PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

No cóż, szykuje nam się kolejna pozycja spod marki The Walking Dead. Nie mówię tutaj o nowej książce czy odnodze komiksu. Mowa jest o grze, która traktować będzie o historii Daryla i jego brata sprzed spotkania naszej grupy ocalałych. Producentem pozycji jest firma Activision. Premiera przypada na rok 2013. Typ gry first person action game.

Ciekaw jestem co z tego wyjdzie. Osobiście mam lekkie obiekcje, gdyż to co zrobił Activision z marką Bonda woła o pomstę do nieba. Miejmy nadzieję, że na poważnie podejdą do sprawy. Zobaczymy czy powtórzą sukces Telltale.

A tutaj link gdzie można dowiedzieć się czegoś więcej:
http://uk.ign.com/articles/2012/07/06/activision-reveals-walking-dead-first-pers on-shooter

tomb2525

Mój brat mi wczoraj pokazał filmik ... byłam bardzo zaskoczona a zarazem zadowolona bo lubię takie gry :)

ocenił(a) serial na 4
nira_89

Szczerze powiedziawszy to, z jednej strony jestem ciekaw. Gra ponoć ma obfitować w swego rodzaju skradanki, zbieranie amunicji, zapasów itd, ale z drugiej strony mam obawy o to, że Activision zrobi Call of Duty ale w wydaniu zombistycznym. Ciekawego jak z tego wybrną.

użytkownik usunięty
tomb2525

Dokładnie. Tym bardziej, że temat zombie był dosyć mocno eksploatowany w grach, mieliśmy chociażby takie dobre gry jak: Left 4 Dead, Dead Island, Resident Evil itp. Ciekawe czy Activision wymyśli coś innowacyjnego.

ocenił(a) serial na 4

Tylko zobaczmy jaki poziom te gry reprezentowały. Left 4 Dead to czysta eksterminacja. Nie robi się nić prócz rozwalania kolejnej hordy zombie. Dead Island to tytuł, który miał ogromny potencjał, lecz niestety nie wykorzystany. Gra po paru godzinach zaczyna nudzić. Opiera się jedynie na zadaniach, które czasami były tak głupie, że pożal się Boże. Zasada to przejście z punktu A do B. Jedynie czym zachwyca to świetnymi krajobrazami. Natomiast nowe Residenty, to profanacja ogólnego, świetnego wręcz konceptu. Liczę, że za sprawą 6 części wyjdą z tego dołka.

Co do projektu Activision, to ja wymagam tylko tego, aby podeszli na poważnie do tytułu i zaserwowali nam produkt na wysokim poziomie. Nie chcę kolejnego powielania schematów, funkcjonujących od dobrych 6 czy 7 lat. Najważniejszy ma być survival i kontakty z pozostałymi ocalałymi. Jeżeli się z tego wywiążą to będzie ok.

użytkownik usunięty
tomb2525

To prawda. O ile pierwsze części Residenta trzymały poziom i są już klasyką gatunku survival horror, to najnowsze rozczarowują. Z ostatnich tytułów ratujących sytuację gatunku to jest np. Amnesia: The Dark Descent (ale to pewnie też już sprawdzałeś :).
No nic, trzeba trzymać kciuki, że Activision wyda porządną grę.

ocenił(a) serial na 6

Jak dla mnie pierwszą, poważną grą, w tym przypadku mod`em o przetrwaniu w świecie zombie Jest dodatek Day Z do Arma 2. Tam chodzi jedynie o przetrwanie a zombie omija się szerokim łukiem