PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177588
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Witam
Właśnie dobrnąłem do końca pierwszej serii. Serial naprawdę wart uwagi :) Ciekawe
postaci, dużo się dzieję. Zasłużone 8/10.
Widziałem jednak wiele nieprzychylnych opinii względem serii 2. Pytam więc czy warto ją w
ogóle zaczynać? Czy może jest ona aż na tyle zła, że tylko popsuje dobre wrażenie po serii
pierwszej i będzie stratą czasu dostarczającą więcej irytacji niż rozrywki czy mimo
rzekomego obniżenia lotów warto oglądać dalej? Dzięki z góry za sensowne odpowiedzi ;)

ocenił(a) serial na 9
Stolarcfc

Jestem świeżo po dwóch seriach pod rząd. Usiłuję właśnie znaleźć sobie serial na długi weekend, który nie wypadłby teraz blado. Pierwsza seria to majstersztyk i w porównaniu do niej druga może wypaść słabiej, ale nie wyobrażam sobie jak można byłoby przestać oglądać serial, bo "ktoś powiedział, że im dalej tym gorzej". Dla mnie trochę jakby skończyć czytać LOTR'a po "Drużynie...", bojąc się, że "Dwie Wieże" jej nie dorównają, jak możesz żyć z niedokończoną historią? Rozumiem jednak, że powodem do narzekania może być dynamika drugiej serii, w porównaniu do poprzedniej raczej się dłuży, ale serio, koniec wynagradza wszystko. Warto!

ocenił(a) serial na 6
amanityna

Dzięki za odpowiedź :) Fakt, że jak już się zaczęło to przerywać się nie powinno. Jednak jest to bardziej kwestia tego, czy obejrzeć go już teraz kiedy nie do końca mam na to czas, czy np. mogę sobie odpuścić i ewentualnie wrócić później i z czystej ciekawości zobaczyć co się stało. Do tego po tym jak Dexter, którego uważałem niegdyś za arcydzieło został totalnie zniszczony ostatnimi dwoma seriami, to jestem na to tym bardziej wyczulony, bo w tym wypadku chyba wolałbym ich nie oglądać... :/
Ale skoro piszecie, że nadal trzyma poziom to z pewnością prędzej czy później się za niego zabiorą :)

ocenił(a) serial na 4
Stolarcfc

Druga seria nie podobała się większości dlatego, że nasza grupa osiedliła się na farmie i zanikł w pewnym sensie ten wątek survivalu oraz uczucie tego ciągłego zagrożenia, Jednak pozwoliło nam to do końca poznać niektórych bohaterów i ich przemiany np. Andrea, Daryl, Shane. Jak wiesz, drugi sezon podzielony została na dwie części. W pierwszej dużo się nie dzieje więc musisz nastawić się na trochę dłużyzn, za to od 7 odcinka jest pełno akcji, a ostatni to istny majstersztyk. Tak więc, reasumując warto i jak zaznaczył użytkownik wyżej nie przerywa się oglądanej historii kiedy dostaliśmy dopiero zalążek całości. No chyba, że już całkowicie nie możesz znieść tego co widzisz.

ocenił(a) serial na 9
tomb2525

Rany, jaki spoiler.

Ja patrzę na to ograniczenie survivalu tak - Lori i Rick mają Carla, Carol ma córeczkę, to raczej jasne, że będą szukali stabilizacji i taki wątek prędzej czy później musiał nadejść, jeśli scenarzyści chcą dać chociaż złudzenia tego, jak ludzie zachowaliby się w podobnych sytuacjach.

ocenił(a) serial na 10
Stolarcfc

warto,jak dla mnie fajnie się wszystko rozwija ;)

ocenił(a) serial na 10
Stolarcfc

Pewnie, że oglądaj. Jest wystarczająco dużo akcji żeby się świetnie bawić

ocenił(a) serial na 7
Stolarcfc

A mi, prawdę mówiąc, 2 sezon podobał się bardziej niż 1. To chyba dość oryginalny pogląd, bo większość ostro krytykuje 2 sezon :D. Fakt, że nie ma w nim takiego napięcia i ciągłego poczucia zagrożenia, jak pisał tomb2525, ale moim zdaniem ta stabilizacja nie zaszkodziła serialowi. Może to jednak przeszkadzać komuś kto jest nastawiony na ciągłą akcję, walkę i krew lejącą się strumieniami. Jednak muszę przyznać, że w sezonie 2 było kilka wątków które tak strasznie mnie wkurzały, że miałam momentami ochotę rzucić czymś w monitor ;). Mimo to myślę, że warto obejrzeć serial do końca, choćby po to, żeby wyrobić sobie własną opinię o nim.

poisonivy_

Brakuje też humoru :P
T-dog siedzi chyba całymi dniami w studni i czyta czasopisma. Postać zupełnie znika, a ja go bardzo lubiłem :P

ocenił(a) serial na 7
mosheh

Akurat na to nawet nie zwróciłam uwagi, bo T-dog jest mi zupełnie obojętny. On chyba z założenia miał być tylko tłem, przynajmniej na początku serialu, może coś z nim zrobią w 3 sezonie.

poisonivy_

Gdyby bohaterowie serialu robili sobie pamiątkowe zdjęcie, to T-Dog pewnie stałby za aparatem ;). Trudno się przywiązać do postaci, jeżeli łapie ona tyle ekspozycji, co nic.

On był tym, który dzielił się krępującymi komentarzami w najmniej odpowiednim momencie i wytykał sztampy z horrorów, jak to, że jest jedynym czarnym w drużynie :). Miał swoje miejsce w serialu, ale po tym, jak postanowiono pójść w dramat, stracił je... na zawsze :P.

Mam nadzieję, że nie skończy się to tak, że poświęcą mu jeden odcinek, żeby widzowie mogli obdarzyć go sympatią, a potem uśmiercą w szczególnie okrutny sposób D:.

ocenił(a) serial na 7
mosheh

Raczej uśmiercą kogoś ważniejszego, żeby zrobić większe zamieszanie w serialu :D.

poisonivy_

To możliwe, ale na miejscu T-Doga i tak miałbym się na baczności xD.

ocenił(a) serial na 6
Stolarcfc

W chwili obecnej jestem na trzecim odcinku (miał być jeden, ale nie dało rady przerwać ;)) i mogę powiedzieć, że póki co w moim odczuciu rzeczywiście druga seria nie odstaje od pierwszej ani na krok. Dzieje się sporo i wręcz czekam na moment stabilizacji (żeby móc iść spać hehe :P). [spoiler] motyw z chowaniem się pod autami na autostradzie, ucieczka w szkole - naprawdę konkretne rzeczy się dzieją. :)

ocenił(a) serial na 8
Stolarcfc

Drugi sezon jest wart uwagi, co prawda nie tak fajny jak pierwszy ale nie ma nic co by odrzucalo