Jak tam Ziomy, kto przetrwał do końca proszę o streszczenie co tam się wydarzyło w 7mym sezonie. Zlikwidowali pana z pałką po xx wątkach pobocznych, zmianach frontów i organizowaniu się do ostatecznej wielkiej walki? Poddałem się po chyba 3ch odcinkach bo już mnie na wymioty brało - coś jak sezon w więzieniu gdzie był jednooki psychopata, ta sama mielizna i już nie dałem rady. Tak więc walcie mi co tam się wydarzyło bo nawet na przewijaniu nie chce mi się tego oglądać, spaprali mi serial i to tak że aż przykro (w sumie już kilka sezonów temu).
No i najważniejsze czy to już koniec czy będzie następny sezon wędrówka do waszyngtonu czy co
nic ciekawego się nie działo:) Do 7A było strasznie nudno. Maggie, Jesus, Sasha i Enid przebywały w Hilltop, Carol z Morganem w Królestwie a reszta w Alexandrii. Eugene zrobił nabój na polecenie Rosity, ponieważ chciała postrzelić Negana. Koniec końców, trafiła w Lucille a sam Negan nakazał Erat zabić za to jedną osobę; padło na Olivię (opiekunka Judith). Śmierć poniósł też Spencer. Eugene za zrobienie naboju został "porwany" do Sanktuarium (siedziba Negana) i tam stał się jednym z nich. Grupa Ricka szykowała się do wojny. Namówili do współpracy Hilltop, Królestwo, Oceanside (miejsce, w którym przez jeden odcinek przebywała Tara. Od nich tylko wyłudzili broń) i Złomiarzy (którzy, jak się później okazało, pracowali dla Negana i podczas wojny odwrócili się od Alexandrii). Daryl uciekł z Sanktuarium. Rosita i Sasha planowały 'zamach' na Negana (oczywiście chcąc poświęcić za to życie). Miały wkraść sie do Sanktuarium i zrobić tam porządek. Pierw na teren Sanktuarium przeszła Sasha jednak zablokowała Rosicie drzwi i kazała jej wracać do Alexandrii bo to nie czas na jej śmierć. Negan zawiózł Sashę w trumnie do Alexandrii (jeszcze wtedy żyła) bo myślał, że zrobi jakiś deal z Rickiem wykorzystując ją po drodze. Sasha zażyła w trumnie truciznę, którą podarował jej Eugene w Sanktuarium. Negan otwierając trumnę ujrzał Sashę przemienioną w zombie, która pokrzyżowała mu plany i rzuciła się na jego załogę. Alexandria chwyciła za broń i zaczęła strzelać do Zbawców i Złomiarzy. Rick został postrzelony w okolicach żebra i w raz Carlem został otoczony w kołku przez Zbawców. Negan chciał zabić Carla jednak w ostatniej chwili Królestwo i Hilltop wbiło do Alexandrii przeganiając Zbawców i Złomiarzy. Michonne biła się z jedną złomiarką na wieży. Finalnie jedna z nich została z niej zepchnięta jednak przez dłuższy czas nie było wiadomo która. Michonne uszła z życiem jednak znaleźli ją w ciężkim stanie na wieży. Rosita została postrzelona lecz przeżyła i zajmuje się nią Tara. Zbawcy będą chcieli powrócić i rozpocząć wojnę z ich inicjatywy. Dwight prawdopodobnie(!) przeszedł na stronę Alexandrii.
PODSUMOWUJĄC:
Alexandria & Hilltop & Królestwo & Oceanside > Zbawcy & Złomiarze
Zginęli: Glenn, Abraham, Spencer, Olivia, Sasha
Ranni zostali: Rick, Michonne, Rosita
Dlatego wolę komiks, przynajmniej tam wszystko miało sens a w serialu same zapychacze