A mnie naszła taka myśl, jakoś nikt nigdy o tym nie pomyślał ;-)
Skoro Zombie cały czas coś jedzą to czy...
To gdzie im sie te wszystkie zjedzone szczątki mieszczą??
W końcu całe ciało nie żyje, nie ma trawienia (strzały w serce w brzuch nic nie dają przecież). Czy taki Zombie nie powinien po jakimś czasie mieć już dosyć :P powinien umrzeć z obżarstwa w końcu nie zwracają resztek ;-)
Na istoty które robią kupę na kiblu też nie wyglądają... :P
Wszystkie Twoje pytania na temat Zombie rozwikłają niesamowicie ciekawe książki pana Maxa Brooksa pt. ''Zombie Survival" oraz "Wojna Zombie". Wg. niego cały pokarm osiada im niestrawiony w żołądku :P
Autor pisał, że znajdowano w żołądkach Zombie nawet 90kg żarcia :P Bardzo Ci polecam te książki. Pozycja obowiązkowa dla każdego Zombie-maniaka :D
Już widzę pędzące zombie z 90 kg w żołądku... :D:D:D przecież nigdzie by sie nie ruszyli i byłoby widać te 90 kg w żołądku... :P
Jakośw żadnym filmie o zombie nie było takich obżartych stworów :D
W tym z 2004?No fakt. Dlatego ten film ma ocenę 6.66/10, a nie 9.
Musze sobie to przypomnieć.....
A kto powiedział, że ktoś widział pędzące zombie z 90 kg w żołądku? Jeśli np. dorwało się do jakiegoś grubasa i mogło go zjeść, a potem powoli się toczyć przed siebie, aż jakiś żołnierz, czy ocalały nie palnął mu w łeb.
W oryginalnym Świcie Romero też biegały szybko. U Snydera oczywiście, bo to remake.
to w którym w końcu biegały?:)...z tego co wiem to u Romero nie...raczej się szwendały:)...a u Snydera, biegały bo taki reżyser miał zamiar
A jeśli zombi jadł i jadł aż pękł mu brzuch , to wtedy nie ma problemu - to co zje wypada mu dołem :)
No tak np. taka Hannah której tylko połówka została... Oczywiście mam na myśli tego "Zombiaka" z pierwszego odcinka.
Przy okazji czy słowo Zombie można odmienić w formie żeńskiej :P ??
W komiksie, było powiedziane, że funkcjonuje taki rodzaj zombie, który tak jakby nie wykazuje żadnych oznak ruchu, życia (jeżeli można tak w ogóle napisać) itd. Są one tak jakby w hibernacji. Dopiero jak blisko nich pojawi się jakież pożywienie w postaci człowieka lub zwierzęcia "ożywają" (ludzie jak to brzmi)
Masz rację kilka razy było to pokazane w serialu, np.
a) w 1 odcinku scena w czołgu, gdzie takie zombie "obudziło" się tylko wtedy, gdy Rick próbował zabrać mu broń;
b) w mieście zombiaki siedziały nieruchomo w zniszczonym autobusie... poruszyły się dopiero, gdy poczuły świeże mięso;
c) scena w kościele, podczas poszukiwań Sophii, zombiaki siedziały grzecznie, nieruchomo w ławkach kościoła :P:P, zaczeły działać, gdy do niego wszedł dopiero Rick z ekipą;
d) zauważ, że zombie nawet te chodzące, gdy nie mają w zasięgu swoich receptorów zmysłów żadnej z ofiar poruszają się dosyć wolno, przyśpieszają dopiero, gdy potencjalna zdobycz jest w ich zasięgu
i wiele wiele innych przykładów ;-)
Hibernująm jak napisał kolega, np. w pierwszym odocinku ten zombiak- żołnierz w czołgu ;-)