PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177588
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Days Gone Bye

ocenił(a) serial na 10

Być może był już taki temat dlatego sory za moje niedopatrzenie ale zastanawiam się nad jedną rzeczą.. W pierwszym odcinku, pierwszego sezonu, w pierwszej scenie kiedy Rick przyjeżdża i szuka benzyny zauważa dziewczynkę której nie traktuje jak "zombie" tylko jak "człowieka" i do której mówi tak jakby wiedział że nie spodka już nigdy "zombie" a jego mina gdy Rick mierzy swoim Coltem w jej głowę pokazuje że nie spodziewał się że zobaczy jeszcze kogoś takiego. Ale tu leży pytanie.. Czy możemy przypuszczać że scena która otwiera ten sezon jest zakończeniem całej serii ? Wydaje mi się że tak.. dlatego że kiedy w drugim sezonie na farmie Rick rozmawia z Hershelem mówi mu że pierwszy zombie jakiego widział miał tylko pół ciała więc jest tu mowa o Hannah a nie o dziewczynce którą zabił na stacji benzynowej.. Więc jeśli rzeczywiście jest to scena zamykająca serie The Walking Dead to prawdopodobne jest to że w 3 sezonie.. [spoiler]

Rick nie straci ręki tak jak to było przedstawiane w komiksie i będzie się starał aby wrócić do pracy w policji.

ocenił(a) serial na 6
lubiekakao

...Nie, tamta scena z dziewczynką-zombie ma miejsce, gdy Rick opuszcza Atlante i jedzie szukac swojej rodziny. Po drodze kończy mu się benzyna (czy cos w tym stylu;) )i przeszukując stacje benzynową (lub jakieś złomowisko samochodów), trafia właśnie na to dziecko i kończy jego "półżywą egzystencję" celnym strzałem w głowe...;)

ocenił(a) serial na 10
gienek1

ok dzięki ;) długo się na tym zastanawiałem ;)

ocenił(a) serial na 8
lubiekakao

Dokładnie, sam o to kiedyś pytałem. Potem Rick znalazł tego pysznego konia.