PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}

The Walking Dead

2010 - 2022
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177745
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Pole do popisu jest mega duże. W końcu ilość historii do wymyślenia w takim świecie jest naprawde ogroma, a standardowo dostajemy jakąś denną historyjkę.
Czemu ten serial nie może być jak gra od Telltalle? Dobra to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że ma być dużo akcji, ale naprawdę można to zrobić 100 razy lepiej. Historie od kilku sezonów są takie same + do tego wykonanie tego serialu jest fatalne. Liczyłem że chociaż finał mnie zaskoczy a tu co? Wątek z Neganem będzie ciągniety przez kolejny sezon. Jeszcze do tego jakieś pseudo mądre bzdety gadane na końcu które nijak nie wpasowują się we właściwy moment. Muzyka? Tragedia. Zamiast podczas walki puścić coś odpowiedniego leci coś w stylu Bravehearth. Serio? xD Walka z Michone? Zamiast się skupić na nawalaniu Michone wyglasza sobie "wygramy bla bla". To jest tak kiepskie że czasami brakuje mi słów. Ten serial ma tyle grzechów że aż cieżko wymienić wszystkie. A z tego sezonu jedyny plus to był tylko i wyłącznie Negan który jako jedyny miał chociaż troche osobowości i był/jest ciekawą postacią.

ocenił(a) serial na 5
DaveR1

Czemu jest taki? Twórcy od jakiegoś czasu mają na niego pomysł. Robimy byle co po minimalnych kosztach a i tak ludzie to obejrzą z sentymentu, powodowani dodatkowo nadzieją na odżycie serialu. Gdyby oglądalność dramatycznie spadła to zrobimy jeden odcinek z budżetem (lub ze starannością) jak reszta odcinków sezonu razem wzięta i damy ludziom nadzieję, co pozwoli nam przez resztę sezonu robić niesamowity syf bo minimalnych kosztach. Strategia się sprawdza? A jakże!