Być może był już taki temat dlatego sory za moje niedopatrzenie ale zastanawiam się nad jedną rzeczą.. W pierwszym odcinku, pierwszego sezonu, w pierwszej scenie kiedy Rick przyjeżdża i szuka benzyny zauważa dziewczynkę której nie traktuje jak "zombie" tylko jak "człowieka" i do której mówi tak jakby wiedział że nie spodka już nigdy "zombie" a jego mina gdy Rick mierzy swoim Coltem w jej głowę pokazuje że nie spodziewał się że zobaczy jeszcze kogoś takiego. Ale tu leży pytanie.. Czy możemy przypuszczać że scena która otwiera ten sezon jest zakończeniem całej serii ? Wydaje mi się że tak.. dlatego że kiedy w drugim sezonie na farmie Rick rozmawia z Hershelem mówi mu że pierwszy zombie jakiego widział miał tylko pół ciała więc jest tu mowa o Hannah a nie o dziewczynce którą zabił na stacji benzynowej.. Więc jeśli rzeczywiście jest to scena zamykająca serie The Walking Dead to prawdopodobne jest to że w 3 sezonie.. [spoiler]
Rick nie straci ręki tak jak to było przedstawiane w komiksie i będzie się starał aby wrócić do pracy w policji.
...Nie, tamta scena z dziewczynką-zombie ma miejsce, gdy Rick opuszcza Atlante i jedzie szukac swojej rodziny. Po drodze kończy mu się benzyna (czy cos w tym stylu;) )i przeszukując stacje benzynową (lub jakieś złomowisko samochodów), trafia właśnie na to dziecko i kończy jego "półżywą egzystencję" celnym strzałem w głowe...;)