu innych miejscach. Czasami można spróbować czegoś nowego, odrzucić właśnie te stereotypy.
PFMH czy według Ciebie jakbym napisał.
Fifa to NAJGORSZA gra na świecie, bo kto to kurka widział, żeby tam do Nazioli z machine guna nie można postrzelać?
Albo:
Terminator 2 to najgorszy romans wszech czasów, bo kurde tylko roboty i roboty a ja oczekiwałem że się na nim wypłaczę?
I jedno i drugie to bzdury co nie?
Również to co ty piszesz w 1 poście to bzdury. Może i byś chciał, ale widzisz, gro ludzi ( w tym producenci) chcieli co innego ;) Nic na to nie poradzisz.
Szanuję Ciebie i Twoje zdanie PFMH, masz prawo oczekiwać od tego serialu czego tylko chcesz. Masz prawo oczekiwać od każdej produkcji czego tylko chcesz... ale to głupie i naiwne myślenie. Nie każdy ma za zadanie trafić właśnie w Twoje gusta. Tutaj akurat powinieneś byś od dawna świadom (na forum się o tym w kółko pisze, więc jestem przekonany, że wiesz o co chodzi), że zombie aint #1 in this show.
Co o tym myślisz?