PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177546
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead
ocenił(a) serial na 3
rachelos

Pewniaki to gleen lub daryl.

użytkownik usunięty
mateuszz27

Meh. Mam nadzieję, że nie Daryl, bo od dwóch ostatnich odcinków znowu zacząłem go lubić.

ocenił(a) serial na 6
rachelos

Ja tam się modlę, żeby zginął Glenn, bo już od dłuższego czasu mi działa na nerwy. Ale jakby umarł Daryl to przynajmniej twórcy pokazaliby, że mają jaja i nie obchodzi ich zdanie dziewczynek, które go kochają. Chociaż mógłby zginąć Morgan bo i tak od dłuższego czasu nie pojawia się przy Ricku.

W sumie to miałem rozkminę ostatnio - może Negan zwieńczy dzieło Gubernatora i utnie Rickowi dłoń?

kammel004

"może Negan zwieńczy dzieło Gubernatora i utnie Rickowi dłoń?"
Nie sądzę, żeby stało się to kiedykolwiek.

ocenił(a) serial na 6
Evangarden

Nie ma zbyt wielkiego znaczenia dla dalszych wydarzeń w komiksie, ale i tak byłoby to fajne nawiązanie do pierwowzoru.

kammel004

No właśnie ma i to całkiem spore. Kirkman kilkukrotnie podkreślał, że ta dysfunkcja Ricka utrudniała mu writing tej postaci - mowa przecież o człowieku, który nie jest w stanie nawet zawiązać sobie samodzielnie sznurówek czy przeładować broni. Mówił też kiedyś, że serial to dla niego okazja na poprawienie paru błędów z komiksu i wiele wskazuje na to, że to jeden z nich. Zabicia Abrahama przed wprowadzeniem Negana też zdaje się żałował.

Wątek odciętej dłoni zrealizowano już na Merle'u i wątpię, by do niego powrócono.

ocenił(a) serial na 9
kammel004

Raczej nie- AMC tnie koszty na czym tylko się da, a tutaj musiałoby dołożyć piniendzy na green screenowanie ręki Ricka + dodatkowe koszty z obróbką graficzną... Naaah, po co to komu :D

rachelos

Morgan.

ocenił(a) serial na 9
rachelos

Glenn lub Daryl. Obstawiam jednak Glenna, bo za dobrze mu się ostatnio powodzi- te wszystkie uśmiechy i obściskiwania się z Maggie jaką to nie będą szczęśliwą rodzinką po tym, jak urodzi im się dzieciak... Wyczerpał już limit fuksów (co najmniej 2 pewne śmierci), ma dobrą sytuację- idealny moment do odstrzału. Dodatkowo doda to kopa postaci Maggie, która strasznie ostatnio jest niemrawa a po śmierci męża w końcu będzie mogła wypłynąć i pokazać coś ciekawego.

W dodatku wydaje mi się, że twórcy puszczali już do nas oko i zapowiadali nadejście jego śmierci z rąk Negana- chociażby w scenie w której Glenn trzymał kij bejsbolowy :)

Zabicie Daryla byłoby miażdżące- twórcy pokazaliby, że mają jaja i że potrafią zrobić coś tak kosmicznego jak w GoT. Ale niestety to AMC, oni nie zabijają dzieci i ulubieńców dziewczynek z tumblra. Wydaje mi się jednak, że atmosfera w okół jego odejścia będzie podsycana, co dzieje się średnio przy okazji każdego finału sezonu od jakichś 3 lat, a ten ciągle żyje.

Wydaje mi się również, że jego postać już raczej nigdy nie umrze- twórcy pokażą go co najwyżej, jak odchodzi w stronę zachodzącego słońca z kuszą w ręce i psem u nogi :D

rachelos

ja obstawiam Carol albo Maggie... Lauren Cohan (Maggie) obcięła włosy na krótko, można zobaczyć na zdjęciach z premiery jej nowego horroru, The Boy. za to Carol ostatnio nie było w odcinkach plus ta scena kiedy ona zastrzeliła wilka który nawet po tym pomógł uciec Denise utkwiła mi w głowie. jej twarz gdy ona zobaczyła że wilk jednak okazał się 'dobry' - to ją przekonało że może jednak Morgan miał rację i jej się znowu odmieni. będzie chciała się nawrócić i to ją zabije albo przynajmniej nie będzie przygotowana na jakąś drastyczną sytuacje która będzie wymagać solidnej decyzji - takiej, którą potrafiłaby podjąć jeszcze pare odcinków temu ale teraz już nie bardzo. tak czy siak, zobaczymy co się stanie - to tylko moje teorie. nie wydaje mi się żeby umarł Daryl - jeśli dobrze pamiętam/wyczytałam, to Norman Reedus chyba potwierdził że pojawi się w siódmym sezonie, a poza tym jeszcze tak nie dawno było głośno o orientacji Daryla - dziwne by było zabicie bohatera, jeśli jeszcze tego nie wyjaśnili. Glenn - to by było zbyt oczywiste moim zdaniem. możliwe że Abraham jest zagrożony, bo ostatnio ma jakiś mętlik w głowie.