PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177528
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Pierwszy raz usłyszałem o tym serialu już bardzo dawno temu,dopiero teraz wzbudził moje zainteresowanie.Serial zawsze można zacząć,a jeśli się nie spodoba to po prostu przestać go oglądać.Problem polega na tym,że jestem jedną z tych osób,która gdy coś zacznie to musi to skończyć.W przypadku serialów jest podobnie.Wobec tego czy warto się przymierzyć do tego serialu?

ocenił(a) serial na 10
SprzatacZ

tak, moim zdaniem warto!:)

ocenił(a) serial na 6
SprzatacZ

Mam podobnie, gdy coś zaczynam oglądać to chcę dotrwać do końca nawet gdy film/serial mnie nuży. Serial polecam ale takiego obłędnego oglądania już nie. Od czasu do czasu warto zrobić przerwę, w przypadku tego serialu najlepiej w trakcie sezonu bo sezon zwykle kończy się cliffhangerem.

Pierwsze dwa sezony to ciekawy rozwój postaci, później jest troszeczkę inaczej i gdy ogląda się serial odcinek po odcinku to jest wrażenie spadku formy. Rok przerwy w połowie 6stego sezonu to najlepsze co mogłem zrobić oglądając ten serial, kolejne odcinki oglądałem z przyjemnością.

ocenił(a) serial na 5
SprzatacZ

Jeżeli lubisz postapokalipsę i dramaty z nią związane, to jak najbardziej warto. Serial jest swojego rodzaju studium ludzkich zachowań w sytuacjach ekstremalnych. Poza tym, kilka pierwszych sezonów jest naprawdę świetnie zmontowanych, a ujęcia (praca kamery) są najwyższej próby, wiele z nich dosłownie ociera się o artyzm. Wiele osób narzeka na małą liczbę dialogów, ale jak na mój gust, to akurat dobre posunięcie, bo nie gadają oby gadać i nie traktują widza jak matoła, który nie potrafi zrozumieć tego, co ogląda. Inna rzecz, że mało dyskusji pogłębia apokaliptyczny klimat (komu by się chciało ciągle gadać podczas apokalipsy?). Co więcej, serial jest na tyle udany, że warto go obejrzeć nawet w sytuacji, gdyby został kiedyś anulowany/niedokończony.