Światło dzienne ujrzał 1 epizod gry The Walking Dead ;) Muszę powiedzieć ,że gra jest naprawdę bardzo ciekawa i wciągająca... Podoba mi się możliwość podejmowania decyzji,które mają późniejszy wpływ na losy w dalszej części gry ;) Jest to gra przygodowa,grafika na bazie komiksu ;) Tutaj pierwsza część 1 epizodu gry : http://www.youtube.com/watch?v=snCSffPx9v0 ;) Ja zacząłem jakiś czas temu,w drugim parcie 1 epizodu wyruszamy do farmy Hershela , także lokacje znane ale w innej kolejności ( co mnie cieszy ;) )... Dla chętnych mogę przesłać linki do pobrania ;) pozdro
Gra taka sobie niby są decyzje ale nie maja znacznego wpływu na przebieg fabuły. Bynajmniej mi tak się zdaje. Np. Akcja z farmy mamy do uratowania syna Hershela i dziecko. Bez względu co wybierzemy to i tak musimy opuścić farmę a syn umiera. Gra nastawiona głównie na dialogi, relacje i zachowania się uratowanych. Wskazana jest dobra znajomość języka angielskiego.
dokładnie. Ale porównując przygodowe gierki ,które są podobne to walking dead jest wyżej od nich. Ja także wolałbym coś w stylu Dead Island,tylko z większym urozmaiceniem ,typu : co gdzie zrobić,gdzie pójść itd ;) ale mimo wszystko gorąco polecam,bo warto ;)
Skończyłem pierwszy Epizod, i jak dla mnie rewelacja, co prawda dawno w przygodówki nie grałem, ale ten tytuł zachowuje klimat komiksu i serialu, a niektóre sceny są bezcenne :) No i postać Glenn'a - niech ktoś mi powie że to nie jest ten Glenn z serialu, pojechał do Atlanty szukać przyjaciół i po wielu zawirowaniach trafił do grupy ocalałych, których widzimy w serialu. A w trakcie gry Rick jeszcze leży w szpitalu, bo to dopiero początek, więc kto wie czy jeszcze ich nie spotkamy...?
no dokładnie ;) ja ostatnio parę minut tylko mogłem poświęcić gierce,ale 1 i 2 part 1 epizodu już dają bardzo wiele dobrej zabawy ;D jutro przejdę pierwszy epizod i powiem jak wrażenia. Ale racja,postać Glenna identykoooo ;) Pozdro dla fanów The Walking Dead
Właśnie bardzo fajnie z tym Glennem zrobili miło było mieć go w grupie :> , szkoda tylko, że ten epizod taki krótki, nie wiem dokładnie ile grałam, ale po przejściu czuję trochę niedosyt :P Ogólnie gra nienajgorsza, myślałam, że będzie o wiele gorzej.
Ja też właśnie skończyłem pierwszy epizod, gra jest świetna, komiksowa grafika i serialowy klimat. Główna postać jest świetnie napisana. Z każdą rozmową dowiadujemy się o bohaterze czegoś nowego. Tak jak inni rozczarowany jestem trochę długością, ale czego się spodziewać po gigabajcie gry :p
no więc trzeba czekać na kolejne epizody ;D najgorsze jest czekanie , no ale od tego są inne gry ;D Aktualnie trzaskam w Alan Wake-rewelacyjna gra,klimat powala na kolana...;) Gra posiada niesamowita fabułę,która wciąga z każdą minutą coraz bardziej ;)
Tak czy siak, gra jest jak dla mnie ciekawsze od serialu. Premiera kolejnego epizodu 30 maja. Mam nadzieje, że im dalej w las tym lepiej i odcinki będą dłuższe. Klimat naprawde wymiata.
Hehe Alana Wake'a mam już za sobą, grę widziałem po raz pierwszy u kumpla i się zakochałem w klimacie, teraz po (chyba 2 latach) doczekałem się na PC i miałem okazje przejść
Alan to coś pięknego ;D Druga część pewnie będzie równie mocna,mam taka nadzieję ;) Teraz w sieci głośno o Max Payne 3 , ale jak zobaczyłem wymaganie to uśmiech mi zniknął z twarzy... Wydaje mi się,że są to przesadzone wymagania,które są podane na necie ;/
Nie mam pojęcia ;) No ale dwie godzinki myślę,że zajęło Ci przejście tego epizodu ;) Gra jest podzielona na takie jakby "odcinki" i każdy pewnie będzie mniej więcej tyle samo czasu zajmował . Trzeba czekać na drugi epizod ;)
Niecałe dwie godziny i mam nadzieje że wybór między Dougiem, a Carley będzie miał większy wpływ na rozgrywkę.
Jak wrażenia po 2 epizodzie? Robiłem wszystko, żeby redneck Kenny się na mnie obraził i wyjechał, starałem się, żeby zginął i się nie dało. Wygląda na to, że w trzecim odcinku w końcu uda mi się od niego odczepić. Ten koleś to chodząca zguba.
Własnie obaliłem 3ci epizod i czekam na wydanie kolejnego, bo mnie wciągnęło :) Jak mi się znudzi czekanie to przejde od początku żeby zobaczyć co da uratowanie Carley zamiast Douga i inne decyzje.
Kenny będzie w trudnej sytuacji w 3cim epizodzie :)
Kurde ja niestety zakończyłem grę póki co na 1 epizodzie,posiadam dwa kolejne ale jeszcze nie sprawdziłem ;p A to dlatego,że miałem inne gierki,aktualnie pogrywam w I Am Alive ;p polecam
ja już przeszedłem 2 epizod, za niedługo zabiorę się za 3.
Grę I Am Alive już przeszedłem i powiem że zawiodłem się na niej, zapowiadało się super, a skończyło się daremnie, jak zacząłem się rozkręcać nagle ciuch bam i koniec gry, jak zrobią drugą cześć to okey, ale póki co to bardzo słabo.
Po 1 epizodzie The Walking Dead zacząłem grać w kilka gier i zupełnie zapomniałem o kolejnych epizodach... Muszę się za nie zabrać,może nawet dzisiaj... W końcu są na podstawie mojego ulubionego serialu ;) Co do I Am Alive,zacząłem dzisiaj ;) póki co jestem zadowolony,chociaż spodziewałem się innej gry , powiem o wrażeniach jak przejdę. No to musiałeś grać na konsoli a I Am Alive