Jest do znalezienia w sieci i jest pierwowzorem, więc będziecie 3 lata świetlne do przodu. Pomijając już fakt, że komiks bije pod względem fabularnym i tekstowym serial na głowę. Polecam
Witam jestem fanem serialu The Walking Dead ale komiksu nie widziałem jest on może po polsku ? jak jest to poda ktoś linka?
Z góry dziękuje za odpowiedź:):):)
Na chomiku można zassać.
W komiksie podoba mi się przede wszystkim rozwój akcji. Przeczytałam właśnie 10ty zeszyt, a Carl już się obudził po postrzale.
Na chomiku jest po angielsku szukaj na torrentach tak ludzie pisali we wcześniejszych wątkach i tam są zeszyty po polsku.
ja sie tez podepne o prośbę - jak ktoś ma namiary na komiks w calosci - wszystkie dostepne czesci w jednym miejscu i najlepiej przez liniacze, a nie torrenty ;)
a jeszcze powiedz mi jak wiesz, który zeszyt odpowiada temu co sie teraz dzieje w serialu?
Ja to normalnie wypakowuję jak każdego innego zipa czy rara :3
O shit *.* Chyba z farmy się wynoszą gdzieś w 12 zeszycie...
O po polsku 8 tomów (nie zeszytów!) ma MrZagu.
Ja używam programu Comical, do pobrania w sieci za darmo. Tylko klikasz na ściągnięty zeszyt i od razu automatycznie otwiera Ci się komiks w tym programie.
jest na chomiku też po polsku:) trzeba szukać "komiks żywe trupy". np. u "Sir48". I do przeglądania ja np. stosuje ComicRack.
właśnie zaczelam sciagac te zywe trupy bo tego po angielku strasznie mało w jednym zeszyciku jest ;)
ale znów jak to się przekłada na tych 98 (?) zeszytów? bo tych tomów po polsku jest 7
Wystarczy średnia znajomość angielskiego i bardzo dobrze się go czyta :)
Szczerze mówiąc boję się przetłumaczony komiks czytać, bo różnie z tłumaczeniami bywa :)
po angielku fajnie szybko idzie ,ale te po polsku tez fajnie sie czyta ja wczoraj przeczytałam dwa tomy :D doszli zdaje mi sie do więzienia (?) chyba to jest więzenie nie wiem zaraz biorę sie za 3 część :))
a całą reszte juz sciągnę po angielsku, bo nie chce i sie czekać na kolejne polskie tomy ;)
hehe..ja też podczas pierwszego posiedzenia łyknęłam dwa tomy :) miło, że fabuła nie jest identyczna :)