Pytanie do osób, które czytały komiks
Co mniej więcej ma dalej dziać się w serialu
Po prostu co dalej?
Np czy odejdą z Aleksandrii?
Z wilkami upadają sie pewno do 4,5 odcinka . Horda obkrazy cała Aleksandrie, runie odcinek muru. W 8 odcinku ginie jessie i dwaj jej synowie, ginie tez denniana i w komiksie morgan a carl straci oko na skutek postrzału od ronna. Rick obetnie rękę jessie a ta z kolei pożrą zombie. W drugiej Czesi sezonu poznajemy Jezusa ,bohaterktory mieszka w hilltop ( miasteczko wieksże niz aleksandria) i tam tez zaprowadza Ricka. Tam dowiaduje sie ze mieszkańcy płaczą haracz neganowi, za ochronę przed zombi. Rick ma sie go pozbyć ,wzmian za to dostanie żywność. Zabija 2 ludzi negana , 1 puszcza wolna aby ten dał znasz szefowi. Niestety sprawy sie komplikują rick wraca to siebie, ludzie negana go śledzą. Zabijają Abrahama strzałem z kuszy. Negan judzima pobije do nieprzytomności . Rick bedzie próbował wrócić do hilltop jednak po drodze brutalnie zgarnia go negan. Odrazu zabija glena i rickowi śmieje sie w twarz. On tez od dzis ma płacisz haracz. 6 sezon ma niby zakończyć sie ukazaniem samego negana:) w 7 sezonie to juz z górki , negan bedzie wpadał z wizyta. Spencer bedzie próbował zrzucić winę na Ricka , negan wyciągnie swój.
Nóż i zaszlachta go jak psa. Rick bedzie powoli tracił pewność siebie, juz nie bedzie takim baadasem. Bedzie próbował złapać negana w pułapkę nie da rady. Dostanie soczysty wpierdziel . W pojedynku z neganem nie bedzie równych . 3 osiedla połączą siły aby zabić go, jednak ten zanim przegra wybije większa polowe bohaterów :D w komiksie dalej zycie tylko rick trzyma go w więzieniu. Potem bedzie chwila spokoju , aha wszyscy przeniosą sie do Aleksandrii bo negan rozpierdzieli ja granatami :D pojawia sie potem grupa przebrana za trupy. Bossowambedsie kobieta o imieniu alpfa . Ta wybije duża czesc znajomych ,miedzy innymi rosite . W komiksie sa przewidywania ze rick wypuści negana na nią. A co dalej niewiem hehe co dalej z neganem , wszystko przed nami. To co opisałem to fabuła do 9 sezonu :)
Wszyscy przeniosą sie do hilltop bo Aleksandrie rozpierdzieli granatami , miało. Byc hehe
Właśnie się pojawiło to Hilltop i nie powiedziałabym, że jest większę od aleksandrii, jeden duży budynek i kilka przyczep, ciekawe jak to rozwiążą. A powiedz mi co z Carlem, żyje? Czy z głównych bohaterów ostatecznie przeżywa tylko Rick?
W tym sezonie pewniaki do zgonu to tara i gleen lub daryl. Carl bedzie z niedobrze. W komiksie po strzale w glowe zrobił sie groźny . Pozniej chodził bez opaski , wymienił fryzujre i przypakowal, w komiksie duzo bohaterów jeszcze żyje także niewiadomo, chodz wyczuwał ze koniec serialu bedzie zgon za zgonem,
Ulala, no to będzie się działo
Ale powiedz mi, wydarzenia w filmie pokrywają się z wydarzeniami w komiksie, czy raczej tylko te główne wątki?
Pokrywają sie , tylko twórcy czasami sztucznie wydłużają na sile, jak np. Wątek z szpitalem :)
jest parę zmian w stosunku do komiksu ale nie są one TAK znaczące - Daryla w komiksie nie ma w ogóle, Carol dawno już nie żyje, a Rick nie ma ręki - stracił ją przy przesłuchaniu u Gubernatora. Było wcześniej również parę innych odejść od komiksu ale nie były jakoś szczególnie ważne, a jeśli jakieś były to już nie pamiętam ;)
Jesteś z komiksami na bieżąco? Z jaką częstotliwością są one wydawane? W serialu doszliśmy już chociaż do połowy?