Witajcie mam pytania do was czy zgadzacie się że mogą być takie wątki.
Coś czuję że wątek gubernatora zostanie pominięty, ale wiadomo że rick stracił dłoń przez
niego. Czy sądzicie, że Rick straci dłoń przez brata Daryla czy nadal zachowa dłoń.
Czy łowcy kanibale będą w tym filmie, czyli ci co zjedli nogę Dale bo ten wątek według mnie
ma bardzo duży potencjał.
Byłbym uradowany gdyby były sensowne wypowiedzi jak myślicie czy te wątki mogą
zaistnieć. A i tym którzy nie czytali komiksu polecam go i nową książkę dotyczącą
gubernatora(Narodziny Gubernatora) genialny.
na bank bedzie gubernator , ale pewnie troszeczke bardziej pod mlodszych widzow robione, mniej przemocy
jest on postacia kluczowa tego serialu, na tym co sie wydarzylo w woodburry opiera sie caly pozniejszy portret psychiczny ricka ( bezkompromisowsc, brutalnosc, niefunosc, zdeycowanie, lekka szajba i brutalnosc )
chociaz przyznaje , ze to moze byc Merle, ktory odetnie mu reke, moze sama postac gubernatora bedzie przedstawiona w inny sposob ale jego duchowa role wlasnie bdzie pelnil brat daryla
co do Dale'a to czytalam gdzies ze on podobno chce odejsc z serialu wiec jesli to prawda to pewnie moga przyspieszyc watek kanibali w drodze do fort byron, poczytaj sobie walkingdeadforums.com tam jest wiecej newsow, chociaz szczerze to watpie ,zeby pokazali cos tak drastycznego w telewizji i pewnie ograniczy sie do tego, ze shane go zastrzeli albo zombie zje i andrea bedzie miec kolejna depresje
Gdyby pojawił się gubernator na pewno nie pokażą rzeczy które robił Rickowi i Tej dziewczyny z kataną chyba Makhonahej (coś w tym rodzaju) ale by pokazali jakim był potworem dla nieznajomych a zbawicielem dla mieszkańców jego miasteczka (jak ktoś przeczytał książkę to zrozumie w sensie Narodziny Gubernatora). Merl mógłby też być gubernatorem miasteczka lecz to wątpliwe, ale możliwe że zrobią żeby Merl zabił żonę Ricka bo jak wiemy gubernator zabił ją i wielu innych w więzieniu lecz wątpię czy zrobią z merla gubernatora lecz może wodza małej grupki zabójców .
Co do plotek o odejściu dale słyszałem lecz on był ważną postacią w komiksie jak zarazem w serialu. W był jedną z takich mentorów, jeśli można powiedzieć. Ale wątek kanibali łowców ma genialny potencjał lecz niestety telewizja pewnie czegoś takiego nie pokaże. A czy Shane go zastrzeli jest prawdopodobne lub Merl. W pisujcie wątki których nie chcecie lub chcieliście by się ukazały.
Dla mnie najważniejsze, żeby pojawiały się komiksowe postacie. Tyreese, Michonne, Gubernator, Morgan (powrót) i wątki związane właśnie z tymi charyzmatycznymi postaciami. Na początku myślałem, że T-Dog to odpowiednik Tyreesa, ale w żadnym stopniu go nie przypomina. + bardzo możliwe, że serialowym gubernatorem planowany jest właśnie Merle.
Dokładnie, wątki będą - ale na 101% zmienione i ocenzurowane jak to do tej pory było.
Oby tylko dali Michone i Tyressa jak pisze poniżej kamilkolejarz. ZAPEWNE nie będzie nic w związku z 4 więźniami a właściwie 1 z nich który robił wiadomo co.
Pewnie też nie będzie epizodu Michone+Gubernator. Ciężko mi sobie też wyobrazić Lori + dziecko umierających w trakcie ucieczki.
Z grubsza wątki dadzą - ale ocenzurują/wytną te co mocniejsze.
Zapewne z nogą Dale'a też tak będzie. Kanibalizm? W TV? Brrrr - nie przejdzie.
Serial a właściwie jego scenarzyści przyzwyczaili nas już do pewnych schematów - można się ich z całą pewnością spodziewać w przyszłości. Im dalej w las tym więcej drzew - akurat tutaj nie wychodzi to na dobre. Ale o dziwo zmieniam zdanie i po obejrzeniu aktualnie ostatnich 4 odcinków aż tak mocno krytycznie nie patrzę na serial - jest spoko. Nie rewelacyjnie, ale można oglądać i to z przyjemnością.
1. Carl zastrzeli Shane'a dopiero wtedy, kiedy scenarzyści zrobią z niego totalnego, absolutnego potwora, tak że widz będzie mu życzył wyłącznie śmierci, mało tego, Shane zapewne już z raz wystrzeli do Ricka, widzieliśmy wszyscy jak zmieniono scenę z Hanem i Greedo, spodziewajmy się czegoś podobnego tutaj.
2. Gubernator totalnie nie utnie ręki Rickowi. Nikt nie utnie mu żadnej ręki, ten motyw będzie pomijany tak długo, aż skończą się fundusze na kolejne sezony i serial przestanie się ukazywać. To samo dotyczy śmierci Lorie i Judy. W ogóle nie ma się co spodziewać Woodbury i tamtych wydarzeń.
3. Carl nie zastrzeli małego chłopca a ten nie wypatroszy swojego braciszka bliźniaka. Tych chłopców nawet nie wprowadzili do serialu, to o czymś świadczy.
4. Nikt nie odstrzeli Carlowi połowy twarzy, patrz punkt 2.
Serial to nie komiks, nie masz takiego drugiego medium, które może pokazać tak wiele i tak dalece drwić sobie z tabu i konwenansów. Tylko w komiksie takie rzeczy są możliwe. Nie są one możliwe w żadnym wypadku w mainstreamowym serialu emitowanym przez stację taką jak AMC.
Wielka szkoda, że to nie HBO wzięło się za produkcję TWD :) Może zrobiliby niezły hardcore w przyzwoitym wykonaniu.
Ad.2
Myślę, że Lorie jednak ukatrupią :)
HBO pod względem takich treści to takie same miękkie, lewackie siusiaki jak każda inna wielka stacja.
Djedrys Wiemy że duże stacje oglądają też dzieci więc nie pokażą śmierci tych dzieciaków odstrzelenia połowy twarzy Carla. Lecz postać gubernatora mogła by się pokazać i śmierć Lori co później zmieniła Ricka. Wątek kanibali jest doby lecz tego nie pokażą. Wiem że to jest inne od komiksu lecz postać Tyressa mogła by się pokazać i walko pomiędzy nimi w więzieniu. Niestety DUŻE STACJE muszą zarabiać pieniądze i trochę kontrowersji to wiadomo koniec, szkoda ominiętych wątków lecz może pokażą jakieś nowe wątki.
Co prawda od tego są ograniczenia wiekowe nadawanych programów i kontrola rodziców by dzieci nie oglądały treści dla nich nie przeznaczonych, ale masz rację, hipokryzja tego świata nie zna granic. Z jednej strony nie wahają się puszczać ostrych scen gwałtu lub "dzieł" pokroju Piły, z drugiej jednak strony uciekają od tragizmu sytuacji takich jak te opisane w poprzednich postach.