PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177555
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Coraz gorzej

ocenił(a) serial na 6

Niestety ale ten serial ma coraz gorsze odcinki. Owszem ostatni był niezły ale bardzo sie dłużył. Z serialu o przetrwaniu zrobiło sie coś dziwnego. TO po pierwsze. Po drugie postacie w nim występujące są niektóre bardzo przesadzone. Np wiecznie zwariowana i chora psychicznie Sasha czy dobroduszna Michonne(chociaż jedna postac wyszła na plus: Carol). I po trzecie: nie wiem ile wynosi budżet tego serialu ale mogliby sie posługiwać bardziej profesjonalnym sprzętem niż karabinki ASG do których dodali płomienie wylotowe w Sony Vegas. I ofc wszyscy mają Infinite Ammo Cheat.

ocenił(a) serial na 6
czesiek77

Do tego dialogi, które sprawiają że mam ochote wyskoczyc z okna bo są tak sztuczne i nierealistyczne

ocenił(a) serial na 6
MlecznyLis

Zgadzam się, drewniane i pisane przez dziecko z podstawówki. A na odcinek podobno miało byc ponad 2.5 mln $. Gdzie to idzie? W zombiaków?

ocenił(a) serial na 6
czesiek77

no podobno sporo idzie na charakteryzacje

ocenił(a) serial na 10
czesiek77

Tak, to prawda niektóre sprawy się naprawde dłużom. Podobno w komiksie z tymi kanibalami z Terminus od razu było po krzyku. Co prawda w serialu nie ciagnęło się to w nieskończoność, ale w czwartym sezonie robiło zbyt dłuże napięcie, tak samo jak Wolves. Wszyscy sądziliśmy, że (tak jak w komiksie) Andrea (czyli komiksowa Sasha) powystrzela wzystkich pod bramą Alexandrii. Jednak autorzy zdecydowali przenieść tą sprawę do następnego sezonu. Sądze, że to wszystko przez to, że komiks sięga ok 130 części (jak się nie mylę), autorzy serialu zdecydowali, że trochę za daleko się posuneli i chcą nadrobić to w czasie. Pewnie mają w planach więcej sezonów, dlatego Negan'a zobaczymy dopiero w siódmym sezonie, a szósty zapełnią Wolves i innymi mniejszymi akcjami. Sądzę iż ciągła akcja serialu, coraz to wieksze napiecie i stawianie bohaterów w coraz to cieższych sytuacjach bedzie na razie odstawione na bok i zobaczymy gorszy serial o zombie. Oczywiście mogę się mylić co raczej by mnie ucieszyło.