Uprzedzam że nie czytałem komiksu i następne zdanie będzie tylko przypuszczeniem.
Czy możliwe, że infekcja zaczęła przenosić się drogą powietrzną i człowiek po śmierci staje się zombie, nie posiadając nawet żadnej rany ani zadrapania?
Umiera, a wirus we krwi, które dostał się przez powietrze go ożywia.
Też nie czytałem komiksu, ale na forum dawno się dowiedziałem, że SPOJLER wszyscy są zarażeni. Ale to już chyba wiadomo.
Od jakiejś dwóch godzin toczy się rozmowa na ten temat w innym wątku. Jednak jak to się mówi: "kto pyta nie błądzi" I nie, infekcja nie przenosi się drogą powietrzną. Każdy jest zarażony. Z jakich przyczyn? Nie wiadomo. Nawet w komiksie jest to nie wyjaśnione, co jest bardzo dobrym posunięciem ponieważ zmusza każdego do myślenia.
Boje się zaglądać w inne tematy. Niektórzy walą spoilerami jak z karabinu, nawet o tym nie uprzedzając. Kiedyś pewien geniusz w ten sposób popsuł mi Grę o Tron..
Co do tego jednego aspektu chciałem mieć pewność, reszty dowiem się z komiksu, który zacznę czytać po finale drugiego sezonu.
Dzięki za info :)
Co do spoilerów. Nigdy nie można mieć pewności, że są one prawdziwe jednak w wielu przypadkach się sprawdzają. Powiem ci szczerze, że jeżeli chodzi o TWD to dyskusje właśnie dotyczą tego co się wydarzy w przyszłości (głównie tego) więc wchodzenie na własną odpowiedzialność :D